[]

almanya vizesi (master için)

merhabalar,

eylül ayında almanya'da mastera başlıyorum. meb burslusuyum. vize randevumu aldım fakat istenen belgelerle ilgili belirsizlik var.

konsolosluk iki farklı pdf hazırlamış (biri burslular diğeri tüm öğrenciler için), mantıken burslular için istenen belgeleri toplamam gerekiyor ama idata'daki görevli iki pdfte de yazan tüm istenenleri hazırlayıp konsolosluğa gitmemi söyledi. master için gidecem fakat lise diploması, lys/lgs belgesi falan istemişler. ne yapmam gerekiyor, siz nasıl yapmıştınız?

www.istanbul.diplo.de
-bir de şu link var fakat bu bizi ilgilendirmiyor sanırım. doğru mudur?
www.istanbul.diplo.de

şimdiden teşekkürler

 
master için lise diploması gerekmez yahu oha. Ama konsolosluk istiyorsa olabilir de tabii. -Bence- sadece burslular için olan listediler yeterlidir. Ama ne bursu o, Almanyadaki okulun verdiği burs mu buradan mı? Büyük ihtimalle Almanyadaki burstur, ona güvenmelerinin sebebi(daha az belgen istemelerinin sebebi) de o bursun zaten sizden belge isteyip araştırmış olmasıdır falan..

Ben İngiltere için araştırıyorum, kendi kitapçıklarında pek bir şey yazmıyor üniversiteden bana "cas" numarası atanınca orada üniversitenin belirttiği belgeleri vermeliymişim. Sizin de üniversitenizin belirttiği bir şeyler olabilir. Mesela mezuniyet belgeniz-diplomanız, transkript, vb şeyler.

Ama mesela o kitapçıklarda olmayan şeyleri de yazıyor bazı web siteleri. Mesela ben konsoloslukla ilgili hiçbir yerde 85 sayfalık dökümanlarda "vukuatlı nüfus kayıt örneği" istiyoruz yazısını görmedim. Ama istiyorlar aldım, vereceğim.
  • rodriguez2  (18.06.14 18:31:24 ~ 18:32:28) 
Lise diplomasi degil de uni diplomasi istiyo diyr biliyorum onlar. Ve ne olur ne olmaz diye ikisinden de gotur demislerdir sana


  • ozymandias10  (18.06.14 18:36:26) 
ikinci linkte direkt lise diploması yazmışlar.


  • ferishtah  (18.06.14 18:38:00) 
"Büyükelçilik, Vize Bölümü tarafından yüksek öğrenim konularına ilişkin bilgi verilemeyeceği ve bu konuda Büyükelçiliğin Kültür Bölümü ile irtibata geçilmesi gerektiğini duyurur."

bi irtibata geçin sorun bence. O belge listesi üniversiteye başvuran lise mezunları için hazırlanmış olabilir. Gerçi "• Üniversite sınavında (YGS ve LYS) hangi bölümün kazanıldığını gösteren LYS-Sonuç Belgesi" istemişler. Saçma bence ama direkt sormadan öğrenmeniz zor.
  • rodriguez2  (18.06.14 18:43:51 ~ 18:45:11) 
Bachelor ve master icin ayri ayri belge düzenlemedikleri icin lise diplomasi yazmislardir. Sen üniversite diplomani mutlaka hazirla, digerlerini de hazirlayabilirsen iyi olur. Olmazsa da problemli birine denk gelmedikten sonra sorun olacagini zannetmiyorum.


  • emrahday  (18.06.14 18:51:32 ~ 18:52:34) 
Ben 4 yil almanyada ogrenci olarak bulundum. Ne oncesinde ne de vize uzatirken oss belgesi, lose diplomasi falan istemediler. Uni diplomasi,passport, Kabul ve burs belgen gibi seyler onemlidir. Idatadakiler on numarani gerizekalilar buradan soylryeyim. Gerekli gereksiz her seyi isterler. Bana vaktinde agabeyin garantorun olamaz demislerdi, israr edince randevu almistin. Konsolosluktaki almanlar, oyle bir şey yok abin garantorun olabilir demislerdi. Pekcok topladigin dokuman cope gidecek, ilgilenmiyorlar cünkü. Buraki ikamet belgesini almanyaya yolluyorlar falan. Saniyor musun ki orsdaki alman anlayacak.


  • ubi dubium ibi libertas  (18.06.14 19:11:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.