[]

ameliyat

Ameliyat ilginç şey. Önce hafiften uyuşturuyorlar seni. Üşüyorsun biraz. Tek sıkıntı etrafındaki insanlar üzgün ve çaresiz bakıyorlar sana. Etrafındaki insanlar sedyen ilerledikçe gözden kayboluyor. Asansör en alt kata iniyor ve üzerinde kırmızı renkle yazılmış kocaman bir "AMELİYATHANE" yazısı olan kapıdan geçiyorsun. Her geçtiğin kapıda ortam daha soğuk oluyor. En sonunda sedyeden ameliyat masasına geçip etrafındaki hazırlıkları takip ediyorsun. Gözünde lens yok, kalkıp her şeyi yakından incelemek geliyor içinden. Ama çok soğuk, üşüyorsun. Sonra anestezist gelip seninle küçük bir sohbet ediyor ve damarlarında bir soğukluk hissediyorsun. İyi uykular! Saatler geçiyor, senin üzerinde aklına gelmeyecek şeyler yapıyorlar ama hiçbir şey hissetmiyorsun. Soğuk bile hissedilmiyor.

Ameliyat ilginç şey, değil mi?


 
hele o götüne yaptıkları iğne fena sakinleştiriyor adamı. ameliyat için sabırsızlanıyorsun hatta:)


  • geberix  (17.06.14 23:53:33) 
ameliyattan çok korkuyorum. en çokta ameliyat sonrası saçmalama durumları olabiliyor. saçma sapan şeyler söyleyebilirsin. ameliyattayken rüya görülür mü, görülüyorsa ne tip şeyler olur bunlar, o da bana çok ilginç geliyor.
en çokta eniştem ameliyat olduğunda utanmıştım. ameliyattan çıktı yanında bekliyorum. doktorların, hemşirelerin arkasından hareket çekiyor, sürekli 'gel öpeceğim' diyor. öptürmekten bir hal oldum. o sessiz sakin adam gitti, deli gibi bişey geldi. neyse ki 1-2 saate eski haline döndü. ben bunları mı yaptım deyip çok utandı :))

  • rock n roll  (17.06.14 23:56:25 ~ 18.06.14 00:27:21) 
Evet, ilginç bir şey. Beynin en ilkel yerine kadar uyuşturuluyor. Sonra kaldığın yerden devam ediyorsun.


  • Lim5  (17.06.14 23:56:56) 
Ameliyat sonrasi da ayri zor be. Aglayarak cikiyorsun sedyedesin seni odana goturuyorlar gozunu ilk actigin anda yukari bakiyorsun bir serum var yavas yavas damlayan sonra etrafina bakiyorsun bir suru onluklu insanlar neler oluyor diye sorgulamaya basliyorsun. Ruya gibi bir girdigini hatirliyorsun bir de cikisini oysa o ara saatler gecmis oluyor falan degisik cidden.


  • duzsac  (17.06.14 23:59:57) 
zamanında askeri hastanede bunu yaşamıştım hatta öncesinde ve sonrasında yalnızdım. kabus gibiydi.


  • tadutadu  (18.06.14 00:06:22) 
Anestezi aldıktan sonra heyecan oluyor mu ?
Uyumaya benziyor mu ?

  • sonra baksak  (18.06.14 00:11:07) 
Uyumaya benziyor bence. Ve evet, gerçekten heyecan verici bir an. Ama aldıktan sonra olan tek bir şey var, o da senin orada olmaman.


  • aguilas negras  (18.06.14 00:16:01) 
doktor olarak çok daha farklı herşey. hepsi aynı geliyor, hiç de soğuk değil :)) hatta çoğu zaman esas eğlence içeride oluyor.


  • fayfim  (18.06.14 00:16:38) 
ilginç.


  • hayatkısakuşlaruçuyor  (18.06.14 00:18:30) 
bir kere ameliyat oldum, cidden soğuktu mekan. anestezi ise mükemmel birşey. ayda bir alsa herkes, ne dert kalır ne tasa :p o ilk gidiş anı bilincin. profesyonel uykucuyum, böyle tatlısı yok, yaşamadım. ben asansörde odaya çıkarılırken uyandım ilk, uyanma denirse. ezel yayınlanıyordu o dönem, ezel başladı mı diye sormuşum afdfads eşim de odanın anteni bozuk, söyledim bakacaklar demiş, skerim böyle hastane mi olur diye söylene söylene bayılmışım geri. ikinci uyanmamda telefonu isteyip millete mesaj atmaya çalışmıştım, merak etmeyin diye. herkese afdsfsdagfdsdkjn şeklinde mesaj atmışım. çok eğlenmiştim ben :p


  • kerbeee  (18.06.14 00:20:09) 
Anestezi almak iyi bir şey mi kötü bir şey mi şimdi ?

Ya da kimler için eğlenceli kimler için sıkıntılı ?
  • sonra baksak  (18.06.14 00:28:39) 
ameliyat faydalı bi eser. genellikle hayat kurtarıyo. bazen de ölüme sebep oluyo.


  • compadrito  (18.06.14 03:33:37) 
fayfim haklı beyler. ben ameliyat olduğumda henüz daha o derin ve güzel uykuya dalmamışken doktorlar kendi aralarında geyik şamata yapıyorlar, bir yandan da net göremediğim şekilde beni ameliyata hazırlıyorlardı. Bir an anestezide farkındalık yaşadığımı düşünüp 'siz orada eğleniyorsunuz ama ben burada farkındalık yaşıyorum' demiştim sarhoş ağzıyla :))

uyanma sonrası ben herşeyi çok güzel hatırlıyorum ya. çiçekler, böcekler, kafa fena güzel, acayip bi duygu! bence anestezi rulez!!
  • dessy  (18.06.14 08:51:39) 
bu duyguyu geçtiğimiz aylarda yaşayan bir zat olarak ben de bunları hissettim.

özellikle ameliyathanede geyik yapan sağlıkçı arkadaşları hayal meyal hatırlıyorum da, ne sinir olmuştum lan!

hele ki yoğun bakımda uyanman için senin adını sayıklayıp dürtüp duran hemşireler yok mu! gözünü açamıyorsun lan!

ama hiç unutayacağım bir şey var ki; ameliyattan sonra elimi yıkamak için sıvı sabuna basacak gücüm yoktu. ne kadar acı lan!
  • teknikekip  (18.06.14 09:53:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.