[]

kızlar arası çekememezlik?

kız arkadaşım üniversitede okuyor ve kyk'da kalıyor. ama gerek yurtta gerekse de okulda kızın arkasından kuyusunu kazmayan kalmadı.hangi kızla samimi olsa hop iki ay sonra arası çok eften püften sebeplerle bozuluyor. kendisi çok açık sözlü ve insanların yüzüne gülüp arkasından iş çevirmeyecek bir yapıya sahip. sebebini sanki burdan kaynaklanıyor diyecem ama. geçen sene arkadaşlarıyla evde kalırken olağanüstü bir senaryo sonucu ev arkadaşları tarafından dımdızlak kaldı ve yurda çıkmak zorunda kaldı. ama yurtta da aynı şekilde çoğu zaman arkadaşlarıyla sorun yaşadı. dışardan bakılınca veya anlattıkları kadarıyla kesinlikle kendisinde bir sorun yok. ama resmen bela paratoneri gibi mutlaka bir sorunla karşı karşıya kalıyor. neden böyle olur bu durum? bu kadar fazla mıdır kızlar arası çekişme kavga kıskançlık?




 
Bilemeyiz sevgilinin huyunu tabii ama cok oluyor boyle seyler emin ol, cevremde bin tane ornegi var. Yalniz kaliyorum ben de, en temizi.


  • earthangell  (19.06.14 21:27:24) 
kadınlarda sistem böyle.ana sebep kıskançlık.bunların dostluğu filan yoktur.dostuz diyenlerin çoğu da kendini kandırır,bütün alakalarının kesilmesi bir kıskançlığa bakar.kısacası kadın olmalarıyla alakalı.


  • ataturkist  (19.06.14 21:28:38) 
bazen bizim masum sandığımız insanlar problemlidir. öyle güzel rol yaparlar ki etraflarında her şey boktan, herkes onlara karşı sanarız.


  • prodeq  (19.06.14 21:29:33) 
Genelde duygularıyla hareket eden ve düşüncelerini net söylemeyen varlıklar olduğumuz için kadınlar arasında böyle problemler daha çok oluyor.
Liseyi yatılı okumuş, 4 sene öğrenci evinde kalmış ve ev arkadaşıyla kavga etmemiş biri olarak önerilerim,
1. Kimsenin samimiyetine güvenip de başkalarının arkasından konuşmasın
2. Ortak yaşam alanında bir konuyla ilgili sıkıntısı varsa hemen söylesin ve etrafındakilere de bunu telkin etsin.
3. Laubaliliğe gerek yok.
  • ay nov kung fu  (19.06.14 21:35:23) 
bence sorun sizin kızda. elbette ki kendisini mağdur durumda anlatacaktır, ancak ben de kız yurdunda kaldım, kız ev arkadaşlarım oldu, kavga ettik ayrıldık, hani gayet yüzeysel ve taraflı anlatırsam onlar beni çekemedi daha zayıf daha güzel daha zekiyim ben çok dobra açık açık konuşurum onlar çok pisler saçma sapanlar, onlardan biri de anlatsa aynı şekilde bana bok atar. dobralık açık sözlülükle kaba, herkese çemkiren , hiç bir haltı beğenmeyen bir insan olmak arasındaki fark, senin kız sana anlatırken eriyip gidiyordur. bu kadar insanla sorun yaşıyorsa seninkinde vardır bir sorun. zira o kız yurdunda kalırken mesela herkese karşı samimi ama mesafeliydim, yeni br şehire gelmiştim sonuçta, ne bir dedikodum yapıldı ne bana bir şey diyen oldu. oysa ki her fırsatta diğer kızların dedikodusunu yapan bağıran kavga çıkaran kızlar hep sorun yaşadılar, sonra müdüre gidip benim dedikodumu yapıyorlar kimse beni sevmiyor diye ağladılar.


  • alice practice  (19.06.14 21:35:42 ~ 21:36:48) 
alice +1. kendisi hakkında kötü konuşan/düşünen insanların fikrini al bir de, objektif olarak tartmaya çalış. sorunun görürsen sevgilisi olarak yanlışlarını kendisine anlatman açısından iyi olur, seni daha çok dinler.


  • baba jo  (19.06.14 21:46:24) 
ya inanilmaz sanssiz ve mutemadiyen bombok insanlara denk geliyor, ki hic inandirici degil, ya da sevgilinde bir sorun var+1. cidden kiskanclik cekememezlik coktur da bu kadar degil yahu. son bes yildir kiz icinde yuzuyorum resmen ama boyle sorunlu tip ya iki tane gormusumdur ya uc. zaten bu "ben cok iyiyim, cok dobrayim ama beni cekemiyor adi kaltaklar:(((" insanlari hep samimiyetsiz ve itici gelmistir bana.


  • mayaa  (19.06.14 21:55:16) 
iki olasılık var:

1. kız arkadaşın doğru söylüyor.
2. kız arkadaşın yalan söylüyor.

şimdi 1'i de ikiye ayırabilirim, çünkü bazı durumlarda

1.a) kız hakikaten de bela paratoneridir, bahsettiğin gibi dürüsttür, 9 köyden kovulur.
1.b) kız bela paratoneri olduğunu "zanneder" yani bir yalanın içinde yaşar ve buna inanır, zanneder ki herkes kendisiyle uğraşıyor, her bela kendisini buluyor. halbuk belayı kendi bulmaktadır, sorunları ise kendisi yaratmaktadır.

bu 1.b'nin de alt kolu var iki tane.

1.b) * bunun farkındadır, bilerek yapar.
1.b) ** bunun farkında değildir, gerçekten de kafadan kontaktır.

şimdi kız arkadaşın şu bahsettiğin hangi maddelere uyuyor, bilemem. herhangi bir şıkta, kız arkadaşının kendi durumunun farkında olmaması durumunda, sen gerçek nedir, bilemezsin. çünkü o da bilemez ve yansıtamaz. diğer insanlarla da konuşup görüşmeden gerçeği öğrenemezsin.

insan ilişkilerini sevmeyen ve buna bulaşmak istemeyen biri olarak -çok patolojik vakalarla karşılaştım, yaka silktim, sıtkım sıyrıldı- bence kız arkadaşın tek başına eve çıksın karşılayabiliyorsa ya da insanlarla sosyal etkileşime girmesin. bunun kökten çözümü budur.

eğer, gerçekten de kız arkadaşın bu tip çekememezlikler yaşıyorsa, ki yaşıyor olabilir, çünkü kıskançlık insan ırkına has bir duygu (lütfen "kadınlar şöyledir böyledir diyerek seksizme girmeyelim, aynı haltı erkekler de yiyor çünkü, çok gördüm.) kız arkadaşının ne yazık ki biraz büyümesi ve politik davranmayı öğrenmesi lazım, yoksa daha çok üzülür. büyümesi gerekiyor derken, lütfen bunu yanlış anlama, ama yetişkin olmak politik davranmayı, söylenen sözleri "yemeyi" ve yalan söylemeyi gerektiriyor, buna da olgunluk diyorlar. sonra da masum kalınca "sen çok çocuksun!" diye eziyorlar. ya da benim gibi bu olaylara hiç girmeyecek, büyümeyecek ve insanlardan uzak kalacak, başka çaresi yok. çünkü çocuklar -biyolojik olarak çocuk kalsalar da- bu tip kadın dominasyonu-erkek dedikodusu gibi saçmalıkları öğrendikleri anda acımasızlaşıyor ve masumiyetlerini yitiriyorlar. sonra da "çocuklar acımasızdır." deniyor, büyükler öğrettiği için olmasın?!

hasılı, kız arkadaşın bir süre sosyal ortamlardan olabildiğince kaçınsın, bu arada sorun asıl kimde, bunu görürsünüz. dediğim gibi kız arkadaşını tanımıyorum, o yüzden uzaktan tanı koyamam, ama sorun ondaysa, en azından uzakta kalınca bu olaylardan, belki fark edebilir sorunun. sorun diğerlerindeyse de, insanlara nasıl yaklaşması gerektiğini görüyor bu şekilde. insan ırkı cidden ilkel, iğrenç ve kaba hâlâ. senin kız arkadaşın, doğruyu söylüyorsa, daha çoook sıkıntı çeker. ama illa da iki yüzlü olmasına gerek yok, çok açık sözlü olmasına da. politik davransın işte. ya da uzak dursun iyice. ben de son zamanlarda bu konularda sıkıntı yaşıyordum da, ondan sanırım böyle agresif bir yol gösterdim, kusura bakma, ama bıktım insanların şu davranışlarından. kız arkadaşın haklıysa da, haklıdır yani, yapıyor insanlar bu tip iğrenç davranışlar. ve isyan da edemiyorsun, edersen "deli" yaftasını yapışıtırıveriyorlar. sonra da neden akıl hastaneleri var? belki de bundan?!
  • pasp  (19.06.14 22:03:56) 
sorun senin arkadaşta bence. ama şu var sana anlatıp durduğu kişiler hep aynı mı mesela 3 4 kişi vardır hep onları anlatıyorsa sorun senin kızda olmayabilir. belki gruptan bi sebepten dışlanmıştır. ama çok farklı kişilerle hep aynı sorunu yaşıyorsa sorun senin kızdadır.


  • ergenpezeveng  (19.06.14 22:10:28) 
Kız arkadaşınızın üniversiteden önce başlamış, hala devam eden birkaç yıllık sorunsuz arkadaşlıkları, dostlukları var mı?

A- Varsa; üniversitede gerçekten çirkef insanlarla karşılaşmış, bahtsızlığın kitabını yazıyor olabilir. Ya da herkese kolay güvenip rahat konuşuyordur, sonra da güvenip konuştukları ayağına dolanıyor, başına çorap örüyordur. Bu durumda çenesini tutmayı öğrense yeter.

B- Yoksa; orada bir durup düşünün işte. Tamam üniversite yaşı çıkarların çatışacağı yaşlar ama daha çıkar ilişkilerinin devreye girmediği yaşta edinip devam ettirdiği arkadaşlıkları yoksa, kız arkadaşınızın ciddi iletişim problemleri vardır muhtemelen. Destek almalı diye düşünüyorum öyle bir durumda da.
  • istinyede bekle  (19.06.14 22:26:33) 
Kız arkadaşına iletişim stratejisi tarzında kitap al. Birlikte ders çalışır gibi çalışın. Kendi durumuna benzeyen vakaları o kitapta bulsun ve strateji geliştirin.


  • yamyamorganizma  (19.06.14 22:55:56) 
Kız arkadaşına iletişim stratejisi tarzında kitap al. Birlikte ders çalışır gibi çalışın. Kendi durumuna benzeyen vakaları o kitapta bulsun ve strateji geliştirin.


  • yamyamorganizma  (19.06.14 22:55:57) 
Kız arkadaşına iletişim stratejisi tarzında kitap al. Birlikte ders çalışır gibi çalışın. Kendi durumuna benzeyen vakaları o kitapta bulsun ve strateji geliştirin.


  • yamyamorganizma  (19.06.14 22:56:04) 
Bence acik sozlu samimi olmasi yuzundendir. Bayanlarin cogunlugu acik sozlu degil cunku. O da barinamiyordur aralarinda. Zaten bayan erkek farketmez, iyi niyetliysen pek az insanla anlasabiliyorsun.


  • delifaruk  (19.06.14 23:15:15) 
bana biraz drama queen geldi arkadaşın. "hoff herkes bana takti, millet benle uğraşıyoo, çekemeyen anten taksin!1!" stayla.

evet çekememezlik vs var elbet ama bir noktadan sonra gerçekten çok saf değilse bu kadarı başına gelmemeli. ilişki denen şey bir "ne ekersen onu biçersin" olayı. ya insani ilişkileri gerçekten çok zayıf, arkadaşlık etmeyi bilmiyor. ya abartıyor. ya da hata kendisinde, bunu belli etmiyor. ben kötü niyetli olmayıp, abartıyor olabilir diyorum.
  • kerbeee  (19.06.14 23:21:56) 
Olayları sadece kız arkadaşının anlatımıyla biliyorsun. Hikayeler çok farklı olabilir.


  • arnold schwarzeneger  (20.06.14 09:24:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.