[]

kuş bulduk! bu kuş kim? capsli

kardeşimin odasına kuş girmiş. muhtemelen dün gece falan girmiş çünkü sabah kardeşim odasına girdiğinde yatağın üstünde ve odanın çeşitli yerlerinde kuş pisliği gördü, ama kuşun kendisi yoktu. az önce yatınca "hala çırpınan bir şey var gibi ses geliyor" diyince odayı aradık, yatağın arkasına bu bebecik düşmüş. 1 tam gün orda kalmış yani. babam çıkardı, eline tutarken hiç kaçmaya çalışmadı. uçmaya çalışmıyor bile. şimdi çamaşır sepetini ters çevirip o şekilde salonda tutacağız su falan koyup da bu hayvancık ne yer ki? çok korkmuş, bir de babam eline alır almaz kakasını yaptı, kuyruğu falan battı. acaba hasta mı ki? yarın veterinere götürün dedim ama umarız hastaysa yarına kadar sağ çıkabilir. bir de, cinsi ne ki bu kuşun? yavru mu yoksa böyle küçük türlerden mi bilemedik.

not: ben bunları yazarken salonda 5-6 tur uçmuş kendisi.

edit: birkaç farklı açıdan foto da ekledim. first, second, third, fourth diye gidiyor resmin hemen yukarısında.

imgur.com

edit: bilen kimse yok mu ya? yarın akşama kadar evde kimse veterinere götürebilecek durumda değil. 1 gün daha bizimle yaşayabilmesi için bir şey yapmamız lazım. durumu çok kötü duruyor. kafes gibi yaptığımız yerin içine su ve ıslak ekmek koyduk ama o köşede yatmış hiç kıpırdamadan duruyor. su tabağını biraz ağzına değdirdik su olduğunu anlasın diye ama yine kıpırdamadı. baya yere sıfırlamış gövdeyi, yatıyor. ayakta falan durmak yok. ölürse çok üzülürüm :(

 
korkmuştur, yorulmuştur, hasta olduğundan değildir o hali muhtemelen. karnını doyurun doğaya salın. görünür bi sorunu yoksa bi şeycik olmaz. ekmek ıslatın yesin.
cinsini bilmiyorum.

  • cilgin korsan ces  (16.06.14 02:37:52 ~ 02:39:08) 
doğan yavrusuna benziyor: ilan.elookat.com

canım benim ya.
  • dehri  (16.06.14 03:11:32) 
oha. doğan böyle yırtıcımsı bir kuş değil miydi? şehrin kımıl kımıl olduğu bir yerde ne geziyormuş ki? cidden de benziyor.


  • letheavendangered  (16.06.14 03:15:00) 
ekmek değil de belki kıyma falan deneseniz?


  • dehri  (16.06.14 03:17:07) 
yavrusu gerçekten buna mı benziyor emin değilim ama doğan şehrin hafif dışlarında, ağaçlık yerlerde bol bulunan bi arkadaşımız. büyüklerini görüyorum istanbul'da bile.


  • dehri  (16.06.14 03:18:44) 
gaga etçil gagası bence de, doğan mı bilemem ama. korktuğundan pısıp kalmıştır muhtemelen, siz sabahtan veterinere götürün yine de.


  • physcos physcos  (16.06.14 04:25:51) 
upload.wikimedia.org

upload.wikimedia.org

pj-mcblake.smugmug.com

yetişkini bunlar ise ki emin değilim eğer bunlarsa "bozdoğan" yavrusu. Doğanlar kışı türkiye'de geçiriyor. Yaza doğru kuzeye göç ediyor diye biliyorum ben. Etçil avcı kuş.
  • maxhoper  (16.06.14 07:12:35 ~ 07:25:46) 
yırtıcı kus yavrusu


  • protrek  (16.06.14 07:55:38) 
doğan olsa yerinizde duramazdınız. kuş ebabil kuşu. normalde de ayaklarının üzerinde duramaz korkmayın. veterinere götürene kadar internette araştırma yapıp ne yiyip içtiğine bakabilirsiniz. görünür bir sıkıntısı yoksa ve uçabiliyorsa camdan direk salabilirsiniz de.


  • fatal error  (16.06.14 08:18:05) 
tr.wikipedia.org

ebabil kusu bu, sehirlerde yasarlar.
  • biglebowsky  (16.06.14 10:26:03) 
kuşun cinsi ne olursa olsun kesinlikle henüz yavru. ötmeyi bilmiyor. geçen yıl da 2 ay boyunca bir kumru ailesini ağırlamıştık balkonda, yavruların her aşamasını gördük, anne babaları birlikte ötmeyi ve uçmayı öğretmişti yavrulara. bu muhtemelen daha ötmeyi öğrenemeden bize geldi. babam eline aldığında tek tepki olarak ağzını kocaman açıyor, bağıramıyor. ama çok güzel uçabiliyor. hala evde, ama yemek yemiyor, su içmiyor :(


  • letheavendangered  (16.06.14 10:31:49 ~ 10:32:14) 
sonunda öğrendik. kuş ebabilmiş. ebabiller ayakları üzerinde duramazmış, bu da o yüzden hep yatıp duruyormuş. ve ebabiller sadece uçuşları sırasında sinek böcek yermiş, bir yere konup da ne uyurmuş, ne yemek yermiş. o yüzden verdiğimiz ekmekleri ve ölü sinekleri (evet, karasinek öldürüp verdik artık yesin diye) yemiyormuş. yarın akşamüstü balkonda serbest bırakacağız.


  • letheavendangered  (16.06.14 23:27:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.