[]

Otomatik vites araba alinmaz mi ?

Boyle bir genel kani var, en azindan benim cevremde boyle. Yakittan tassarruf etmek ve satarken hemen elinden cikarmak istiyorsan otomatik arabadan uzak durmalisin diye tembihliyorlar.

Bir de buradan gorus alayim dedim, neden alinir neden alinmaz ?


 
Ben almam cunku surus keyini azalttigini dusunuyorum.

Yakit konusunda oyle cok buyuk fark yok artik yeni teknolojide.

Satarken de aliciya bagli. Arabani isteyen adam duz bakiyosa satamazsin tabi. Ama arabani alan otomatik bakiyosa o zaman sen satarsin. Yani oyle bir genelleme yapilamaz.
  • kegums  (17.06.14 21:16:32) 
bu saatten sonra manuel vites almam. 2008den beri otomatik kullaniyorum.


  • she was my baby  (17.06.14 21:17:44) 
eski teknoloji sanzimanlarda belki ama yeni alinacak bir arabada, ozellikle sehir ici kullanimda kayda deger bir yakit farki olacagini sanmiyorum, . otomatik kullaniyor olmaktan cok memnunum, baskalarina da oneririm.


  • sAINT  (17.06.14 21:18:05) 
15 sene önce öyleymiş, artık bitti o. otomatik vitesin de gayet güzel ikinci eli var.
yakıt konusu ise değişik. normal otomatik vitesler biraz daha fazla yakar, doğru lakin, dsg vb. yeni teknolojiler normal viteslerden daha az yakıyor. özellikle sıkışık trafikte. ama dsg nin ikinci eli, bazı seri ve modellerde yaşanan arızalardan dolayı sıkıntılı.

  • cal suna bi duduk  (17.06.14 21:18:24) 
yillardir otomatik kullaniyorum, yakit olarak da cok memnunum 2.el olarak da... tavsiye ederim; hatta otomatik vites almam diyenler aldiktan sonra tesekkur ediyorlar genelde :)


  • kamyonsans  (17.06.14 21:19:30) 
Ben düz vitesten çok keyif alıyorum lakin otomatik vites kesinlikle kolaylık. Trafikte , bilmediğin yolda veya diğer sıkışık zamanlarda düz vites amelelik geliyor.


  • colorwithnotexist  (17.06.14 21:21:04) 
çift debriyaj kavramalı oto şanzımanlar(dsg gibi) manueller kadar tasarruflu. ancak eski tork konverterli oto vitesli araçlarda yakıt tüketimi yüksektir.


  • sttc  (17.06.14 21:24:09) 
açılın ben otomotivciyim.

otomatik viteslerin değer kaybı düz viteslere göre daha azdır ancak bazı robotize şanzımanlar (dizel otomatiklerin çoğu robotizedir) sorun çıkardıkları ya da vites geçişlerinde sarsıntı yaptıkları için pek popüler değildir. fiyat aralığı ya da segment belirtirsen fikir verebilirim.
  • arakhna  (17.06.14 21:25:30) 
7 senedir otomatik kullanıyor bizimkiler, yine otomatik bakıyoruz. Ben de kendime otomatik alırım.


  • Lim5  (17.06.14 21:46:18) 
sürüş keyfini sikerler otomatik varken manuele elimi sürmem.


  • japon askeri  (17.06.14 21:56:08) 
hayatta araba sürmekten başka bir yeteneği(!) bulunmayan insanlarda genellikle manuel vitese yönelik sevgi var. manuel vites onlara "bak! sen bir şeyler yapabiliyorsun" mesajı veriyor sanırım.

neyse. otomatik vites varken çok uç durumlar dışında manuel vites araba almazdım ben olsam. sene olmuş 2014, insanlar hala dur/kalk'ta debriyaja basıp vites değiştiriyor.

otomatik vitesin elbette handikapı da var, örneğin yokuş çıkarken manuel vites sanki daha iyi. örneğin bir alt vitese alıp hızlanabiliyor ama otomatik vites deviri biraz kendisi ayarladığı için kafanıza göre hızlanmak biraz daha güç oluyor. yokuş modu oluyor elbette ama yine de manuel vitesteki gibi iyi yokuş çıkılmıyor. onun dışında bence her zaman otomatik vites daha iyidir.
  • gogu delen adam  (17.06.14 22:05:25) 
otomatik çok büyük rahatlık ya, hele de istanbul'da yaşıyorsan manuel almanın hiç bi anlamı yok.


  • xenophobe  (17.06.14 22:14:02) 
otomatik vites araç alınır ama eski ve sorunlu otomatik vites alınmaz.

2008 sonrası yeni nesil araçlarda sorun yok.
  • orpheus  (18.06.14 00:08:27) 
yani aracın yaşı önemli ama yinede otomatik araba en az %10 fazla yakar. Satarken bir fark olmayacağını düşünüyorum. Lakin sıfır alırken otomatiği modeline göre 3-5 milyar daha pahalı


  • korg  (18.06.14 01:05:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.