[]

SAP bilmek, öğrenmek

eğer kabul edilirsem, yurtdışında tekrardan lisans okuma durumum var, ama aslında durumum yok. yani maddi olarak. aileden sıfır destekle gideceğim, "kız başıma" ne iş bulsam yapacağım. şimdiden o şehirdeki iş ilanlarına bakıyorum da, seçenekler baya kısıtlı. hatta seçenek yok, sadece mühendis arıyor adamlar. ben de olur da gidersem diye gitmeden iş bulma şansımı artırmak için mümkün olduğunca "şey" ekleyeyim istiyorum kendime. karnımı doyurmam, en azından kiramı ödemem lazım. karnım doymasa da olur, razıyım.

karşıma en sık çıkan şartlardan biri de sap bilgisi. ne olduğunu az çok öğrendim, hatta eski bir duyuruda bunun çok geniş kapsamlı olduğunu, o yüzden "sap nasıl öğrenilir" gibi bir sorunun net bir cevabı olmadığını da okudum. ama yine de, nasıl öğrenilir bu sap? illa ki kursuna gidip sertifika mı almak lazım işverene kendimizi kabul ettirmek için? değilse ben bu programı şimdi kurcalaya kurcalaya öğrenmek istiyorum, ama sanıyorum programı satın almadan bu mümkün değil. peki ona yakın, benzer, ücretsiz ya da deneme sürümü olan, veya crack yapabileceğim başka bir yazılım daha var mı? onu öğrenip en azından onu söylerim, "sap bilmiyorum ama muadili olan şunu şunu biliyorum" diye. olmaz mı?


 
Her firmanın kullandığı ayrı menüleri var. Sistemi kullanarak her ürünü takip edebilirsin. Farklı kodlar yazarakistediğin bilgiye ulaşabilirsin. Gittiğin yerde hangi kodla nereye ulaşacağını öğrenmek zor değil. Aslında sap denen naneyi çalıştığın yerde öğrenebilirsin. Biliyorum dersen yalancı çıkmazsın.


  • sehpa fx350  (17.06.14 19:30:06) 
lisansın nedir peki ?
sadece meraktan soruyorum.
Bir de hangi ülkeye gidiyorsun ?
  • amilaz enzimi  (17.06.14 19:36:20) 
halihazırda ingilizce öğretmeniyim. uluslararası işletme için almanyaya gitmeye çalışıyorum.


  • letheavendangered  (17.06.14 20:12:02) 
SAP'yi öğrenme konusu değil de, muadili uygulamalar konusunda cevap vereyim. SAP biliyorsun tek bir uygulama değil, farklı farklı modüllerden oluşuyor MM, PP, CRM, HRM, BPM vs. şeklinde. Oracle'ın SAP muadili uygulamaları var, mesela CRM konusunda Oracle Siebel CRM. Oracle'ın BPM ürünü de epey popüler. Diğer SAP modüllerinin de benzer yazılımları vardır eminim. Yine tam emin olmamakla birlikte, Oracle'ın web sitesinde ürünlerin deneme sürümleri olması lazım, ayrıca genel olarak dokümantasyonları da iyidir.


  • Lethe  (17.06.14 20:46:51 ~ 20:47:13) 
kusrlarda bile SAP tam öğrenilmiyor, işverenler ne kursuymuş o diye burun kıvırıyorlar. Sap en iyi iş üzerinde öğrenilir. ha en iyi dediğime bakma başka yoldan öğrenenini görmedim.

SAP hem burda hem yurtdışında çok önemli. size tavsiyem SAP kullanan bir yere yalvar yakar ücretsiz staj için girmeniz. 2-3 aya ben bu işi biliyorum kıvamına gelirsiniz.

ingilizce öğretmeni olmanız uluslararası firmalara girmeniz kolaylaşır. tercümanlık okuyan bir arkadaşım dediğim şekilde bir şirkete girdi, 2-3 ayda SAPı kaptı. şimdi kafasına göre bir işten çıkıp hemen ötekine giriyor. seçilen değil seçici eleman oldu anlayacağın
  • yemrem  (17.06.14 21:23:55) 
@zikardo, zaten su anki isim icin, girmeyi dusundugum isler icin olsa iyi olacak olan ozellikler arasinda var sap. Ama oyle bir sey ki, customer support icin bile yaziyorlar. O yuzden en azindan benim alinmamin olasi olabilecegi bolumleri ilgilendiren modullerle ilgili as cok bir sey bilsem avantajima olacakmis gibi geliyor.

@yemrem, staj isi zor sanki ya. 2 yillik mezun 25 yasinda insani alirlar mi alakasiz bir yerde staja? Tanidik falan olsa keske ama oyle bir sey omrum boyunca olmadi hicbir isim icin.
  • letheavendangered  (17.06.14 21:47:35) 
Bir yerde staja girersen ancak orasi icin yapilan surecleri ogrenebilirsin sadece. Bu da sana en azindan program hakkinda bir fikir verir ancak.


  • 65 derece  (17.06.14 22:20:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.