[]

muhasebe olayları maaş ve bordro hakkında

merhabalar,
Muhasebe bilen şirket muhasebesi bilen herkesin bilgisine ihtiyacım var. Şirketin nakit olarak ayın belli günü maaş hesabına yatırdığı yol ücreti bordroda gösterilebilir mi ? Gösterilirse şirkete ve bana yararı nedir ? Gösterilmemeli ise konu ne olur? şimdiden çok teşekkürler.



 
bankalardan kredi talebinde yada iş değişimi yapacağın zaman, nispeten daha yuksek gelir elde ettiğini kanıtlarsın. Taleplerini ona göre belirlersin.


  • kakoy  (20.06.14 14:02:49) 
evden işe gelirken kullanmak üzere mi veriyor yoksa iş için yapılan ulaşım masrafı mı?

evden işe gelmen için verdiği paraysa bordroda gösterilmelidir. yararı olmaz zararı olur sana ücretini düşürür.

müşteriye gitmek için ya da iş yapmak için yapılan ulaşım masrafı bordroda gösterilmez direkt gider yazılır.
  • [silinmiş]  (20.06.14 14:07:35) 
her ay düzenli evden işe işten eve gitmek için ödediği ücret. aylık tam akbil tutarı işte. maaşı nası düşürüyor peki anlamadım tam ? bordroda net maaş alanında maaşım artı bu ücretin toplamı tutar yazıyordu. bir de yaklaşık 3 ay önce bordro aldığımda böyle bişi yoktu. şimdi bu duruma rastladım. daha önceleri hep maaşım yazıyordu net maaş kısmında. @douchebag


  • vavawest  (20.06.14 14:13:25 ~ 14:13:51) 
Ayni olarak veriyorsa bordro yapıyordur zaten, başka yolu yok ki.
Sana verilen bordroda yemek tutarını görmüyorsan, ek bordro yapıyordur.

Yemek yardımı nakdi yapılıyorsa bir kısmı sgk priminden muaf, geçerse prim kesiliyor. Bu nedenle sgk dökümü istediğinde de yemek tutarını göremeyebilirsin.

Sana faydası şu; kıdem, ihbar tazminatında yemek tutarı da aldığın ücret hesaplamasına dahil edilir.

Şirkete faydası olan bir durum yok. Fatura karşılığı yemek çeki veya ayni yemek verse kdv ödemesinden düşer+bordro ile ödeyeceği gelir vergisini ödemez+ kıdem tazminatına yük bindirmez.
.
edi büdü: yemek yardımı anlamışım, neyse silmedim burada dursun bilgi olarak.

yol yardımı da aynı zaten. yol yardımına sgk muafiyeti yok, prim ödeniyor.

www.alomaliye.com
www.alomaliye.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (20.06.14 14:22:41 ~ 14:28:56) 
şirkete bağlı, nasıl anlaştığına bağlı tabii. brüt bu tutarı bordrona ekleyerek ücretinden vergiyi düşebilir, net ücretine bu tutarı eklerse vergisini şirket karşılar, şirketin vergi kadar fazla masrafı olur.

aylık akbilse net öder vergisini şirket karşılar gibi geliyor bana.
  • [silinmiş]  (20.06.14 14:26:15) 
hayat aklini konusacak bir filozof uret, yol ücretinden bahsediyor. yemek değil.


  • [silinmiş]  (20.06.14 14:27:55) 
ya açıkçası garibime giden daha 3 ay öncesine kadar net maaşımda yol ücretim yoktu. acaba ne değişti de eklendi diye meraklandım.cevaplar için herkese çok teşekkür ederim.


  • vavawest  (20.06.14 14:29:36) 
@douchebag, eheh, gönder dedikten sonra fark ettim ben de :) Sigarayı bırakıyos olm, kolay mı? Sarhoş gibiyim yeminlen.

"yararı olmaz zararı olur sana ücretini düşürür." demişin ama tam tersi oliir, ücreti düşürmez ücrete olumsuz katkısı olsa olsa gelir vergisi diliminde olur. çalışana faydaları daha çok, kıdem tazminatı tutarını arttırır, sgk prim matrahını arttırır bunun sonucu emekli olurken daha yüksek tutardan emekli maaşı hesaplanır.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (20.06.14 14:57:21) 
brütten girerse o parayı, ödeyeceği ücret düşer.


  • [silinmiş]  (20.06.14 16:48:25) 
@douchebag evet, haklısın. verdiği yol parası 100 tl iken 100 tl brüt olarak girerse 55-60 tl gibi bir şey kalır. (vergi oranlarını unuttum şimdi, rakamı tahminen söyledim yanılmış olabilirim)

Önceden aldığı ile fark olsaydı, arkadaş "neden azaldı bu" diye sorardı diye düşünüyorum. Firmalar o yönde hesap yapmıyorlar pek, netten brüte gidip yol ücretini tam ödüyorlar.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (20.06.14 17:30:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.