[]

Şanzıman Yağı Fiyat Bilgisi / Arabadan anlayanlara soru

Selam ahali,
geçenlerde ikinci el Mini One aldım. Bugün servise götürdüğümde yapılması gereken bir sürü şeyden bahsettiler. Ben çok fazla anlamıyorum ama özellikle şu ikisi dikkatimi çekti, kazıklanmayayım diye de sormak istedim.
Şanzıman yağının değişmesine 270 TL
keçelerin değişmesine de 220 TL istedi
şimdi bu fiyatlar sizce normal mi?

NOt: Maslak oto sanayi'de özel bir servise götürdüm.

 
mini cooper için normaldir servisi falan pek yok o yüzden pahalıdır sanayide daha ucuza yaptırırsın ama cooperdan anlayan el işi düzgün güvenilir bir usta bulman lazım.


  • basond  (20.06.14 12:25:05) 
3 ayrı servisten telefonla bilgi alabilirsiniz karşılaştırabilirsiniz. bunlar standart prosesler, herkes telefonda fiyat verebilir.

garantisi yoksa aracın yetkili servise gitmenin hiçbir anlamı yok. tonla özel servis var ve Mini veya BMW forumlarından en iyisinin, en fiyat performansı yüksek olanın hangisi olduğunu rahatlıkla bulabilirsiniz.

Kesinlikle araştırmadan yaptırmayın. yağ değişimi bana fazla geldi ama belki özel bir durumdur.

bir de özellikle her proses için parça fiyatı ve işçilik fiyatı tekliflerini ayrı alın. özel servise güvenmiyorsanız parçaların orjinallerini gidip ilgili parçacıdan alın, özel servise kendiniz götürün, siz yanındayken değiştirsinler. bunlar zor proseslere benzemiyor, sizin yanınızda yapılır.

şanzıman yağı için de çok anlayan bir usta gerektiğini düşünmüyorum. keçe ne keçesi bilemedim. detay lazım.
  • prodeq  (20.06.14 12:27:17 ~ 12:28:00) 
ikisini de yapma..Önce aracı kullan ve tanı.Bahsettiğin şeyler acil işlemler değil ve fakat arabayı yeni aldığını duyan tamirci güruhu "hmm.. seni seniii..sen araba alırsın ha demek ki bize de bayılacak paran var" düstur ve düşüncesiyle seni kumpasa getirmeye ve bu yolla menfaat sağlamaya çalışmaktadırlar.


  • labanon  (20.06.14 13:31:44 ~ 13:35:37) 
verdikleri fiyat ikinci konu. bence gerekliliğini sorgula. sık gerekli olan bir işlem değildir. başka bir yere daha göster. niye değişmesi gerektiğini sor.

tek tahminim conta noktasında yağ kaçağı görmüş olabilirler. ama kaçak niye olur? olmaması gerek.
  • sttc  (20.06.14 19:59:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.