[]

cuma günü izin alınca cumartesinin de izin günü sayılması

haftaiçi 5 gün çalışıyorum. ama yıllık izin alacağım zaman cuma günü de olacaksa cumartesi günü de izinliymişim gibi sayılıyomuş sanırım. yani tek cuma günü alsam değil de böye uzun haftasonuyla filan birleştirmeli olunca böyle oluyomuş sanırım. biraz baktım varmış da herhalde böyle bişey. bu nasıl bişeydir, var mı bi mantığı?




 
uygulamada var öyle bir şey ama hukuki temeli yok.
ses çıkarmayıp, o şekilde izin almak, işten ayrıldıktan sonra da eksik ödenmiş yıllık izin alacağı için dava açmaktan başka çare yok.

  • de jure  (18.06.14 23:10:26) 
Calistigim sirkette de ayni orospu cocugu uygulama mevcut.


  • hiko seijuro  (18.06.14 23:11:42) 
haftalık çalışman gereken saat (yemekler ve molalar düşülmeden) c.tesi günü de mesaiymiş ama mola olarak sayılıyormuş gibi hesaplıyorlar.

bu olay pinti şirketlerde patronuna yaranmak isteyen ik'cıların veya tamamen patronların talimatı sonucu ortaya çıkan bir şey.

teorik olarak mümkün görünüyor. ama pratikte sadece kurumsallaşamamış ve öyle de bir amacı olmayan şirketlerde uygulanıyor.
  • emfuzi  (18.06.14 23:12:48) 
kavga çıkarın, bunun hukuki olup olmadığını kendilerine sorun. kitabına uydurmuş olsalar dahi hakkınızı aradığınızı görünce muhtemelen geri adım atacaklardır.


  • cal suna bi duduk  (18.06.14 23:35:28) 
devlet memurlarinda da ayni durum gecerlidir.


  • nicki martin  (18.06.14 23:54:58) 
Hee, kavga çıkarın. Çıkışta bekle deyin hatta. Te allam ya.


  • nano mercy  (19.06.14 00:04:51) 
divit'in dediği gibi biraz, hafta sonu tatili ilk hafta sayılmaz, izin devam ederse sayılır ama...
yani cuma için izin alıp pazartesi başlarsanız 1 gün izin kullanmış olursunuz. bir sonraki pazartesi başlasaydınız 8 gün izin kullanmış olurdunuz.
Tabii sizin şirket nasıl uygulama yapıyor bilemem, normali budur.
  • firez  (19.06.14 01:34:46) 
Kavga çıkaranlar , ik ya yalaka diyenler vs. Neler dönmüş arkadaş.

iş kanunu böyle diyor beyler , inanmayan açıp inceler.
  • Absinthe75c  (19.06.14 01:41:10) 
kavga cikarin reloaded:

yoruma acik bir husus bu. yine de: izin istenilen bir seydir, ihsan edilen degil. muzakere deneyin.
  • o da olur  (19.06.14 02:48:12) 
Bunun izin tarihinde saat aksam dokuzda izine cikaranini bile gordum ben..soyle ki gmt (greenwich saati)'ne gore calismalarini ayarlayan Türkiye'nin en buyuk kurumsal sirketlerinden biri sana diyor ki: evet ayin 25'inde yillik izine cikiyorsun ama gmt 18:00'da (yani turkiye saati ile aksam 21:00'da)...o yuzden sen o saate kadar benimsin calis kopek gibi diyor calisiyorsun sen de..@2'nin de dedigi gibi sirketlerde boyle o.c. uygulamalar mevcut maalesef..


  • yavrukedi  (19.06.14 04:05:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.