[]

server işleri..

Hiç anlamıyorum bu işlerden...

Şirkete bir tane server alacağız. 10 makina bu server üzerinden nete çıksın istiyoruz. Ama nasıl bağlayacağız? arada switch mi olacak, başka bir şey mi olacak bilmiyoruz. Bir de bu serverlarda tek ethernet var. Bu makina nete bağlanacaksa, diğer 10 makinaya nasıl neti dağıtacağız?

Clientlar Nete çıkarken belirli bir filtreden geçsin istiyoruz. Yani p2p, youtube vs kullanılsın istemiyoruz. Bir de dosya sunucusu olarak çalışacak. Millet dosyaları bu servera koyacak. Burada herkes kendine ait klasördeki dosyaları editleyebilecek ve kaydedecek.

Nasıl yapacağız olm biz bu işi?

 
10 makineye switch ile dağıtacaksınız, Eğer dosya sunucusu olarak da kullanacaksanız WD Red serisi HDD bakmanızı öneririm. Bir de naçizane tavsiyem 10 makinelik bir ofis için 2bin liraya server almaktansa 500-1000 lira aralığında kaliteli bir router almak daha ekonomik ve basit bir çözüm olur.

Eğer dosyalarınız değerliyse bilgisayar da alsanız NAS kuracaksınız, NAS sisteminizi rahatça routera bağlayabilirsiniz. Yazıcı da paylaştırabilirsiniz.

Eğer bu konuda profesyonel bir yardım almayacaksanız router sizi daha az zorlar kanaatindeyim.
  • onexey  (18.06.14 12:20:00 ~ 12:20:23) 
işten anlayan birini getirin yapsın. kendimiz yapacağız diye kasmayın. sonra başınız daha çok ağrır. her şey bitip sorunlar başlayınca bilen birini çağırdığınızda hem daha fazla ücret ödersiniz, hemde bol bol küfür yersiniz.


  • zam sampiyonu domates  (18.06.14 13:28:29) 
internete bağlanmak için servera ne gerek var?

doğru dürüst bir router alıp, bütün bilgisayarlar wireless olarak onun üzerinden internete bağlanabilir. masaüstü bilgisayarlar varsa 20 liraya birer wifi adaptörü takarsın, mis gibi wirelees ağ olur.

dosya depolama gerekiyorsa da nas'a gerek yok, verin 100 dolar dropbox'tan 100 GB'lik paket alın olsun bitsin.
  • nuri  (18.06.14 13:35:33 ~ 13:35:56) 
Alacağınız server muhtemelen windows server ailesinden birisi ile install edilecektir. Bu makinaya bir Active Directory bir de DNS server kur.
Oluşturacağın kullanıcılar Domain User olacağı için kısıtlı hesapları olacaktır.
makinaları internete çıkarmak için iyi bir switch ile içeri çıkarma yapmalısın.

Daha sonra ne çeşit eylemler yapacaksan "GPO ile "x" yapmak" şeklinde yapacağın aramalar seni sonuca ulaştıracaktır.

Web filtre konusuna da engel koymanın temel ve kesin çözümü bir firwall cihazı.
  • bomcu onurun bomu  (18.06.14 13:51:20 ~ 13:52:29) 
bi tane sistemci alin sirkete.


  • crucio  (18.06.14 14:03:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.