[]

çek senet işleri

senet sorunu var başımda şöyle ki, 3 yıldır arkadaşlarla kaldığımız evi 3 gün evvel boşalttık. ev için 1 senelik 12 adet senete imza atmıştık bu 12 senetin 3-4 tanesini geri aldık diğerlerini ise fırsat bulamadığımızdan alamadık yani senetler ev sahibinde kaldı. 3 gün evvel de faturalarımızı kapatıp, son kirayı ödeyip acele bulunduğumuz şehirden ayrıldık mallık şu ki ödediğimiz kiraların senetlerini almayı unuttuk :S soru da burada başlıyor ev sahibi şahıs şehirden ayrıldığımız günün ertesi evdeki demirbaşların eksik oldugunu söyleyip (ki külliyen yalandır) bizden para talep etti vermemmiz durumunda senetleri icraya vereceğinden bahsetti. ödediğimiz kiraların senetlerini almayarak bir mallık abidesi olduğumuzun farkındayım evet.. peki bu adamın inatlaşması sonucunda ne gibi durumlar ortaya çıkabilir bilgi verebilecek olanlar varsa sevineceğim.

not: senetleri almamızın nedeni kirayı sürekli elden vermemiz zira senetler tükkanında bulunuyordu. son gün senetleri almayı unutmamız da yaz okulu ders kaydı, faturlar, otobüse yetişme telaşıyla karambole gelmiştir. yermeden düzgün cevap verilirse ne mutlu..


 
kiraları ödediğinize dahil elinizde bir belge yoksa ve adam kötü niyetliyse sizi icraya verir, icra sizi bulabilirse ve haczedilicek bi şey varsa haczeder üstüne avukat masrafı ödersiniz. uzun lafın kısası başınız ağrır, çok uğraştırır bu yaşta avukat mahkeme icra uğraşırsınız.

adamla anlaşma yolunu seçin, hatta çok abartmadıysa eksik demirbaşların parasını verin senetleri alın, sonra adamı döver misiniz bilmem.
  • mahallenindelisi  (18.06.09 19:51:58) 
evsahibiniz ne yapar ?
1 senetleri icraya verir.
takipler tebligat yolu ile size bildirilir.
tebligatı aldıktan sonra 7 günlük süreniz var itiraz için
itiraz ederseniz icra takibi otomatik olarak durur.
evsahibinin itirazın iptali davası açması gerekir.
dava açılınca artık orada şahit senet sepet ne gerekiyorsa yapılır.normal dava sürecidir.
bu arada senetler sıralımıydı.
ve sırası ile mi aldınız veya atıyorum ilk 2sini aldınız arada 5 ve 7 yi en sonda 12 senedi almışsanız sizin lehinize bir durumdur.ama ilk 6 sını sıra ile vermiş ise o zaman işiniz biraz zora girer.
şimdilik ödeme falan yapmayın.meblağ küçük gibi.pek icraya koyacağını veya bi avukatın az bir miktarı kabul edeceğini sab-nmıyorum.
ama geliişmeleri haberdar edin yardımcı olmaya çalışırım yufak yufak...
  • ground  (18.06.09 20:02:31) 
adam pek iyi niyetli birisi değil. gümrük memuru olarak çalışırken apartmanlar dikmiş dürüst bir kişidir(!) kendisi. neyse senet sırası düzenli alınmış şekilde son 6-7'si elinde bulunuyor bu da rakamsal olarak 3,5 4 bin liraya eşit.


  • bir yudum homo sapiens  (18.06.09 20:10:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.