[]

Mojito sarhoş eder mi?

Çok mu serttir? Hiç denemedim de, 1 bardak içsem, araba kullanabilir miyim? Yoksa riske girmeyim mi?




 
vücudunun alkole alışkanlığıyla alakalı bir durum bu, denemediysen araba kullanacaksan içme yine de


  • harekatamiri  (19.06.14 01:02:42) 
etmez. alkolle daha önce pek içli-dışlı olmadıysan sersemletebilir biraz. ama sarhoş etmez.


  • lesmiserables  (19.06.14 01:04:18) 
Sert denecek en son kokteyl mohitodur heralde. Limonata gibi lıkır lıkır içilir. Bünyeniz alışık değilse şekerli olduğu için çarpabilir. Araba konusundan anlamıyorum ama 1 biradan fazlası araba için uygun değil diye duymuştum. Burdan yola çıkarak 1 mohito araba kullanmak için fazla diyebiliriz.


  • ay nov kung fu  (19.06.14 01:04:56) 
bardagi kafaya dikip direksiyon basina gecmeyin, gerek yok riske girmeye.

mojito hic sert degil limonata gibi, ama yapinizi bilmiyoruz. yavas yavas icin ve bekleyin biraz surmek icin. nasil hissettiginize bagli olarak yarim saat 1 saat 1bucuk saat.. neyse iste
  • babamasoliimbananickaldirsin  (19.06.14 01:11:34) 
bünyeye bağlı bu sorunun cevabı. güvenli net cevap ise alkol alıp direksiyon başına geçmeyin.

verilen cevaplara not/ekleme; mojito limonata gibi lıkır lıkır demişler, evet içimi kolaydır ama şekerli içimi kolay bu tip içkiler aslında otokontrolu olmayan veya daha limitlerini bilmeyen kişiler için en tehlikeli içkiler kategorisine girer bence. şeker alkolun etkisi arttırır ve daha çabuk çarpmasını sağlar, içimi kolay olduğundan da aynen lıkır lıkır devrilir ve kişi farkına varmadan kendini sarhoş bulabilir. şekerli kokteyler içimi kolay olmalarına rağmen fark etmeden çok güzel çarpabilirler.
  • nwnd  (19.06.14 01:27:43 ~ 01:28:06) 
Bira+mojito icip araba kullanan arkadasim vardi. Cok dikkat eder ayrica.


  • earthangell  (19.06.14 02:10:03) 
içinde 2 ölçü yani 6 cl rom var işte.buda 1,25 shota tekabül ediyor.


  • camiroquay  (19.06.14 10:02:09 ~ 10:02:28) 
cevabim gec ama bilgi olarak burada kalsin.
kokteylerin sertligi aldigin alkol tadiyla degil, icindeki alkol miktariyla olculur. hatta iyi yapilmis bir kokteylde (martini vs haric) direkt icindeki alkolun tadini degil ama farkli aromalari bir arada deneyimlemen onemlidir.

gelelim mojito konusuna; camiroquay'in dedigi gibi icinde 6 cl rom var. 6cl rom icip araba kullanamazsin. hem kanindaki alkol orani yasal sinirin cok uzerinde olur, hem de gozle gorulur bicimde dikkat dagilimi yasarsin.
bunyene, ruh haline ve aclik/tokluk durumuna gore alkolun etkisi daha gec ya da hizli yokolabilir ama yine de hic kimse mojito icip hemen ardindan araba kullanamaz, kullanmamali.
  • lamartin  (19.06.14 16:23:30) 
Teşekkürler arkadaşlar, araba kullanmadım. Can güvenliği her şeyden önemli.


  • marcelle  (19.06.14 18:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.