[]

Hala bu kadar güzel miyiz lan

lan gençler,

arkadaşın biri barış manço ile ilgili bir soru sormuş ve youtube linki paylamış. Link şu: www.youtube.com

acayip etkilendim, barış mançoyu çok severim zaten de, bir de oradaki insanlar beni çok etkiledi. rock life diye bir festival, gençler kızlı erkekli toplaşmış eğleniyor, kızlar güzel erkekler canti. sanırsın bir woodstock. ama gece gece ağlayasım geldi. Türkiye hala böyle mi lan? geri gitmiyoruz değil mi, yani bu eğlencemizi, bu neşemizi, bu ortamımızı bozmuyorlar değil mi? yani gençler nasıl şu an, hala böyle festivaller düzenleniyor mu, gençler katılıyor mu, eğleniyor mu?

yani gittikçe muhafazakarlaşıyoruz ve gençlerimiz eve mi kapanıyor lan, yoksa hala bu videodaki kadar güzel miyiz? olm ne güzel video lan bu. hay allah. cevap verin beyler bayanlar, gözlerimde bir kaç damla yaş var, duygulandım.

not: mağaradan mı çıktın çevrene baksana demeyin, mağaradaydım.

 
değiliz.
şimdiki gençler bir harika değil.
:((((
  • darkredanger  (22.06.14 00:54:54) 
eskiden böyle 10 tane ortam var idiyse şu an 1 tane var. hala yok mu? var. hani aynı zevklere sahip olmayan gençlerin bile bir araya geldiği, türbanlının ateistle çok güzel geçindiği hoş ortamlar var. ama az.

o güzel günlerde değiliz bence. ülke olarak ciddi bir bunalım içinde olduğumuzu düşünüyorum. şu ara dünya kupası izliyorum mesela sürekli... gerçi küçüktüm ama yine de hatırlıyorum, 2002'de ne kadar güzeldi her şey. herkes mutluydu, bakkaldan ekmek alırken bile senegal'e gol atmış kadar oluyorduk. para üstünü yardımcı hakemden alıyorduk. hey gidi.

ama eminim şu dünya kupası'nda olsaydık, sözlük kürt-türk-gezi-pkk, türkiye kaybedince sevinen geziciler falan bu tip saçmalıklarla kaynardı. yine sevinirdik ama birlik olamazdık, olamayız. olamıyoruz.

belki iç savaş çıkmaz, belki sınırlar değişmez ama biz kendi sınırlarımızı çoktan koyduk bile sanırım. herkes birbirini boğazlamak için hazır bekliyor. çok karamsar olmak istemiyorum, dediğim gibi hala güzel şeyler var bence, ama eskisi gibi değil işte.
  • pescador  (22.06.14 00:55:49 ~ 00:56:11) 
bende bol yeğen var, bi 10 tane falan (bi tane de yolda). ve çoğu da genç kız çocukları. ikisi ortaokulu daha yeni bitirdi ve şimdiden kapandılar, akp sağolsun, imamhatipleştirilen çevre liselere gönderildiler. kapandılar (inanç farklı mevzu, keşke bilerek ve isteyerek bir seçim yapsalardı, aile dayatması ile değil).

ve yakında doğacak olanla birlikte üç tane daha kız yeğenim var yeni yetişen; üçünün de sonu belli. nurcu abim ve aşırı muhafazakar öteki abimin eşi çocuklarını zorla kapatacaklar; bir bilene, öğretmene vs danışmadan imam hatibe yollayacaklar ve hayatlarını mahvedecekler.

şimdi böyle insanların toplu bir şekilde bir araya gelip festival yaptıklarını, kutlama yaptıklarını düşünemiyorum. hadi içki için, dans edin demesek bile olmaz yani, gelmezler. maalesef milletimiz sığır olduğu için, önlerine konulanı sorgulamadan kabul ettikleri için muhafazakarlaşıyoruz. böyle olmasa, her biri çevredeki bir zamanlar normal olan liselerde, daha sonra üniversitede okuyacaklardı, yine belki kapalı olacaklardı ancak ideolojinin kölesi olmuş bir eğitim almayacaklardı.

yani cesario +1. artık 3 yaşından başlıyor "etek giysin, türban taksın, erkeklerle oynamasın"lar falan.

benimkisi gibi aile, bizimkisi gibi hükümet olmaz olsun kısaca. ne eğlendikleri var, ne de eğlenceye tahammülleri.
  • lesmiserables  (22.06.14 01:02:06 ~ 01:06:42) 
benden önce herkes söylenecekleri söylemiş zaten bende aynı fikirdeyim kısacası
Zaten muhafazakar olan bir çevrenin katlanarak büyüdüğüne şahit oluyorum ek olarak şunu belirteyim gençlere baktığımda yeni nesil daha muhafazakar ve tahammül seviyeleride düşük

  • Eccentric  (22.06.14 05:03:43) 
güzeliz, güzeliz.

www.youtube.com

www.youtube.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.06.14 08:50:33 ~ 10:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.