[]

Sigara Bırakma ve Sonrası..

7 senedir sigara içen 21 yaşındaki bir genç sigarayı bırakma kararı almış, yaklaşık 1 hafta oldu hiç içmiyor..

Çok zayıf ve çok uzun zamandır kilo alamıyor, yine yaklaşık 1 haftadır düzenli yemeye başladı, önceden ev yemeği vs. yemezdi hiç, şimdi yiyor..

Bu şekilde devam etse ortalama ne kadar zamanda toplarlar kendisini? Ek olarak yapması gereken şeyler var mıdır kilo alabilmesi için?

Bir de yıllardır içilen sigaranın hasarı ne kadar zamanda gider vücuttan?

Boy: 1.80
Kilo: 63

Teşekkürler..

 
Ortalama 2 sene içerisinde, olumsuz çevre etkileri hariç tutulursa, sigara içmediği hale döner. ama gidip duman altı ortamlara devam ederse zerre etkisi olmaz. Bir de muhakkak spor yapsın. Yürüsün, koşsun, halı sahada maç çevirsin, salona gitsin v.s. Çünkü inat eder kesin bırakırsa uzun vadede kilo sebebidir.


  • kadim kishi  (20.06.14 11:44:47) 
13-55 yaşları arasında sigara içen ve 5 senedir içmeyen biri var. İştahı çok açıldı ve 13 kilo aldı. 60 yaşında ve 2 tanesi normal nizami sahada olmak üzere 5 tane maç yapıyor(kaleci). Ara ara sigara içerken yakalandı, şimdi onu da bıraktı. 5 yıl geçmesine rağmen ara sıra rüyalarında hala sigara içiyormuş.

Sigarayı bırakmak için sadece ve sadece nikotin sakızı kullandı. Ağzım boş durmasın diye şimdi sadece normal sakız çiğniyor.
  • otonom  (20.06.14 11:49:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.