Girebilirsin, neden giremeyesin?
Kıyafetin düzgün olsun. Takım giymene gerek yok, gömlek pantolon yeter bence. Bu havada pişme boşuna.
Marmara üni. Üretim yönetimi ve pazarlama mülakatında yazılı sınavda şöyle bir soru gelmişti iki yıl önce: pazarlama stratejilerini beğendiğiniz bir firmanın stratejilerini anlatınız, ne yönden beğendiğinizi gösteriniz". böyle birşeydi.
sözlüde ise kendini tanıtmanı, eski okulunu tanıtmanı, niye marmara üni. seçtiğini, neden işletme yüksek lisansı istediğini ve neden tezsize başvurmadığını açıklayabilirsin. örnek bir cevap listesi yazayım sana:
1985 istanbul doğumluyum. annem babam ablam şu şu şu mesleklerden (maalesef buna takılan insanlar oluyor, eğer mühendis, mimar, öğretmen, doktor vs. varsa ailede bunları söylemekte fayda gördüm hep). Şu şu şu sebeplerle bilgisayar mühendisliğini seçtim (bunun kendi seçimin olduğunu, seçimi yaparken iyi düşündüğünü ve iyi ki de bu seçimi yaptığını göstermen lazım). Lisans eğitimimde şu şu şu teknik konuları alırken şu şu şu projelerde bulundum. Grup çalışmalarımız oldu ve bazılarında 3 kişilik projelerde proje yöneticisi konumundaydım ve deadline belirleme, görev dağılımı yapma gibi yönetici becerilerimi burada gördüm. Aldığım teknik eğitim, bir bilgisayar mühendisi için tatmin edici seviyede olsa da, kendimi insan-iş-proje yönetimi gibi konularda iş hayatında geliştirirken bunları yüksek lisansta alacağım temellere bağlamak istiyorum. Aslında tezsiz programlar da var, fakat çalıştığım firma gün içerisinde derslere gidebilmem için esneklikler sağladığı için tezli programlardan daha çok fayda alabileceğime inanıyorum. Bunun yanında vermediğim 20 000 tl. ile de mesleki hayatımda kendime farklı şeyler katabilirim. Bunlara ek olarak ders programlarınızı inceledim ve diğer üniversitelerde olmayan şu şu şu derslerin olduğunu gördüm, bunlar öğrenim hayatımda görmek istediğim, fakat bölümümün bana sunmadığı derslerdi. falan filan diye gireceksin hacı işte.
0