[]

Turkcell'den Vodafone'a geçsek mi?

Durum şu;
9-10 senedir Turkcell abonesiyim.
Son 1 yıldır atmadığı kazık, yemediği haksız kontör, kesmediği konuşma kalmadı.
Son 1 ay içinde ise geceleri arama yasak diye çat diye hattı kesiyor, bir daha arama yaptırmıyor. Bugün arkadaşlarımı dahi arayamadım, aramaya izin verilmiyor diyor bir hatun sesi.
Her ay periyodik olarak 250 kontur yuklerim, kampuscelle kıt katanaat yeter, eksi konturlerde surunurum. Vodafone avea aratmaz bile cart curt sokar bi tarafıma..
En son yurt dışına çıktı sevgilim, bi kampanya var uye olun istediginiz gibi arayın dediler, sonra yanlış bilgilendirme yapıldı deyip 60 kontorumuzu de yediler (kavga çıkardım call center gorevlileriyle resmen, geri iade ettiler.) Bunun üstüne yeter vodafone a geçmekten başka çare bırakmadınız siz diye telefonu kapatırken "lütfen durun.. Size 30 kontor yollamak istiyorum içimden geldi sakinleşin" diye rüşvete kadar gittiler.. Ben terbiyesizleşmeyin ne demek istiyorsunuz diye çıkışınca afedersiniz o niyetle değil falan fıstık diye geri bastılar.
250 kontor 45 liramı 46 lira mı ne..
Konuşmak limitli, arayabildiğimiz kişiler limitli..

Ben şimdi gidip Vodafone cep limitsize geçsem ayda 54 liraya, her vodafoneluyu sınırsız arasam, turkcell avea'yıda 750 dk arasam beleş..
Sonra çok canım yanar mı? "Lan güzelim turkcelli bıraktık, ses kalitesi, dağda tepede full sinyal gücü herşeyi vardı, biraz pahalıydı ama olsun" diyerek?

Okuyorum sağı solu, yok smsler gitmiyor, yok çekmiyor diye yanan da var, "abi muhteşem oldu geçmek ya" diye ballandıran da..(Ayda 250-300 sms atarım, daha da abarttığım oluyor, ondan sms olayı önemli.)

Bir yardım edin cinnetlerdeyim, telefon dahi açamaz oldum.

Vodafone'a geçeyim mi geçmeyeyim mi?

 
yıllardır telsim/vodafone kullanan biri olarak diyebilirim ki turkcell'in çekmediği çoğu yerde çekiyor vodafone. yani en azından benim hattım çekiyor. bence vodafone hattınız hayırlı uğurlu olmalı artık :)


  • cumingsoon  (19.06.09 01:25:48) 
avea olmasın da çamurdan olsun farketmez.


  • cro magnon  (19.06.09 01:28:54) 
daha bugün buna benzer bir entry girdim.
ben 3 hattı da kullandım ve son 4-5 yıldır da vodafone kullanmaktayım. aria ile aycell ilk birleştiği zaman aldım, o zamandan beri avea hep aynı, ya çekmez, ya mesaj gitmez, ya birden kontör gider falan filan. daha bugün de 2-3 saat kesinti yapmış. zaten avea'ya geçmek istemiyorsunuz bu şıkkı geçiyorum.

vodafone'da 150 kontör yüklerseniz 5, 250 kontör yüklerseniz 15 dakikası 1 kontör. Ayrıca 150 kontör yüklediğiniz an 250 mesaj tüm yönlere bedava. 35 kontör karşılığı da yine tüm yönlere 3000 mesaj kazanıyorsunuz.

Tüm yönlere konuşuyorum ben derseniz de şöyle bir tarife çıkmış, her yöne 3 dakikası 1 kontör. Mesaj olayını da 35 karşılığı 3000 olayıyla halledersiniz. Gayet kullanışlı bence.

Ulan vodafone en az 1000 kontör göndermen lazım sana bugün sözlükte yaptığım reklamın sayesinde.

Turkcell oldum olası pahalıdır, pazarlama taktikleri öyledir, kaliteli görünmek baabında. Geçin bence.

Vodafone'un pek çekme sorunu olmuyor. Bazen 1-2 haftada bir kere, 5-10 dakika kimseyi arayamadığınız olabilir. Ama fazla sorun olmuyor genelde, bakmayın böyle söylediğime.

Fakat yerin 2 kat altındaki yerlerde falan vodafone'un çekmediğine, turkcell'in çektiğine bazen şahit olmuşluğum var. Fakat sadece bu yüzden de binlerce kontör kazıklamayı haketmiyor elbette.
  • only alcoholica  (19.06.09 02:00:00 ~ 02:01:30) 
ben turkcell ile başladım uzun seneler kullandım, numara taşınırlılığı ile ilk avea'ya geçtim,
önce turkcell: gerçekten kaliteli, çekmeme, mesajın gitmemesi ve benzeri sorunlar hiç yaşamadım, diğerlerinden de çok az bir fiyat farkı var, bence bu fiyat farkına değer.

avea: mesajların gitmemesi ve gelmemesi sorununu çok yaşadım. istanbul'da yaşayan biri olarak bir çok yerde çekmediği de oldu. fiyatı uygun ama fiyat performans da turkcelin epey gerisinde.

ve son 1 aydır vodafone kullanıyorum; fiyat olarak avea kadar uygun, ilk günler ses problemi yaşadım ama sonra daha fazla sorun çıkarmadı, mesajların ulaşması sorunsuz, sanırım avea beleş dakikalarda geçiriyordu bir şekil ancak vodafone daha az gidior gibi, sanırım saniye hesaplamasından.

bir iki ay sonra yeniden türkcell e geçicem, her hattı denemek için bir tur attım.
ama kalite olarak, turkcell sonra vodafone illa sıraya alacaksak en sonda avea gelir.

artı vodafone'a geçersen her ay hattını 250 dakika heryöne beleş konuşuyon 3 ay.
  • alchemistt  (19.06.09 02:17:25) 
ben de 9-10 yıldır turkcell kullanıyordum, 2 ay once vodafone'a gectim numaramı değiştirmeden.
şimdi bana her ay her yönde 250 dk. bedava k onusma suresi geliyor vodafondan, onun dışında diğer operatörlerden arandıkça da bedava kazanıyorum, çevremde bir sürü turkcell-avea sınırsız tarifeli insan vaar ve onlar tarafından surekli arandığım için bedava kontor kazanıyorum. 2 ay önce 150 kontor yuklemiştim ama bedavadan gelen konusma suresi-kontor sayesinde o 150 kontoru bile bitiremedim.
hayvan gibi arama yaptığım-konustuğum halde.
turkcelli niye bıraktığıma gelince, uyuz oldum efendim; hani bi ara kampanya yapmıştı, bize 40 tllik taahhüt verin biz de sizi haftada 2 gun bedava konusturalım diye, ben de taahhut vermedim, sonra beni adılar " aaa taahhüt vermemişsiniz, hayrola yoksa operator mu değiştireceksiniz" dediler, ben de evet dedim, o zaman da bana durun değiştirmeyin siz eski müşterimizsiniz, siz taahhüt verin biz de size her ay yuzde25 indirim verelim yanında da haftada 2 gun bedava konusun dediler.
ben de mal gibi kabul ettim, ama sonrasında faturada yuzde25lik indirim yoktu, hatta bindirim vardı, bunun uzerine aradım onları, onlar da bana yok biz size mesaj attık siz de cevap olarak evet yazıp yollamalıydınız bıd bıdı deiler, iyi o zaman şimdi duzeltelim dedim, gunduz saatlerinde cık yogunuz yapamayız dediler, gece aradım gun sonu işlemi yapıyoruz yapamayız dediler. bu boyle 2 ay surdu, sonra da dayanamayıp vodafone gectim, iyi ki gecmişim.
ha bir de utanmadan benden, siz taahhut vermiştiniz ama uymadınız hadi bakalım bayılın 40 tl dediler ve fatura gonderdielr, mecburen yatırdım, sonra tuketici hakem heyetine gidip catır catır alırım dedim, ama finaller ardından butler derken zamanım olmadı ve gitti 40 tl.
bu arada hukukcuyum, o 40tlyi söke söke alırdım ama işte zamanım olmadı.
velhasılı kelam, hiç tereddüt etme dostum geç vodafone'a
  • zubundy  (19.06.09 02:31:17) 
Herkese çok teşekkürler..
Vodafone'a geçince mutlulukla bildireceğim size o zaman :)
Çekmezse de çekmesin kazık yemeye deymez..
  • quaker  (19.06.09 09:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.