[]

İngiltere'deki Kıbrıslılar

İngiltere'deyim Türk semtlerini gözlemleme fırsatım oldu: burada Kıbrıslı Türk çok var. KKTC ile İngiltere vizeleri mi kaldırmış vatandaşlık mı dağıtmış n'apmış? Buralar hep dönerci, Kıbrıslı, kürt kaynıyor. Tünelin ucu bombok bir yere çıkıyor gelmeyin:)




 
Kıbrıs, 1963 de çıkan iç savaşa yapılan 1974 müdahalesini saymazsak, 1878 den beri ingiliz toprağıdır. Biz kabul etmesek de bu böyledir.


  • cevher67  (21.06.14 20:51:20) 
Sanırım işin sırrı şu yazının son maddesinde yatıyor.

www.abgs.gov.tr

Ayrıca:

tr.wikipedia.orgıbrıs_pasaportu
  • compadrito  (21.06.14 21:00:55 ~ 21:03:03) 
74 oncesinde, kibrisli turklere ingilterede mulk satisi oldu. Kaba tabirle dagitilmis bile denilebilir. Inanilmaz kolaylik ve ederinden dusuk bedellere.
donemin ortak hukumetinde yasanan gerginlikler, cekismelerle nufus olarak da ustunlugu elde etmek veya daha da ustun olmak icin gerceklestirilmis bir makarios planidir.
bu sebeple kibrisli turklerin ingiltere ile fazlasiyla bagi vardir.

74 sonrasinda ise denktas bu durumu duzeltmek icin kibris topraklarini turklere ucuz ve cok kolaylikla satmistir ki atil sekilde duran kibris bir turk topragi olsun.
Kibrisa gidince de antepli erzincanli konyali karamanli gorulmesinin sebebi de budur.

iskan politikasi, nufus ustunlugu...

gonul isterdi ki guzel bi de kaynak gostereyim ama zaman musait diil. Idare et.
  • cecilia  (21.06.14 22:27:31 ~ 22:31:32) 
cecilia nâmına ben gösteriyim kaynağı:

web.deu.edu.tr

www.google.com

www.akademikbakis.org

akaum.atilim.edu.tr
  • compadrito  (21.06.14 22:39:25 ~ 22:47:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.