[]

pitbull

selam, bu pitbull cinsi köpekler neden bu kadar psikopat? durduk yerde gelip saldırabiliyor. diğer köpeklerden farkı ne bunların? diğer köpekler bu derece manyak değiller. yanından bile geçsen tepki vermeyen köpekler var. bu pitbullar birdenbire karşına çıkıp saldırabiliyor, nereden çıktığını bile anlayamıyorsun. az önce haberlerde gösterdi, küçük bir köpeği parçalıyormuş nerdeyse. bir de insanlar neden bunu besliyor? daha çok merak ettiğim genleriyle mi oynanıyor, birşey mi yapılıyor bunlara.




 
sahipleri psikopat kopeklerden ziyade.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (16.06.14 19:35:32) 
tek sebebi sahiperi.


  • kutsalbok  (16.06.14 19:45:48) 
köpekler psikopat değildir, insanlar psikopattır.


  • hayatkısakuşlaruçuyor  (16.06.14 19:58:30) 
pitbull'un ayırdedici özelliği güçlü ve çevik olması. (çeneleri de oldukça güçlü)
dövüşe yatkın oldukları için agresif yetiştirilenler de öyle saldırgan oluyor.

  • dinsiz adam  (16.06.14 19:59:40) 
sahiplerinin psikopatlığının dışında pitbulllar dövüş için oluşturulmuş bir ırk.
ırk geliştirme sorasında özellikle fiziksel olarak güçlü ve saldırgan özellik taşıyan ırklar arasında çaprazlama yapılmasından dolayı bu yöne eğilimleri çok kolay oluyor.

ama tabi burada sahip durumu da önemli hale geliyor, bneim köpeğimden uysal bir kaç pitbulla karşılaştım. hatta pitbull gibi düşünebileceğin psikopat özellikleri olan akitalardan birisi var tam anlamıyla uysallık nedir gösteriyor.
  • exodia  (16.06.14 20:22:41) 
yetiştirmekle alakalı. çok pitbull tanıdım(tanıdım diyorum çünkü tanıyacak kadar vakit geçirdim, kah besledim kah gezdirdim) tavşanlarla oyun oynayan, evde boğuşan ama kılına zarar vermeyen mi dersin, taşa oturmayacak kadar kibar olan mı dersin. sesleri soklukları çıkmaz sakin sakin takılırlar. ama tabi güçlüler ve enerjileri fazla boğuşmaları biraz daha zorluyor insanı. ama tek bir saldırganlıklarını görmedim.

eskiden dobermanlardı saldırgan, vahşi yetiştirilenler ve saldıranlar. son yıllarda hiç doberman saldırdı diye haber var mı?

bir de şöyle bir şey var. her köpeğin kendini kaybedip saldırganlaştığı bir nokta vardır. bazısı sürü halindeyken, bazısı açken, bazısı çok sinirlendirilirse bu duruma gelir. pitbullar fazla enerjik olduğu için bu kendini kaybetme eşiği bir golden retriever'a göre düşük. ama her akşam dolaştırılan, koşturulan, sevgiyle büyütülen bir pitbullun kolay kolay yapacağı iş değil.

bu arada bu kendini kaybedip sahibine falan saldıran köpeklerin başını chow chow nam-ı diğer çin aslanı çeker.
  • r_u_h  (16.06.14 20:25:20 ~ 20:26:23) 
uzun yıllar pitbull beslemiş biri olarak cevaplayayım. benim köpeğimin orijini american staffordshire idi. 15 günlüktü aldığımda, köpeği öyle bir eğittimki kendisine yaklaşıldığı anda sevgi kelebeği oluyordu. ben öyle istedim herkese gitsin sevdirsin kendini tarzı bir köpeğim oldu. ancak köpeğin ırksal özelliklerinden dolayı içten gelen bir hırsı var. mesela yolda köpeğimle giderken birisi gelip bana dalsın, o iyilik meleği tipli köpek gidiyor yerine canavar geliyor. öyle bir köpekti, sahibine bağlanan bir köpek.

şimdi pitbull besleyince diğer pitbull sahiplerinide az çok tanıyorsun. adamlar psikopat gibi köpek yetiştiriyor. köpeği karanlıkta aç bırakıyorlar. ilk 6ay dışarı çıkarmıyorlarki benim köpeğim gibi ona buna gitmesin. böyle amcıklar yüzünden köpeklerde sahipleri gibi psikopat oluyor.
  • kompisko  (16.06.14 20:32:44) 
laboratuvar köpeği. sicili bozuk.


  • icim urperiyor  (16.06.14 20:46:20) 
arkadaşımda red nose var. böyle güzel oyuncu munis bir köpek olamaz.

ilk aldığı günden beri biliyorum ve uzun süre beraber vakit geçirdik dolayısıyla çok iyi tanıyorum, ha kedi sevmişim ha o onu.
muammer gibi önüne yatıyorum boynumu yüzümü kolumu bacağımı yalıyor taklalar atıyor sevgisinden çıldırıyor böyle bir şey yok.
ayrıca hiç tanımadığım oto yıkamacının ilk defa gördüğüm pitbull'u ile de alt alta üst üste oynamışlığım var yani o köpek beni tanıdığı için iyi davranıyor derseniz hiç tanımayan pitbull ile de oynadım alakası yok

tamamen sahipleri yüzünden kötü şöhrete sahipler.
  • azizakin  (16.06.14 20:56:47) 
Sahibi saldırgan kendisi değil.

Bakma durmadan pitbullara bok atanlara, o adam finodan da korkar ama finodan korktuğu için dalga malzemesi olcağından kendisine hedef pitbulu seçmiştir.

90'larda rotweillerlar canavardı, 2000 başlarında dobermanlar, şimdi pitbullar oldu.

Ayrıca hayvan hayvanı parçalar tabiki de kardeşim ne sanıyorsunuz? Doğada bunlar büfeden köfte ekmek mi sipariş edecek?

İnsan yapımı diyen cahildir; her köpek insanlar tarafından çarpraz çiftleştirmeyle oluşturulur.

Sen o vahşi pitbulun sahibine herhangi bir güçlü köpek ver o da öyle olur.

Başka köpeklere dayılanması doğaldır, bu konuda bu hayvana bok atanlar, kalıbımı basarım hayatında köpek beslememiştir. Bunlar sürü halinde yaşayan hayvanlar, aralarında alphalık mevzusu var anlayacağınız. Erkek erkek karşı karşıya geldiler mi illa dayılanırlar.
  • once  (16.06.14 21:11:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.