[]

freudlar toplanın

son bir aydır her gün değil ama bazı geceler rüyamda hiç tanımadığım biriyle zorla evlendirildiğimi görüyorum. rüyamda o kadar rahatsız edici bir durumda oluyorum ki uyanınca tüm bu yaşadıklarımın rüya olduğuna inanılmaz seviniyorum. ne olabilir bunun sebebi? artık rahatsız edici oluyor.

not: erkeğim


 
evde kalmışsın


  • baldur  (21.06.14 11:21:30) 
evde kaldığını düşünüyorsun.


  • sen git ben geliyorum  (21.06.14 11:33:12) 
o kadar da kompleks bişey değil aslında, zorla tanımadığın biriyle evlendirilme düşüncesi rahatsız ediyor seni.

nedenini sen daha iyi bilirsin. ne bileyim bi tanıdığın öyle evlenmiştir mutsuzdur, izlediğin bi filmden etkilenmişindir, çocukken birinden duymuşundur empati yapıp üzülmüşündür vs..
bu durum sende fobi olmaya başlamış gibi. çok üstüne düşme.
  • seksen9  (21.06.14 11:41:13 ~ 11:41:26) 
Zorla evlilik, ego'nun stabilitesini hırpalar. Süperegoyla id arasında köprü görevi gören ego'nun yıpranması yaralanması da, sizi yıpratır. Gerer. Ve id ile süperegonun nispeten serbest kalmasını sağlar. Sonuçlar iyi olmayabilir ;)

Sebeb konusunda da çevre - yani özellikle aile denebilir. Kafaya vurulan evlenme olgusu, dile getirilen beklentiler ve belki de sizin evliliğe dair kendi inançlarınız!

Psikolog olsam da uzaktan isabetli birşey söylemek imkansız.
  • jesterdvine  (21.06.14 12:26:06) 
ailende veya sülalende artık evlenme yaşı geldi baskıları başlamış. Bu da seni rahatsız ediyor gibi görünüyor.


  • posta güvercini  (21.06.14 12:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.