[]

aynı firmada 7-8 yıl terfi ettirilmeden çalışan adamlar var mı ?

Neden kovulmazlar, aynı yerde devam ederler. Kimdir bu adamlar ?




 
e var tabi, ne uzar ne kısalırlar. amaaan çalışıp gideyim işte, nasibim neyse o, riske girmeyeyim diyorlardır, işverenin canına minnet zaten, neden kovsun. yerine aynı maaşa aynı pısıklıkta adam bulamayacak belki. ne dersen yapar, yıllık artışı olursa maaşında şükür der geçer, fazlasını istemez, istese de söyleyip alamaz. genelde orta sınıf yönetici titleına sahiptir. emekli olur öyle gider.


  • kerbeee  (20.06.14 02:18:13) 
kerbee ek oladark bir de aynı rütbede 7-8 yıldır çalışan ve bundan rahatsız da olmayan tecrübeli çalışan yerine, daha az ya da hiç tecrübesi olmayan birini getirmek pek mantıklı değil ayrıca.


  • nawar  (20.06.14 02:21:37) 
belki terfi edebileceği kadar etmiştir. ceo falandır ne bileyim.


  • niyebilmiyoruz  (20.06.14 02:24:37) 
risk almaktan korkan, yıllık yüzde 3 yüzde 5 zamma kanaat eden, lan yuvarlanıp gidiyoruz işte, sanki buradan çıksam ne bk yiicem,ya tutunamassam diye düşünen kendine pek güveni olmayan tipler.


  • killerbee  (20.06.14 03:34:13) 
herkes terfi edebilir mi?


  • baldur  (20.06.14 07:47:39) 
Herkes terfi ettirilecek diye bir şey yok. Bir yerde mutlu veya başarılı olmanın şartı terfi ettirilmek de değil.

Sonuç olarak iş yerinde her şey ünvan değil. Maaşı filan artıyor sonuç olarak pozisyonu değişmese bile.

Bir de terfinin genellikle 5-6 yıldan önce alınmayan iş yerleri var. İnsanlar beklenti içinde daha da uzun çalışıyorlar mutlu bir şekilde aynı pozisyonda/seviyede.

Bir de tabii insanların terfi edilmeyeceğini düşünüp aynı rutinde devam edenleri var. "Terfi olayını takmayın kafaya, bakın ben 20 yıldır terfi almadım diyen insan kaynakları müdürü vardı mesela :)" Adam gelmiş zaten geleceği yere.
  • burfak  (20.06.14 07:51:36) 
belki de şirkette terfi ettirilebilecek bir durum yoktur.
Mesela benim çalıştığım şirkette durum böyle. 3+7 yıldır çalışıyorum pozisyonum aynı. sadece kendi içinde junior, medium level ya da senior level gibi geçişleri var ama pozisyonun adında bir değişiklik olmuyor.
Ofisin yönetim bölümünde sadece genel müdürüm ve ben varız yani pozisyon adı değişkliği olan bir terfi almam mümkün değil.
çalıştığım firmadan memnunum, insanlar birbirine saygılı,maaş ödemelerinde herahngi bir gecikme olmaz,özel sağlık sigortam var vs vs gibi özelliklerden dolayı aynı yerde devam ediyorum:)
burfak'in dediği gibi orada mutluysan terfi çok da önemli değil bence.
  • hatunun biri  (20.06.14 10:01:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.