[]

doğum kontrol hapı ve anemi

kız arkadaşım doğum kontrol hapına başlamak istiyor. ama ailesi ve aile doktoru muhafazakar olduğu için onlara danışma gibi bir ihtimal söz konusu değil. kendi başına araştırma yapıp yasmin adlı hapın uygun olduğuna karar vermiş. ancak ileri derecede anemiye sahip ve yasmin kanda pıhtılaşmaya yol açıyormuş. dediğim gibi tavsiyesini alacağı bir doktor da mevcut olmadığı için böyle bir yol seçti ve tereddütleri var. ne yapmalı?




 
Buyuk bi hastanenin kadin dogumuna gitsin. Oradaki doktora danissin ne olur ne olmaz. Bunu da ailesi ogrenemez ya. Gorurlerse de adet duzensizligi icin, hormonlar icin kullaniyorum diyebilir. Bu amacla da kullniliyor diye biliyorum o haplar.


  • elorelia  (16.06.14 21:17:39) 
doktora gitmeli.


  • kutsalbok  (16.06.14 21:17:58) 
poehh. yasmin mi en iyi. qlairista denen hapı bir araştırsın bence.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.06.14 21:19:39) 
sadece yasmin değil pıhtılaşma bozukluğu yapan. tüm türevleri yapıyor. farklı metodlar içim doktora danışsın. bana kalırsa oral konraseptifleri sadece korunmak için kullanmak sağlıklı değil.


  • Lim5  (16.06.14 21:19:52 ~ 21:20:29) 
teşekkür ederiz cevaplar için. zaten hapı kullanma konusunda ısrarcı olan oydu, ben sağlık tarafından yaklaşıyorum. uygun bir doktor bulana kadar geri çekilme yöntemiyle devam edicez.
şaka tabii kondomla devam edicez :D

  • let it roll  (16.06.14 21:34:01) 
keyfe gore dogum kontrol hapi mi alinir? lutfen, ya...


  • o da olur  (16.06.14 21:55:35) 
Yasmin hapı genellikle ilişkiye girmeyenlere tedavi amacıyla tavsiye edilen bir hap. Bunun dışında son yıllarda çıkan doğum kotrol hapları, öncekilere göre çok daha az yan etki içermesine rağmen koruyuculuğu eski haplarla aynı seviyede. Tabii onlarında kendi içlerinde çeşitleri var. Alternatif olarak miranova drajeyi araştırabilirsiniz, hormon derecesi az olmasına rağmen koruyuculuğu yüksek, ancak bünyeye göre değişip, yan etki yapabiliyor ( ara kanama..vs) Ama bahsettiğin pıhtılaşma yanetkisi zaten tüm doğum kontrol haplarında var. Buna rağmen bazı doğum kontrol hapları bazı bünyelerde adet kanamasını azalttığı için anemi üzerinde de olumlu bir etkisi var. Bu noktada doğru avantaj dezavantaj değerlendirmesini yapabilecek tek kişi hekimlerdir. Hekime danışmadan bir ilaç kullanımına başlamamak gerek, zira halihazırda karaciğer, safrakesesi gibi organlarda bulunan kistler için de çok ciddi yan etkileri var.


  • burfak  (16.06.14 22:18:26) 
şöyle bir cevap geldi. hemen copy-paste:

"merhaba cigerdelen, ben bahsi geçen kız arkadaş. etrafa nefret içerikli yargılarınızı savurmadan önce biraz kendinize baksa idiniz dünya pek hoş bir yer oldur idi doğrusu.. sanırım hayatınızda hiç kondom prospektüsü okumamışsınız, kondomun da bir çok yan etkisi var. üzerinde bulundurduğu kremler ve dokusu nedeniyle üretranın tahriş olması ve sistit gibi. ve ben maalesef aylardır bunları yaşıyorum. üstelik kondom tabii ki sadece erkeğin değil kadının aldığı zevki de minimalize ediyor. birbirimize karşı gayet adiliz yani sakin. seks benim için bi zevk değil acı unsuru olucaksa neden seks yapiyim demediiiiim ve tabii ki doğum kontrol hapı kullanmaya karar verdim. bünyede yaratacağı şeylerden haberdar olmadığımdan değil. kendi isteğim ve arzularım doğrultusunda artıları eksileri ölçtüm biçtim bu yolu tercih ettim. saatlerce yaptığım okumalar sonucu da yasmine karar verir gibi olmuştum ki anemi sorunuyla karşılaştım. ve bi kez daha gözden geçirdikten sonra uygun bi doktor bulup gitmeden bu işe kalkışmamanın yerinde olacağına karar verdim. ilber ortaylılara filan girmeden önce bi nebze sempatiktiniz. bu yüzden neşeli günler diler, öperim"
  • let it roll  (16.06.14 22:29:40) 
yasmin kanda pıhtılaşma yapar ifadesi doğru değil. emboli denen yağ pıhtısıyla ilişkili risk var. kullanacak kadının risk grubununda olup olmadığının değerlendirilmesi için doktora başvurulması gerekli. kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemenizi öneririm. aile doktorları dışında gidebileceği bir sürü kadın doğum uzmanı var. bahane değil o dediğiniz.


  • merena  (16.06.14 22:56:05) 
doktora gitsin mutlaka yasmin benim saçlarımı dökmüştü çılgın gibi sakın kendi kendine karar vermesin.


  • heee  (16.06.14 22:57:16) 
"merhaba merena bi süreliğine küçük bi şehirdeyim, doktora gideceğimden ailemin haberi olmadığı için de param olmicak muhtemelen bu yüzden özel hastaneler direk seçenek dışı, devlet hastanesini de şimdilik açıklamaya gerek duymadığım sebeplerden ötürü düşünmüyorum, zaten buralarda doktor filan vardır diye öyle bi yazmıştık, doktora gidene kadarki süreçte bişi yapabilir miyiz diye. ama şimdi kafam net ankaraya geri döndüğümde ilk iş doktora gidicem"


  • let it roll  (16.06.14 23:06:46) 
buralarda doktor elbet var da hastayı görmeden yorum yapmak doğru olmaz. kullan ya da kullanma diyen olabilir tabii. ama güvenmemek lazım.


  • merena  (17.06.14 08:20:45) 
ciğerdelen'in yazdıkları neredeyse baştan aşağı yanlış.

onun haricinde hapları güvenle kullanabilir kafanızda herhangi bir tereddüt oluşmasın. son derece güvenli bir metottur. kansızlıkla da herhangi bir alakası yoktur. pıhtılaşma bozuklukları yaptığı doğru ama risk grubu 35-40 yaş üstü sigara içen kadınlar. gençler değil. adetin ilk günü içmeye başlayacak.

Onun haricinde muhafazakar aile doktoru olayını çözemedim. doktorun muhafazakarı mı olur yahu? hasta hekim gizliliği diye bir şey var.
  • fayfim  (17.06.14 17:51:42) 
doğum kontrol hapları ruhsal dengenizi bozar, iştah açar, değişik bi insan olursunuz. bu elbette kişiden kişiye değişecek bi durum ama burada sorduğunuza göre bizim fikirlerimizi ve deneyimlerimizi merak ediyorsunuz bu yüzden cigerdelen'e saldırma hakkınız doğmuyor. doktor kontrolüne gitmeden kullanmamalı bu hapları kesinlikle çünkü çarpıntıdan tut şeker hastalığına kadar çeşitli birbirini tetikleyen durumlar var. gidecek ve doktorla konuşacaksınız, sonra gidip eczaneden alacaksınız.

ps: 4 yıldır kullanıyorum bu hapları.
  • exist is pretty  (17.06.14 18:00:42) 
5 yıldır yasmin kullanıyorum korunma amaçlı. geçen sene kan bağışında yapılan kan sayımım 14. 5 yılda aldığım kilo 4. depresyonum, pms im vs yok. ara kanamam yok. ağrım-sızım yok. regl olduğumu hissetmiyorum bile. sigara kullanmamak gerekiyormuş bu ilaçlarla ama kullanıyorum maalesef. telafi amaçlı bol bol yürüyorum, bisiklet biniyorum. oldukça sağlıklıyım. mutluyum. bana kadın doğum doktorum tavsiye etti ama neyi göz önünde bulundurup bulundurmadığını açıksası bilmiyorum. yiyip yiyip yan gelip yatıp kilo almaları, hayata bakış açısı nedeniye depresyondan depresyona sürüklenmeleri, sinirleri-tripleri tek bir ilaca bağlamak bana yanlış geliyor. "hallerim var" bahanesi eskimedi mi artık?


  • kerbeee  (17.06.14 18:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.