[]

Yüksek lisans mülakat

lisans bilgisayar müh. kendi üniversitem dışında(marmara üni.) işletme yüksek lisansa(tezli) başvurdum, haftaya mülakata gideceğim. Sınavda oluyomuş galiba yazılı.

ne sorabilirler? girme şansım var mıdır? Öğrenmem gereken temel bilgiler var mı işletme (yönetim ve organizasyon) ile ilgili?

Ne dersem gözlerine girerim?

 
kıyafet ne alaka iş basvurusu mu bu?


  • partizan  (20.06.14 17:49:11) 
Girebilirsin, neden giremeyesin?

Kıyafetin düzgün olsun. Takım giymene gerek yok, gömlek pantolon yeter bence. Bu havada pişme boşuna.

Marmara üni. Üretim yönetimi ve pazarlama mülakatında yazılı sınavda şöyle bir soru gelmişti iki yıl önce: pazarlama stratejilerini beğendiğiniz bir firmanın stratejilerini anlatınız, ne yönden beğendiğinizi gösteriniz". böyle birşeydi.

sözlüde ise kendini tanıtmanı, eski okulunu tanıtmanı, niye marmara üni. seçtiğini, neden işletme yüksek lisansı istediğini ve neden tezsize başvurmadığını açıklayabilirsin. örnek bir cevap listesi yazayım sana:

1985 istanbul doğumluyum. annem babam ablam şu şu şu mesleklerden (maalesef buna takılan insanlar oluyor, eğer mühendis, mimar, öğretmen, doktor vs. varsa ailede bunları söylemekte fayda gördüm hep). Şu şu şu sebeplerle bilgisayar mühendisliğini seçtim (bunun kendi seçimin olduğunu, seçimi yaparken iyi düşündüğünü ve iyi ki de bu seçimi yaptığını göstermen lazım). Lisans eğitimimde şu şu şu teknik konuları alırken şu şu şu projelerde bulundum. Grup çalışmalarımız oldu ve bazılarında 3 kişilik projelerde proje yöneticisi konumundaydım ve deadline belirleme, görev dağılımı yapma gibi yönetici becerilerimi burada gördüm. Aldığım teknik eğitim, bir bilgisayar mühendisi için tatmin edici seviyede olsa da, kendimi insan-iş-proje yönetimi gibi konularda iş hayatında geliştirirken bunları yüksek lisansta alacağım temellere bağlamak istiyorum. Aslında tezsiz programlar da var, fakat çalıştığım firma gün içerisinde derslere gidebilmem için esneklikler sağladığı için tezli programlardan daha çok fayda alabileceğime inanıyorum. Bunun yanında vermediğim 20 000 tl. ile de mesleki hayatımda kendime farklı şeyler katabilirim. Bunlara ek olarak ders programlarınızı inceledim ve diğer üniversitelerde olmayan şu şu şu derslerin olduğunu gördüm, bunlar öğrenim hayatımda görmek istediğim, fakat bölümümün bana sunmadığı derslerdi. falan filan diye gireceksin hacı işte.
  • tormentorius  (20.06.14 18:27:20) 
yüksek lisans mülakatında kıyafete dikkat eden görmedim, ha yine paspal gitme tabii.

benim bölümüm başkaydı ama genelde sorulan sorular aşağı yukarı aynı oluyor. "neden bu bölümü tercih ettin?" "neden bu üniversite" gibi. kendi bölümünde yapmıyorsun gerçi ama lisans tezini filan sorabilirler. işletme ile ilgili temel terimleri bence mutlaka sorarlar. bana da başvurduğum bölümle ilgili temel bazı şeyleri sormuşlardı, yazılı sınavda da gündemde olan bir projeyi eleştirmemizi istemişlerdi.

soruların hiçbirini bilemesen bile kararlı durman bence de önemli, ben kendi mesleğimle ilgili çok basit bir soruyu bir anda hatırlayamamıştım ve onu da söyledim gülerek "heyecandan hatırlayamadım" diye. kasma yani, başarılar şimdiden.
  • dust in the wind  (20.06.14 18:35:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.