[]

filipin vatandaşlarının türkiyeden fransaya gidememeleri

Merhabalar, konu biraz uzun olacak kusura bakmayın.

Bir süre önce filipinli bir arkadaşım bana 3 filipinli genç getirdi, bir kaç gün kalacak ve ardından fransaya gideceklerdi, fransaya vize başvurusunu ise türkiyeden yapıyorlardı. Daha sonra bu 3 genç'i getiren arkadaşım dedi ki, 12 kişi daha gelecek filipinden toplam 15 kişi olduğunda grup olarak vize başvusurunda bulunacağız.

Diğer gelecek olan 12 kişilik grubun evrakları ve vize işlemleri yapılmış olmasına rağmen 2 defa uçağa binme çabaları sonuçsuz kalmış, biletleri grup olarak alındığından hiç birisi binememiş. (ilkinde biri hastaymış ondan almamışlar, ikincisini bilmiyorum) Bu gelecek olan kişilerin işlemlerini filipinde bir kadın hallediyor, bana gelen 3 genç'in işlemleri ise bir turizm ajansı tarafından yapılmış.

Fransaya gitme nedenleri ise aileleri orada ve fransız vatandaşlığını almışlar, bunlarda fransaya gidip vatandaşlık başvurusunda bulunmak istiyorlar. diğer gelecek olan 12 kişinin de niyetinin bu olup olmadığını bilmiyorum.

Bu gelecek olanlar gelemedikleri için bendeki arkadaşlarda gidemiyorlar bir yere, bütün gün evdeler ve umutsuzluğa kapıldılar, kendilerini yanlız ve çaresiz hissediyorlar, kendi ülkelerinden fransaya vize alamadıkları için bu yolu denemişler. Ajans bunları yanlız bırakmış, burada bunların evrak işleriyle uğraşan kişi ise pek ilgilenmiyor gibi geldi.

Sorum bu gençleri fransaya gönderebilmek için ne tür bir yol izlenebileceği.

Turist olarak başvurun dedim ama işlemleri bilmiyoruz falan diyorlar.

 
o üç kişinin ailelerinin fransa'da olduğundan ve oranın vatandaşı olduğundan emin misiniz? yani bunu kesin biliyor musunuz?


  • mahone  (16.06.14 16:27:52) 
@mahone bana söyledikleri bu, sen söyleyince sordum ellerinde bunu gösterir bir belgeleri yokmuş ancak istersek gönderirler diyorlar.


  • selam  (16.06.14 16:30:12) 
ben burada sizin yazdığınız kadarını okuyunca "sakat" bir iş olduğu hissine kapıldım.

yanılıyor olsam dahi size tavsiyem, o filipinlerden adam getiren arkadaşınıza artık o üç kişiyle de ilgilenemeyeceğinizi söylemeniz ve olayın dışına çıkmanız.
  • mahone  (16.06.14 16:33:01 ~ 16:33:12) 
Burada kalabilmeleri için ellerinde her türlü yasal belge mevcut vizeleri yabancı şube başvuruları falan hepsi tamam, geldiklerinde kontrol ettim bunları. karakterim, tavsiyenize uymamı engelliyor, insanları öylece ortada bırakamam.


  • selam  (16.06.14 16:36:53) 
bu iş yardımdan, turizmden, seyahatten çıkıp umut tacirliğine ve insan ticaretine girmek üzere. veya çoktan girmiş. (sözüm size değil, arkadaşınıza) ama bu işe bulaşmanız an meselesi. veya çoktan bulaştınız.

cevabınızı da okudum ama bence şiddetle mahone +1. "benden bu kadar" diyip bu işten çıkmanın zamanıdır.
  • ezeriko  (16.06.14 17:08:05) 
ayrıca, (koşullardan ve şartlardan tamamen bağımsız olarak) insan bütün gün dört duvar evde oturursa tabii ki sonunda kendini çaresiz, yalnız ve umutsuz hisseder.

hayat sokakta. istiklal'e çıksınlar, fransız konsolosluğuna gitsinler, turist vizesi için ne lazım olduğunu öğrensinler, o evrakları toplamaya çalışsınlar. gerekirse istanbul'daki filipinler konsolosluğuna gitsinler. yardım istesinler. yeri 4.levent'teymiş. taksimden 1 metro.

çaba insanı ayakta tutar, ümit verir, mücadele insana yaşama sevinci ve azmi verir. ne olmuş aracı ajans ilgilenmeyi terkettiyse, dünyanın sonu mu?
  • ezeriko  (16.06.14 17:13:32) 
yasal olduğu sürece umut tacirliği, insan kaçakçılığı nasıl oluyor ki?

sonuçta burada kalabilemeleri için vizeleri var, yabancı şube adreslerini biliyor, dolayısı ile konsoloslukları da biliyor adresi, vizeleri dolunca en fazla memleketlerine dönerler.

ezeriko aynı şeyi bende söylüyorum, çıkın gidin vs. diyorum ki burada güzel
parklar bahçeler vs. var gitmiyolar, sordum memleketde napıyorsunuz diye evde oturuyoruz dediler. canları sıkıldıkça temizlik yapıyolar.
  • selam  (16.06.14 17:27:26) 
size anlatmadıkları başka birşey var işin içinde. grupta bir kişi gelmediği için diğerlerinin vizeleri olduğu halde o kişi yüzünden uçağa alınmaması gibi bir bahane çok sallapati bir yalan.

normalde zaen şengen vizelerinde bulunduğun ülkenin vatandaşı değilsen oturma iznin yoksa vizeye başvuramıyorsun. oturma izinleri yok anladığım kadarıyla.

türkiye'de afrikalılardan daha az dikkat çekiyorlar ama afrikalılardan sonra ikinci en büyük yabancı çoğunluk filipinlilerdir. ve afrikalılar gibi her filipinli için türkiye basamak ülkedir. gidebilen gider, gidemeyen kalışını yasa hale getirmeye bakar.

yabancı şube evli insanların bile emdiği sütü burnundan getiriyor eşiniz amerikalı falan değilse. ve filipinliler emin olun evlerde yasal olarak hizmetçi olarak çalışmıyorlarsa öyle kolay kolay üç günde oturma izni vs. alamazlar.

bu diğer grubu bekleme ve dışarı çıkmama tam manasıyla insan ticaretinin kanıtı. bir bildiğim var konuşuyorum, bu tip işleri yapan adamlar güvenli evler bulurlar, kaçak geçiş yapacak olanlar tek tek gelir, hepsi grubun tamamlanmasını bekler.

schengen vizesi her dünya vatandaşı için aynı kurallara bağlı, hele zaten aile vatandaş olduysa onun koşulları bambaşka, "isteiğimizde gönderirler" diye belgesiz cartsız curtsuz başvuruyor olmak da ayrı bir kuyruklu yalan.

belli çok iyi birisiniz ama bu iyi niyetiniz kullanılıyor.
  • warrior princess  (16.06.14 18:01:50) 
@hayırsız, henüz yasa dışı bir şey yapmıyorlar, bekliyorlar öyle, en azından Türkiyede yasal olarak bulunuyorlar, ve evet kendi ülkelerinden gidemiyorlar fransaya o nedenle türkiyeye gelmişler. dediğin gibi ara ülke olarak kullanacaklar.

Benim sormak istediğim şey şöyle bişi, şimdi bu işlemler grup halinde yapılıyormuş ya, kendi başlarına grupdan bağımsız hareket edemiyorlar mı? yani bunu bağlayan bir yönetmelik kanun bişiy mi var? bir turizm acentası ile anlaştın bir tur için diyelim bütün işleri halleti acenta, vize, otel, vs. gittiğin ülkede kendi başına hareket edip başka bir ülkeye gitmek için başvuramıyormusun? illaki o acentanın mı o işi yapması gerek?
  • selam  (16.06.14 18:02:51) 
@warrior, türkiyede oturma izinleri yok, turist vizeleri var, benim polisden tırsıntım polisin bi geçe gelip satıyon mu lan bunları diye sorguya çekmesi aslında. daha önce yabancı eşi olan arkadaşlarım bir süre boyunca gecenin bir vakti kontrole falan geldiklerini söylemişti.

Yabancı şube olayı da şöyle, konsoloslukdan bir belge almışlar, bu belgeyi karakola verin demiş, bana geldiklerinde gittik verdik emniyet müdürlüğüne evin adresini falan da verdik. polis falan gelmedi daha. bekliyorum yakında gelirler diye.

türkiyeden oturma izni, çalışma izni almak gibi bir amaçları yok.
  • selam  (16.06.14 18:12:57) 
sizin için şöyle bir risk her zaman var. bu insanların Türkiye kalışı yasal olsa bile bir şekilde avrupaya kaçak gitmeye çalışıyorlarsa polis "haa bunların Türkiye vizesi varmış tamam o zaman" demez. hele hele bu kaçak göçek iş sırasında başlarına bir iş gelirse, soruşturma esnasında sıra sizin evinizde kaldıklarına ve arkadaş bağlantınıza kadar gelir ve o zaman iyi niyetinizin bir hükmü kalmaz, suç ortağı olursunuz çünkü.


  • warrior princess  (16.06.14 18:22:21) 
@hayırsız şimdi neden böyle düşündüğünüzü daha iyi anladım,

az önce bunları getiren arkadaşımla konuştum (o da filipinli bu arada), başvuruları kabul edilmemiş, ajansları ile konuşup ne olacağına bakıcaz dedi, bu arada bir daha konsolosluk (bizimkisi, fransa, kendi ülkeleri vs.) ile bir işleri olduğunda bende takılacağım peşlerine, temmuz sonuna kadar vizeleri var türkiyede. takipde kalacağım bakalım ne olacak.

@warrior o yalan dediğin kısma benimde aklım takıldıydı zaten, bi kişi hastaysa bi kişiyi almazlar, diğerlerini niye almasınlar, saçma gelmişti. biraz daha sıkı takip edeyim ben bunları en iyisi.
  • selam  (16.06.14 18:30:23) 
@warrior evet, şimdi biraz tırsmaya başladım inceden, dediğim gibi konsolosluk vs. işleri olduğunda bende takılacağım peşlerine, bakalım dedikleri gibi yasal mı ilerliyor işleri yoksa başka bi dalgaları var mı diye bakınacağım hep.


  • selam  (16.06.14 18:33:27) 
bugün evden ayrılıp başka yere gittiler, sizden sonra biraz ağız burun yaptım tatile gitcem ben yeaaa dedim ayrıldılar.


  • selam  (24.06.14 06:48:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.