[]

yurt dışı banka hesabı sorunsalı

Elimde bir garanti bir de iş bankası banka kartım var,eğer ben bunlardan birinde euro hesabı açarsam yurtdışında döviz kurundan geçirilmeden direk sadece komisyon ödeyerek çekebilir miyim?Bir yerde duyduğuma göre euro hesabimizdan para çekerken banka euroyu al-sat yapip önce tl'ye sonra tekrar euroya çeviriyormuş ama bunun doğru olmadığına inanmak istiyorum zira bu adilik.Lütfen başkka banka önermeyin çünkü vaktim yok hesp açmak vs.için. Cevaplarınız bana çok yardımcı olacak.




 
eurozone'dan bildiriyorum. malesef hangi banka olursa olsun türkiye'den euro hesabı için kart çıkarmak mümkün değil. yani sana verecekleri kart her türlü tl hesabının kartı olacak. para çekmek için yapacağın işlem de euro hesabındaki euroyu bankanın kazık döviz kuruyla tl'ye çevirip, tl hesabının kartıyla yurtdışında bir bankamatikten yine avantajsız bir kur ile euroya dönüştürüp çekmek olacak. bu aradaki git-gel esnasında 2 defa kur farkından para kaybedeceksin. üstüne bir de kullandığın yurtdışı atm tahminen 2% komisyon kesecek. sorunun çözümü için kendi kullandığım iki alternatifi önerebilirim:

1. yapı krediden tl hesabı açıp türkiyeden yatırdığın paranı orada tl olarak tutarsın. dünyanın her yerinde unicredit anlaşmalı atmlerden komisyon ödemeden paranı o ülkenin döviz kuruyla çekersin. yukarıdaki işlemin aksine sadece bir defa kur farkından para kaybedersin ve komisyon ödemezsin.

2. gittiğin ülkede gelen swiftten fazla ücret almayan bir bankadan euro hesabı açarsın. türkiyedeki bankandan oradaki hesaba (kesinlikle) internet üzerinden swift yaparsın. rakamlarla konuşmak gerekirse yaklaşık 1500 euroyu iş bankası hesabımdan almanya'daki hesabıma swift yaptığımda 12 euro gibi bir kaybım oldu. (7 euro iş bankası, 5.5 euro buradaki banka) 1%'den daha az bir rakam.

elinde tl varsa birinci opsiyon daha avantajlı, elinde euro varsa ikincisi daha avantajlı. tabii miktarlar da önemli.

ayrıca hesap açmaya vaktim yok demişsin ama yapacağın aktarımlar ile kaybedeceğin parayı göz önünde bulundurduğunda yarım saatlik bir işlemi çok gözünde büyütmemeni tavsiye ederim.
  • spanglish  (20.06.14 14:05:43 ~ 14:08:53) 
eger degismediyse (ki hic zannetmiyorum) olay soyle:
bi kere zaten euro hesabindan para cekemiyosun. elindeki bankamatik kartiyla sadece tl hesabindan para cekebilirsin. o yuzden once euro hesabindan tl hesabina havale yapicaksin (kur degisimi No.1), sonra bankamatikten euro cekerken o gunku kur uzerinden banka cektigin euroyu TLye ceviricek (kur degisimi No.2) ve komisyon odiyiceksin.
bu yuzden euro hesabinin olmasinin yurtdisinda sana hic bi avantaji yok.
ben buldugum en iyi yontem harcamalari mumkun oldugu kadar kredi kartiyla yapmakti. en azindan bankamatige komisyon odemiyodum.
  • lamartin  (20.06.14 19:19:06) 
Çok teşekkürler cevaplarınız için.


  • esnafin derdinii mustafa keser  (21.06.14 13:23:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.