[]

Apple TV - Anneye anlatır gibi

SA Kanal

Apple TV denen kutucuktan almak ile almamak arasında gidip geliyorum ve bu konuda çok cahilim. Merak ettiğim hususları sormak istedim.

-TV izleyebiliyor muyuz? bunun cevabı sanırım hayır ama jailbreak ile bir şeyler yapılıyor mu acaba?

-ipad/iphone ekranını birebir olarak apple tv aracılığı ile televizyon ekranına yansıtabiliyor muyuz? Eğer böyle bir şey mümkünse zaten benim için olay bitmiş demektir. Şu anda siparişini veririm hemen.

-Depolama yapamıyoruz ancak bir usb aracılığı ile harici disk veya flaş disk bağlayabiliyor muyuz?

 
Apple TV'de doğrudan TV izlemek gibi bir seçenek yok. Özellikle Türkiye'deki hizmetler çok sınırlı ve çoğu ücretli.

Jailbreak yaptığınızda Apple Tv bir Android media player gibi esnek olabiliyor.

iPad\iPhone, MacOs ve Windows cihazları (Windows Mobile hariç) Apple TV üzerinden kablosuz olarak ekrana yansıtabilirsiniz.

Evet, disk bağlayabiliyorsunuz ama üstünden film\müzik oynatamazsınız. Bunun yerine iTunes yüklü herhangi bir cihaz üzerinden istediğinizi yapabilirsiniz.
  • quanche  (18.06.14 10:44:33) 
tv izlenmiyor.

ipad iphone ekranını birebir olarak tv ye yansıtabiliyorsun.


kısa kısa geçtim ama biraz apple fanboyluğu var ise al derim.. çok pahalı bir şey de değil zaten hem wwdc leride apple tv üzerinden canlı izlersin .. :)
  • giga1905  (18.06.14 10:46:07 ~ 10:46:33) 
Kendi fikrimi yazayım buraya. Evet iPad/iPhone ekranı kablosuz olarak aktarılıyor. Apple TV bir medya oynatıcı. Ama eğer evinde bir Apple ekosistemi yoksa ben Apple TV alıcam diye kendimi üzmezdim. Alma demiyorum ama şart mı orası tartışılır işte.

Eğer kablosuz olması benim için önemli değil dersen tv'ye görüntü aktarma içini lightning to hdmi adaptör ile de yapabilirsin. Media oynatma işini herhangi bir media oynatıcı aygıtla da yapabilirsin. Hatta bilgisayarın varsa onu da kullanabilirsin. Daha ucuz çözümlerle daha esnek sistemler de kurabilirsin. Lakin bir Apple ekosistemin varsa Apple TV'nin verdiği tadı diğerleri vermez.

Anlayacağın senin nasıl kullanacağın burada etken. Onları bilmek lazım karar vermene yardımcı olmak için.

Bir de ekleyeyim bildiğim kadarıyla default haliyle USB depolama bağlayıp media oynatamıyorsun ama o USB depolamayı ağda paylaştırırsan başka bir cihaz ile Apple TV sorunsuz oynatıyor.
  • onexey  (18.06.14 10:53:23) 
@quanche: mersi
peki bu yansıtma esnasında lag oluyor mu? stabilite hastası adamım. sırf bu yüzden androidden vazgeçip wp8'e geçtim.

@giga: apple fanboyluğum yok. bende her yol var :) android kullandım uzun süre, tabletim ipad, telefon wp8 :)
  • teritori  (18.06.14 10:54:55) 
@onexey: teşekkür ederim.
kullanım amacım tam olarak, tv'yi bir smarttv'ye dönüştürmek aslında. yani internete de girebileyim istiyorum. bu yüzden mirroring önemli benim için.

evde apple ekosistemi yok. sadece bir ipad ve eşimin iphone'u var.

bilgisayarı randımanlı bağlayamıyorum çünkü laptop eski ve hdmi çıkışı yok. ancak sırf bu yüzden yeni bir bilgisayar alma niyetim de yok zira bilgisayarı ayda yılda bir açıyorum ofis işleri için.

apple tv yerine mini pc daha mantıklı gibi geldi ama (edit) ohaa amk amma pahalıymış mini pc'ler. dur bakalım bir çözüm yolu bnulacaz klasdhfklajsh
  • teritori  (18.06.14 10:58:10 ~ 11:01:37) 
Vallah ben hiç lag görmemişem :)

Ben özellikle Windows 8'imin görüntü ve sesini yansıtıyorum. AirParrot diye 10 dolarlık bir program var. (crackli de bulabilirsiniz) Onu kullanarak yansıtıyorum, bir sıkıntım yok. Görüntü 1080p gidiyor da ben zaten 700mblık filmler izlediğim için takmıyorum :)

Kablosuz olsun, stabil olsun dersen; özellikle Apple cihazlardaki AirPlay özelliğiyle hayvan gibi akıyor.

Ek: iTunes AirPlay'li zaten. Windows'ta programsız olsun, ekranı da aktarmayayım dersen iTunes'un AirPlay'i yeter.
  • quanche  (18.06.14 11:38:43) 
TV'yi smart TV'ye çevirmek için android box deneyebilirsiniz. Yurtdışından 100 lira dolaylarında alınabilir. Böylece kendi içinde bir bilgisayar olur. Touchpad'i olan bir klavye de alırsanız-www.logitech.com gibi- rahatça da kullanabilirsiniz.

Stabilite arzunuzu anlıyorum ben de sizin gibiyim. Sırf o yüzden iOS kullanıyorum. iPad ve iPhone'da çok rahat edeceğiniz aşikar lakin smart TV arzunuz varsa işlerinizi telefon/tablet ekranından halletmek zorunda olmanız sizi memnun eder mi ona bakmak lazım.
  • onexey  (18.06.14 12:12:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.