[]

Sigarayı Bırakmak...

Arkadaşlar Merhaba...

6 senedir sigara içiyorum (yaşım 22, çok erken başlamışım) Şimdi önümüzdeki hafta yıllık iznimde devlet hastanelerinde bulunan sigarayı bırakma polikliniğine uğrıyım diyorum. (zaten göz'e gideceğim, gitmişken görüniyim) Sice bir yararı olur mu? Daha önce çok denedim bir ay bırakmayı başardım ama sadece bir ay...

(Not:bazı dernekler falan var bu iş için ama istanbul dışındayım)

 
(bkz: allen carr)


  • deckard  (18.06.09 01:26:40) 
kendini zorlamak zorundasın. 6 sene içipte bırakmak zordur. atıyorum, arkadaş ortamında sana sigara uzatıcaklar geri çevirmek zorundasın. 1 ay dene mişin keşke dayanabilseydin biraz daha :/


  • eternal_soul  (18.06.09 01:42:41) 
şu anda sigara paketini kırıp çöpe atarak başlayabilirsin mesela. umarım duyuruyu da sigara içerken yazmamışsındır :)


  • cro magnon  (18.06.09 02:19:58) 
(git: 51864)
bırakmayı gercekten istiyor musunuz?

  • kabablanka  (18.06.09 02:33:16) 
sigarayı gerçekten bırakmam gerekti ve çok istediğim halde çok kez denedim ama pek bi faydasını görmedim polikliniklere gidenlernde çoğu bırakıp 2 -3 yıl sonra tekrar başladığını gördüm


  • gokch3  (18.06.09 03:20:31) 
babam günde 1 paketten fazla camel içiyordu. bir gün bir öksürmüş. eline simsiyah katran kütlesi gelmiş. "ben ne içiyormuşum ya, delirdim mi" demiş. sigarayı işte o gün bıraktı:) süper iradeli biri filan değil. olay tamamen psikolojik.


  • atmosphere  (18.06.09 08:02:29) 
allen carr +1
12 sene günde minimum 2 paket içtim. Kitabı okuyup bi' gecede bıraktım. Şiddetle tavsiye ediyorum.

  • charlesbukowskiineksi  (18.06.09 09:32:01 ~ 09:33:46) 
15yıl kadar içtim bu mereti, defalarca bıraktım, her türlü yöntemi denedim, ssv, akupunktur, aklınıza ne gelirse.

en son tek umut denen baharat karışımını denedim ve oldu. 6 aydır tek sigara içmedim. aramıyorum, düşünüyorum, ne yemekten, ne seksten ne korkunç üzüntülerden ve kavgalardan sonra (ki epey oldu bu aralar)içmedim, canım da istemedi.

tüm pürolarımı, sigara ve sigarillolarımı dağıttım eşe dosta. bu yöntemle sigara bırakan 4. kişiyim diğerleri de yıllardır içmiyor tavsiye ederim.
  • justaddwater  (18.06.09 10:03:28) 
17 yaşından 52 yaşına kadar sürekli sigara içmiş olan babam bıraktıysa siz de kolayca bırakırsınız.
bi gün kalktı ve "ben artık sigara içmeyeceğim" dedi, o saatten sonra da içmedi.

  • aithra  (18.06.09 11:12:28) 
Bırakmayı gerçekten istiyroum tabi ki, çünkü daha bu yaşta merdiven çıkarken tıkanmalar, biraz hızlı yürümede nefes darlıkları başladı ve ilerisi tamamen karanlık. Öncelikle Allen Carr yöntemine başvuracağım sanırım.

@ justaddwater ; Tek umut denen şeyin içeriği nedir? Nasıl işe yarıyor biraz bilgi verebilir misin=?
  • skahvecioglu  (18.06.09 11:48:29) 
İlk önce sigaraya nasıl baktığınızı bir düşünün.Ben sigarayı bırakana kadar sigara benim için, acı tatlı her anıma eşlik eden dost, sırdaş gibi bişeydi, keyifli sofaralara, hoş muhabbetlere eşlik ederdi, yani sağlığımı mahvettiğimi bilirdim ama öyle tatlı bir portfolyosu vardı ki kendimi zehirlediğime bir türlü inandıramazdım, ta ki bir yokuşta tıkanıp kalana kadar.Ezcümle; sigara demek tıkanmış damar, kararmış hastalıklı bir ciğer, kötü bir nefes,bitkin erken yaşlanmış bir vücut demek. kalitesiz, öksürüklü, spordan uzak yaşam demek. Hemen bırakamasanız bile sürekli sigaranın bu yönlerini düşünün, zihninizde böyle çirkin canlansın , bigün bana olduğunu gibi size de etkisini muhakkak gösterecektir.


  • Nigâr Binti Osman  (18.06.09 13:40:21) 
Babam 14-63 yaş arası, 50 sene içmiş. Bugün 65 yaşında.


  • pichoscosama  (18.06.09 13:49:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.