[]

sinüzit konusunda soru sorabileceğim arkadaşlar ya da doktor

selamlar arkadaşlar

ya küçük bir sorum var; bir kbb doktoru varsa çevrede belki cevaplayabilir ya da tecrübesi olan.. aslında bir web sitesi vardı ama adını unutmuşum; doktorların cevapladığı bir siteydi..

sorum şu, kronik sinüzitim varmış. bir süredir okuduğum her şeyi yapıyorum ameliyat olmamak için. gerçekten en etkili iki yöntem sinüs rinse kiti, ve buhar banyosu.. bunlar sayesinde 1 hafta sonunda burnumu biraz silebildim.. ama benim aynı zamanda alerjim var. alerjik rinit, hayvanlar, bitki vs.
ama test yaptırmadığımdan spesifik bir şey belli deil.

bikaç gündür burnum tıkalı.. e bu şartlarda benim papatya kürü yapmam neye yol açar? ya da okalüptüs yağı damlatmam kaynar suya? neticesinde hepsi bitki.

 
abovv tüm bitkiler alemini etkisini tepkisini "neticesinde hepsi bitki" diye özetliyorsan, psikiyatriyi öneririm.

ilaç sanayinin temeli bitki ekstreleri
  • ceycey e  (21.06.14 20:30:31) 
o zaman papatyaya devam edeyim öyle mi?


  • gaea  (21.06.14 20:35:42) 
alerjisi olan bir insansın. %50 ihtimalle toz akarı %40 ihtimalle bitki.

Normal Iq ya sahip olduğunu varsayarsak: sence papatyalı bitkili bir karışım mantıklı olur mu?

sinuzitinin çaresini biraz da alerji de ara derim ben.
  • ceycey e  (21.06.14 20:45:21) 
bence sen nasıl konuşulması gerektiği konusunda
bir iletişim uzmanından yardım alırsan geleceğin konusunda
iyi bir karar almış olursun düşüncesindeyim.
  • gaea  (21.06.14 20:48:10) 
Önerin için teşekkürler


biraz daha modern bilime ve akla uygun hareketler yaparsan geleceğin daha verimli olur. uzmandan yardım almakla olunacak şeyler değil ancak. üniversite nosyonu lazım
  • ceycey e  (21.06.14 20:57:08) 
ama gene de güldürüyorum kabul et.


  • ceycey e  (21.06.14 20:57:29) 
aynı problem 9 yıldır bende de var.bir süre sonra yalama oluyon alışıyon bu soruna. burun tıkanıklığının asıl nedeni alerji. test yaptır eğer neye alerjin olduğu tespit edilirse aşı tedavisi vs. yırtarsın

ancak benim ki gibi neye alerji olduğu ortaya çıkmazsa o zaman sı.tın. benim gibi bi ömür ilaç. sabah zyrtec akşam desmont artı avamys sprey. karaciğerim isyanlarda.

sinüzit i şimdilik salla. önceliği alerjiye ver. o tam bi bela. yedikule göğüste alerji birimi var. git test yaptır. ona göre ilaç tedavisine başla. ilaçla %80 oranında belirtilerden kurtuluyon sigara kullanmamak şartıyla.

geçmiş olsun dicem ama inanma geçmiyo. düzenli tedavi...hoşçakal
  • bu da mı gol değil lan  (21.06.14 21:05:51) 
a bu arada yazdığım ilaçları kullanma. önce doktor, o ne kullan derse o..


  • bu da mı gol değil lan  (21.06.14 21:07:43) 
rica ederim umarım önemirimi kaale alırsın neticede belli ki üniversite nosyonuna sahip bir arkadaşmıssın.

bir arkadaşımın dediğine göre prof saraçoğlu alerjisi olanlar dahi papatya kürünü yapabilir tarzı bir şey söylemiş. bu bağlamda ben de bu durumu sorguluyorum.
malum dünya çelişkilerle dolu bir yer ve sorgulamak önemli.
bu da önemli bir nosyon, neticede güldürmekten daha önemli kabul et.
  • gaea  (21.06.14 21:08:16) 
@bu da mı gol değil lan söylediğin ilaçların hepsini kullandım. şu an avamyse devam ediyorum.. zyrtec bana hafif kaldı.. desmont da ağır. rupafin içiyorum şimdi de 2. gittiğim dr desmont diyince ağır mağır bi sonraki aya geçerim belki..
haklısın aslında nedense ben burun tıkanıklıgını sinüztle bağdaştırdım ama alerjiden de olabilir. ankarada oldugumdan burdan bi dr a giderim testler için.
sana da çok geçmiş olsun. tesekkurler..
  • gaea  (21.06.14 21:12:06) 
buğuseptil diye eski bir ilaç var.Aslında ilaç kategorisine bile girmiyor, ilaç sayılmıyor yani.Bazı eczacılar üretiminin bittiğini zannediyor, " o artık üretilmiyo,yerine şunu verek bunu verek" diyo, oysa piyasada var.
Alkol de içeriyor.Sıcak suya koyup buğu yapıyosun.O kadar şey denedim,ben tıkanıklıkları açma konusunda alkol buharından daha taşaklı bişey görmedim.Mesela vicks ya da başka bişi onun kadar iyi açamaz.
Çok faydasını gördüm ama uzun süre kullanmamak gerekiyor.Yani ara vererek kullanacaksın, tıkanınca arada bir yapacaksın.Bende de kronik, öyle bi açtı ki, aha dedim beynim jöle gibi burnumdan akacak. Akıntının rengi değişti,zannediyorum oradaki yerleşik malzemeyi de söktüğü için böyle bir manzarayla karşılaştım.
Önceleri burnumdan elime huımm yapınca tek delikten hava gelmezdi ya da ikisinden çok az gelirdi. Son bi aydır baca temizleyiciyle temizlenmiş gibi, nefes aldığımı hissediyorum, maşallahı var.
  • AWD  (21.06.14 21:19:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.