[]

ateist arkadaşlara bir sorum var

baştan söyleyeyim benim kafalar karışık,bir oradayım bir burada.yani bi inanıyorum bi inanmıyorum.ve böyle sorgulamalarım devam ederken bi yerde sıkıştım.

şimdi ateistler diyor ki kuranı muhammet mağarada kendi kafasına göre uydurdu ,yazdı(ama okuma yazma bilmiyordu ki diyorlar).tamam olabilir,yazdı farzedelim.sonra kuranda dinazorların ve kutupların bahsedilmediğini söyleyip bu düşüncelerini destekliyorlar.yani arabistan dışına çıkmamış birisi yazdı kuranı.asıl sorum kuranda domuz etinin yasaklanmasıyla alakalı.
www.kurandacanlilar.com
şimdi ateistlerin deyimiyle kuranı yazan muhammet domuz etini yasaklamış.peki çölün ortasında bu adam domuz nereden bulmuş da neye göre beğenmeyip yasaklamış?

 
kaynak veremiyorum, cunku bulamadim.

muhammedin deve ve kuzu ticareti yapiyor olmasiyla iliskilendirilmis.

eksisozluk.com
  • osuruklu  (20.06.14 20:07:31) 
ben şöyle okumuştum. domuz ticaretini o bölgede yahudiler yapıyormuş. onların işlerine ket vurmak için yasaklamış.


  • i was made for you  (20.06.14 20:10:42) 
domuzu bilmese bile domuz çok eskilerden beri yerleşik kavimler tarafından haram kılınmıştır haram demek illa dinen değil ahlak olarak falan domuz gezgin kavimlerin hayvanıydı bununla ilgili bir şey olduğunu okumuştum.

bir de ben sana bi şey söyleyeyim kuranda oruç konusunda güneş doğana kadar son yemeğinizi yiyin der e peki kuzeye veya güneye gidelim günlerce veya aylarca güneşin batmadığı yerlere orada oruç tutacak müslüman naapsın ?
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.06.14 20:13:31) 
Oncelikle islam peygamber'inin bunu bir magarada uydurdugunu ve okuma yazma bilmedigini soylemek tarihi ve sosyolojiyi goz ardi etmektir. Oncelikle peygamber ortadogunun en onemli cografyasini(filistin) dolasmis ve yarattigi toplumsal duzen de(islam) diger orta dogu duzenlerinden cok farklilasmamakta. Yani buyuk bir gelenekten etkilenmis ve neredeyse butun uygulamalari bu etkilenmeden almis. Ancak islam'in digerlerinden kucuk farki, peygamber'in dogdugu toplumdan kaynaklaniyor. Peygamber anaerkil yani esitlikci ozelliklerini yitirmis kandas bir topluma dogar. Bu toplumda esitlik bozulmus ve bu iki aile iktidar kavgasi icindeydi. İslam'daki kucuk farki yaratan ise anaerkil esitlikci dusunceleri canlandirmakti. Ancak bu amaci kuran'da bulamayiz, peygamber'in amaci bu olabilirdi ama yaziya gecirilmis kurallarda bundan uzaklasilmis.

Domuz meselesine iliskin iki teori var. Oncelikle ortadogu kokenli her sistemde(din) domuz yasaktir. Hristiyanlik romaya ve cermenlere yayilmadan orada da yasakti. Bunun sebebi olarak:

1) Anadolu'da asiri derecede domuz yetistirilmesi(cok ucuz bir et kaynagi) ve ortadoguda o kadar kolay yetistirilememesi sonucu, ekonomik teori

2) Domuzun besin tuketme ve enerji elde etme hizinin, tarimin zor oldugu kurak topraklardaki insanlardan cok daha fazla olmasi. Bu da biyolojik teori
  • protector  (20.06.14 20:13:50) 
Domuz çatal ve yarık tırnaklıdır, ama geviş getirmez. Sizin için kirli sayılır. Bu hayvanların etini yemeyecek, leşine dokunmayacaksınız, sizin için kirlidir. (Yasanın Tekrarı 14:8)
... Domuz eti yerler; kaplarında haram et var. (Yeşaya, 65:4)
"... Domuz, fare ve öteki iğrenç hayvanların etini yiyenlerin ortasında duranı izleyenler hep birlikte yok olacaklar." diyor Rab. (Yeşaya, 66:17)

birçok diğer şey gibi tevrattan(eski ahit) aşırma. keza tevrat da başka yerlerden aşırma.


ek: ateistler kuranı tamamen muhammed uydurdu demiyor. yani bunu hepsi demiyor. kimisi şizofrendi böylelikle uydurdu der, kimisi idealist birisiydi bunun için uydurdu der. kimisi hristiyanlar tarafından ona yazdırıldı der, kimisi gezgin birisi olduğu için biriktirdiği bilgileri din şeklinde ortaya döktürdü der. bir sürü teori var. mesela benim teorim haticenin kuzeni varakadan(zannedersem kitabı mukaddesi ilk arapçaya çeviren adamdır bu, o dönemde en iyi bilen arap yani) aldığı kitabı mukaddes bilgilerini kendi fikirleriyle harmanlayıp dine dönüştürdüğüdür.
  • yasli ateist  (20.06.14 20:14:37 ~ 20:22:38) 
Ateizmin Muhammed'le veya yaptıklarıyla/yapmadıklarıyla bir ilgisi yok ki, o konuda kafanızın karışmasına gerek yok.


  • angelus  (20.06.14 20:16:11) 
önce şunu bi açıklığa kavuşturalım, "ateistler diyor ki" diye bir kalıp kullanmak doğru olmaz çünkü ateistler dinleri ve allahı kendi aralarında toplaşıp manifesto hazırlayarak reddetmiyorlar. haliyle inanmayan herhangi birinin düşüncesini ateistler diyor ki diye genellemek doğru olmaz. müslümanlar diyor ki diye bir şey diyebilirsin dinle ilgili, "müslümanlar ateistlerin cehennemde yanacağını söylüyor" gibi ama ateistler topluca "şu şu şöyle olmuş" diye bir fikir bütünlüğüne varmazlar, hepsinin ayrı ayrı düşünceleri vardır. bunu belirtme gereği duydum çünkü böyle şeyler ateistliğin bir dinmiş gibi görülmesine sebep oluyor.

ben ateist değilim, kuranı muhammet bizzat kendi yazdı da demiyorum o yüzden temellendirmen üzerinden gidemiyorum ama tevrat'ta da yer alıyor bu domuz eti yememe işi, oradan görülüp alınmış olabilir.
  • baba jo  (20.06.14 20:22:35 ~ 20:25:03) 
atesitlerin iddiası Hz. Muhammed'in mağarada kendi kafasına göre yazdığı değil. Önce bunu bir düzeltelim. İddia kitabın bir yaratıcı tarafından gönderilmiş olmadığı. Bir kişi mağarada kendi kendine yazdı der, diğeri kaynına yazdırdı der o kısım ateizmle değil kişiyle alakalı görüş.

Domuz eti Hz.Muhammed zamanında gayet bilinen tüketilen bir şeydi. Yasakladığı şey fıstık ezmesi falan olsa anlarım da domuz etini yasaklamanın neyine takıldınız onu anlamadım.
  • godsparticle  (20.06.14 20:29:17) 
ne tip şeylerde sebep arayabileceğini inanan arkadaşlara sorabilirsin.

onlar izin verirse veya sebep aramanı uygun bulurlarsa sebep aramaya başlayabilirsin.

aksi durumda senin ilmin tıbbın çöker biter.
  • kosun lan mevzu var  (20.06.14 20:31:04) 
Kur-an'i kerim cebrail a.s tarafindan nur daginda hz.muhammed s.a.v indirildi
Ve diger ayetlerle tamamlandi,oyle bir seferde indirilmedi yani.domuz da islam dininde haram,onunda tam aciklamasini bulup yazarim.

  • brnbrs  (20.06.14 21:30:09) 
downloading uzun sürer.


  • kosun lan mevzu var  (20.06.14 21:43:29) 
bu gün temmuz ayı diye bildiğimiz bir ay var ya? mitoloji'den gelir, ve tammuz'dur, simgesi domuzdur, kadınlar venüsden erkekler marsdan hikayesi, o da bir tanrıçadır, simgesi kadın'dır ve venüs'de ikamet eder adı iştar'dır , benim şimdiye kadar ki yaptığım araştırmalar sonucunda, bu duumun eski (şaman) dinlere bir saygı duruşu olduğunu düşünmekteyim,

tammuz bahar ayında doğuyor, sonbaharda ölüyor, o ölünce iştar taa venüsden kalkıp geliyor, yer altından kurtarıyor ve tekrar yaşam buluyor, tammuz yaşam bulunca bahar geliyor, ortalık şenleniyor kuzular me'liyor falan.

Şimdi sen domuz'u öldürürsen tammuz'u da öldürmüş oluyorsun, binlerce domuz'dan hangisinin tammuz olduğu da belli değil, ya gerçekten öldürürsen ve bahar tekrar gelmezse, sürekli kış olursa?

bu domuzu yemeyin davasının bu hikaye ile bağlantılı olabileceğini düşünüyorum ben. tabii bu benim çıkarırım her hangi bir din tariidir vs. dir böyle bir akedemik bilgim yok.
  • selam  (20.06.14 23:28:14 ~ 23:35:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.