[]

boyun fıtığı?

selamlar.sorunum boyun fıtığı ile ilgili.bugün gittiğim beyin cerrahı fıtığın ameliyatlık olduğunu söyledi(kendisi inanılmaz iyi bir doktordur).sol kolda güç kaybı varmış ve bu sol bacağa da inebilirmiş.fizik tedavinin bir işe yaramayacağını söyledi.fakat;ameliyatın bazı riskleri olduğunu biliyorum bu da gözümü korkutuyor.sizin önerebileceğiniz alternatif bir tedavi yöntemi var mı?ya da bu ameliyatı geçirmiş kişiler önerilerde bulunursa çok memnun olurum.




 
Alternatif tıbbı mı kastediyorsun?
Babamda bel fıtığı vardı; duymadığımız yöntem kalmadı, çektirme, balık sarma falan ama böyle şeylere tenezzül etme. Sonunda ameliyat olmuştu.
Şu anda genel olarak fıtıkları fizik tedavi ile geçirmeye yönelik bir eğilim var babamın zamanında ameliyat moda idi ve direk çiziyorlardı herkesi.Son zamanlar tanıkdılara vs... fizik tedavi veriyorlar.Çok büyük kısmı memnun tabii yinede ameliyat olmak zorunda kalanlar var. NAsıl moda olur bu işte dersen, valla işin işleyişini bilmiyorum ama böyle eğilimler var.
  • ilkdefa  (18.06.09 00:16:30) 
bende çevremde görüyorum fıtık için altenatif tedavi yöntemleri. sana şunu söylebilirim ki hepsi palavra ve hastayı daha kötü duruma sokuyor. eğer doktoruna güveniyorsan (ki güvenmelisin de) gözünü yum ve ameliyat olduktan sonra eski sağlıklı günlerine dönmeye bak derim.


  • roadrunner_merlin  (18.06.09 00:37:15) 
hayır,çektirme falan gibi şeyleri kastetmedim.belki doktorların verebileceği bi egzersiz programı ya da ne bileyim...tıpta sürekli yeni şeyler çıkıyor.ameliyatsız,risksiz yöntemler vardır diye umuyorum.keşke fizik tedavi işe yarayacak olsaydı ama gittiğim iki doktor da bir işe yaramaz dedi.bu ameliyat hakkında tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum


  • böhü  (18.06.09 00:39:30) 
inanilmaz iyi doktorlarin gereksiz yere ameliyat teklif ettigini cok gordum/duydum. bir kac doktora daha gorunmeden karar verme.


  • kurukafa  (18.06.09 01:01:27) 
sağda solda duvarlara yazılmış "bel fıtığı 0532 xxx xx xx" gibi numaraları arama da ne yaparsan yap.


  • coffee and cigarettes  (18.06.09 08:40:44) 
ağır bir bel fıtığı vaksıydım, defalarca ameliyat önerildi. hatta bazı beyin cerrahı doktor arkadaşlarım ameliyat olmazsam sakat kalabileceğimi belirttiler üstüne basa basa.

sonra acıbadem hastanesinde ftr dalında profesör dr. sabri narman a muayene oldum. muayene sonucunda rahatsızlığımın kongenital bir eksiklikten olduğunu, fizik tedavi ve sporla düzeleceğini öğrendim. ay fizik tedavi sonucunda 10 yıldır boğa gibi dolaşıyorum.

doktor tavsiye etmekten ve edenlerden pek hazzetmem ancak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim sabri narman size doğruyu söyler, görünmenizi tavsiye derim.

geçmiş olsun.
  • justaddwater  (18.06.09 10:10:14) 
mr çektirdiniz mi? mr sonucunda ne yazıyor? buraya yazabilirseniz size yardımcı olmaya çalışırım.


  • plastik turambar  (18.06.09 11:40:09) 
tabi ki mr çektirdik.
mr sonucu:
teknik:Aksiyal TRUFI;sagital T2A,T1A.
Bulgular:Servikal lordoz düzleşmiştir.Tüm disklerde dejenerasyona bağlı sinyal değişiklikleri mevcuttur.C5-6 düzeyinde antrerior epidural mesafeyi oblitere eden spinal korda teması izlenen posterior disk protüzyonu-osteofit kompleksidikkati çekmektedir.Bu düzeyde her iki kök resesi hafif daralmıştır.Servikal spinal kordun kalibrasyonu,kranioservikal bileşke düzeyi normal izlenmiştir.Spinal kord üzerinde ekstrensek bası izlenmemiştir.

yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
  • böhü  (18.06.09 17:25:45) 
başka doktorlardan da mutlaka fikir alın. bana da boyun fıtığı teşhisi koydular ve hemen ameliyat edelim dediler. ama tek doktorun fikriyle hakeket etmek istemedim. mrlarımı alıp başka bi doktora sordum, hiç öyle abartıldığı kadar bir şey yok, gözünü korkutmuşlar, kesinlikle ameliyatlık değil dedi. bazen ameliyatı yapmak için saçma sapan şeyler söylüyorlar. bence bikaç farklı fikir alın. eğer kesin ameliyatlıksa o zaman düşünün. eğer ameliyat olacaksanız da kötümser olmayın. boyun fıtığı artık öyle aşırı tehlikeli bir ameliyat değil. eskisi gibi, ameliyata alıyoruz ama felçli de çıkabilirsin burdan geyikleri yok.


  • cereal killer  (18.06.09 19:07:26) 
@böhü
MR sonucuna göre çok anlamlı bir kök basısı görünmüyor. Fakat nörolojik muayene sonucunda doktorunuz motor kuvvet kaybı olduğunu söylemiş. Periferik sinirlere bası olduğunda önce duyu sonra motor ünite hasar görmeye başlar. Motor ünite hasarı devam ederse ve tedavi edilmezse kalıcı hasar gelişebilir. Bu nedenle tekrardan bir nöroloğa veya FTR uzmanına muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun.

  • plastik turambar  (18.06.09 22:35:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.