[]

Bing search'ten kurtulma

arkadaşlar dün akşamdan beri bing search'ten kurtulmaya çalışıyorum.
bilgisayara nasıl kuruldu anlamadım.
bir program ya da oyun da indirmemiştim.
chrome'u çok kasıyor.
sırf chrome'u değil explorer ve firefox'ta da var.
malware, adwcleaner hepsini denedim ama kalkmıyor.
nasıl kurtulurum bu illetten?

 
  • hiko seijuro  (20.06.14 19:09:29) 
alla allaaa. ben de bu sabah bununla uğraştım. benim de hiçbir fikrim yok nasıl kurulduğuyla ilgili. ne oldu ki yav? nasıl girdi hepimize birden? başka kimler yaşadı bu sıkıntıyı?

junk removal tool diye bir şeyle çözdüm ben.
  • oymak beyi  (20.06.14 19:15:23) 
Bing search "Conduid" diye bi Adware den kaynaklaniyor. Bu adware bilgisayarinda oldugu sürece kurtulamaiyorsun. Önce buradan (bkz: http://www.safer-networking.org/dl/) indirecegin ücretisiz anti spybot programini kurmalisin. Bunun disinda herhangi bir antivirus programi ile de bulabiliyorsan bu "Conduid" adware'ini onunlada silebilirsin. Tarama baslatmadan önce bilgisayarini güvenli kipte baslatmani tavsiye ederim (Bu adware den muzdaripsen büyük ihtimalle Windows kullaniyorsun). Güvenli kipte baslattiktan sonra "Run As Administrator/Yönetici olarak calistir" ile baslat antivirus/antispyware programi. Bulunan adware i sil. Sonra bilgisayarini yeniden baslat ve browserladan teker teker "Defeault Search Engin" ve "New Tab Settings" degistir ve istegini ata. Firefox kullaniyorsan Firefoxu resetlemen gerekebilir. Firefox resetlemek icin (bkz: https://support.mozilla.org/en-US/kb/reset-firefox-easy-fix-most-problems)

belki cok daha kolay bir yöntem vardir ama bu sekilde de temizleyebilirsin. Ayrica tekrar bulasmasin istiyorsan güvenilir olmayan kaynaktan program indirip kurmamalisin.
  • emrahday  (20.06.14 19:24:56 ~ 19:27:01) 
yok bir türlü kurtulamadım şu bar'dan.
öyle duruyor.

  • bir tane daha yiyeyim sonra birakicam  (20.06.14 22:18:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.