[]

İzmir'de Ne Yapılır?

Merhabalar.

Geçen gün moralim çok bozukdu. Değişiklik yapmak istedim. Bir arkadaşı aradım, rastgele bir şehir söyle dedim ve İzmir dedi. Ben de ilk otobüsle İzmir'e geldim İstanbul'dan kalkıp. Şimdi ise burada ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

Ne yapayım? Günümü nasıl geçireyim? Yanımda sırt çantası -şarjı bitmiş bir laptop- yedek bir tişört ve pantolon haricinde sadece bir tane kitap var. Dönüşümü bile kararlaştırmadım daha. Aşağıda bir yerde otostopla dönüş ilanı da verdim. Neyse, soruyu tekrarlayayım:

İzmir'de ne yapılır? Ben 1 2 günü nasıl geçireyim? Sizler ne yapıyorsunuz? İlk kez geldiğim için hiçbir fikrim de yok. Denemeden dönme dediğiniz ne var?

Rastgele biriyle tanışmak falan isterseniz ona kapım açık. Bi' biranızı içerim :p (Evet, param da yok pek.)

Edit: Ha bir de ucuz berber var mı ya? 3 liraya sakal tıraşı oluyordum İstanbul'da. Burada da bi' tıraş olayım gelmişken. İyice berduş demesinler.

 
karia turu yap bence. keşke benim de zamanım olsa ben de çıksam böyle gezsem :/

www.kariayolu.com
  • headredhead  (17.06.14 11:36:27) 
hahah hocam süpersin ya :) hayatı bu kafada yaşamak isterdim gerçekten. çok imrendim şu anda.

izmir'i daha iyi bilenler güzel tavsiyelerde bulunurlar. hatta yanına gelen de olabilir. arkadaşın söyleyebileceği en güzel şehirlerden birini söylemiş. iyi eğlenceler :)
  • sanxis  (17.06.14 11:40:05) 
asansör'de izmir'e karşı 2 bira iç sonra evine dön.


  • alm est  (17.06.14 11:45:45) 
Daha önce buna benzer bir şeyler yapmıştım; ama ilk kez bu kadar spontane oldu. Pijamayla geldim çünkü. Yedek pantolon dediğim de çantamdaki asıl pantolon anlayacağınız. Zaten yanımda olan eşyalarla çıktım. :D İş, okul, aile, arkadaşlar falan hepsini geride bıraktım. Döndüğümde bayağı suratımda patlayacak; ama o kısmı dönünce düşeneceğim.

Birkaç soru daha:

Kordon'a git dediler. Alsancak ile Kordon aynı yer mi? Metro ile Basmane'ye geldiğimde Kordon'a gidebilir miyim? Yürüme mesafesi ne kadar?
  • g man  (17.06.14 11:46:00 ~ 11:46:33) 
Kordona akşam gidersin. Şimdi oralar hep işyeri. Akşamüzeri çimlere oturursun iskele yakınlarına kadar yürü, buralardan birileri de olur oralarda çimler genç dolu oluyor genellikle, kafana yatan bi gruba dahil olabilirsin.

sen şimdi neredesin? Basmane'de isen gar'dan çık garın giriş kapısını arkana al, ana cadde boyunca yürü. Başka bir ana cadde kesecek yolu. sağ taraf pasaport- alsancak arasına çıkar. sol taraf ikiçeşmelik caddesi, agora'ya oradan gidebilirsin. biraz yürüyeceksin . Anafartalar karakolunu görünce sola dön. Agora orada. agorayı istemem dersen karşıya geç meşhur havra sokağına girersin. onun sonunda kemeraltına çıkacaksın. kemraltı caddesinden de yürüyebilirsin, bir paralel arka sokağına da geçebilirsin. eski tip çalışan dükkanlar vardır. demirciler, bakırcılar, ahşap üzerine çalışanlar. şenlikli bir yoldur. şadırvanlar, camiler görürsün. oradan hisarönü'nü sor. orada oturup çay iç, istersen izmir'in en iyi söğüşçüsünden söğüş ye istersen gevrek (simit) ye. Orada fincanda pişen kahve yapanlar çok. İçine sinen birine oturup kahve içebilirsin.

Oradan Konak meydanına gidebilirsin saat kulesi, Hükümet Konağı, Hasan Tahsin anıtı orada.
Sonra da Alsancak sırası gelir. Gün batmadan Alsancak Kordon'da olmaya bak, gün batımı harikadır. Çimlerde oturursun. meşhur Kıbrıs Şehitleri Caddesini turlarsın
Eski taş binaları görürsün. Kıbrıs Şehitleri caddesinin sonuna doğru dostlar fırını var. Tahanlı boyozumuzdan yemeden izmir'den gitmek olmaz, dostlar fırını da bu işin uzmanıdır.

Gece nerede kalacaksın?

Yarın için ona göre program yaparız.

edi: Bu yazdıklarım rahat rahat yürünecek yerler.

Bir de, hiç çekinme nasıl gidiliyor diye sor, insanlar çok yardımcı olurlar.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.06.14 12:38:30 ~ 12:40:39) 
Şeyi unutmuşum, Gardan çıkıp yürüdün ya, dört yola gelince sağa sola sapmazsan yolun solundan devam et, ana caddenin bitimine yakın hisar önüne geleceksin.
Köşede Albey mağazasını görünce sola dön.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.06.14 12:44:33 ~ 12:56:34) 
hayat hanımefendinin "karşıya geç" derken kastettiği: konak vapuruna binmek.
karışmasın. pasaport iskeleden de alsancaktan iskeleden de binebilirsin.

ayrıca kemeraltına gideceksen "zahmetsiz" yemeden dönülmez :P
sorarsan gösterirler.

ayrıca çok özendim :)
  • icemint  (17.06.14 12:45:05) 
Şu anda "Bölge" diye bir yerdeyim. Basmane'den metroya binip buraya geldim dün. Bu gece de tahminen burada kalacağım; ama Suphi Koyuncuoğlu lisesi varmış. Orada oturan bir arkadaş da misafir edebileceğini söyledi. Sokakta kalmam büyük ihtimalle.

Navigasyonlu telefonum yok; ama adres bulma yeteneğim iyidir, o yüzden bir şekilde bulurum tarif edilen yerleri.

"hayat aklini konusacak bir filozof uret" bolş yürümeli güzel bir program yapmış. Sanırım Karşıyaka'ya bakarım. Kemeraltı'nı ve arkasındaki sokakları merak ettim şimdi. Hisarönü ve kahve olayını yapabilirim sanırım. Eğer imkanım olur da akşama doğru tekrar internete girebilirsem belki buradan birkaç kişiyle de görüşebilirim hatta.

Kıbrıs Şehitleri ve Gazi Kadınlar önerisi dediler bana da. Güzel kafeler varmış. Onlara da uğrayacağım. Bir de akşam güzel müzik yapan bir yer bulsam deme keyfime.
  • g man  (17.06.14 13:02:32) 
icemint, karşıya geçmek bizde vapura binmek anlamında evet de ben caddenin karşısına geç demek istedim. Agora'yı görmek istemezse Havra sokağına girmek için İkiçeşmelik caddesinde karşıya geçmesi gerekiyor ya :)

İkiçeşmelik caddesi de İzmir'in en eski yerleşim bölgelerinden biridir. Eski halinden eser kalmadı tabii ama yine de ben eski tadlar alırım. İkiçeşmelik caddesinin sonunda Öğretmen evi var. Onun yan tarafına meşhur Eşrefpaşa pazarı kurulur pazar günleri. Pazar kurulan alan eski roma zamanından kalma taşlarla döşeli. Bozulmadan öylece kalmışlar. İzmir körfezi manzarası güzeldir. Oradan parkın içinden çok eski incecik merdivenler, dar ve dik yokuşlı sokaklardan geçip konak meydanına inilebilir.
g man, bunu önermiyorum da bilgi olarak yazdım. gitmek istersen yürüyerek gitme, ikiçeşmelik caddesi yürüme mesafesi değil, toplu taşım araçlarına binerek gidebilirsin.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.06.14 13:09:55) 
ben de istanbul'da yaşıyorum, 1 haftalığına izmir'e gelmiştim. ailemle olduğum için gel kal diyemiyorum ama bira + yemekler benden olabilir. neredesin ?


  • nocturness  (17.06.14 13:22:30) 
@hayat haklısınız, yanlış anladım :)


  • icemint  (17.06.14 13:38:41) 
Bölge'deysen Basmane'de inme, bir durak sonra Çankaya'da in o zaman. Hisarönü Çankaya durağına çok yakın.

Kemaraltı'nın bahsettiğim yerleri Kestane camii civarları. Kestane pazarı diye de geçer. Orada Kuyum pide var, pide seversen izmir'de böyle pide yapan yer sayılıdır.

Sütlü tatlı seversen Salepçioğlu iş hanı karşısında ufacık bir dükkan göreceksin. Sefer Usta, müthiş, üstüne yok.

Yine Kemeraltı'nda Abacıoğlu Han'da Ayşa Hanım'ın boşnak böreklerini ev yemeklerini tavsiye ederim.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.06.14 14:07:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.