[]

Elde tırnak batması

selamlar,

sol el orta parmağımın ucu şişti ve acayip acıyor dokununca falan.

tırnak batmasıdır diyen arkadaşlar oldu ama güvenemedim tabi.
doktora gitmek isterim ama sağlık sigortam yok galiba.

tırnak batmasına verilen kremleri uygulasam
-tırnak batması değilse zararı var mı?
-tırnak batması ise işe yarar mı?

ne yapayım?

teşekkürler...

edit: uyarı üzerine foto da yükledim.

 
elini temiz tut şimdilik. zaten açıkta hava alıyor olduğundan zamanla tırnak uzadıkça geçecektir. bazen benim de küçük parmaklarıma oluyor.

bir de fotoğrafla daha net anlaşılabilir, bilenler daha iyi yol gösterebilir.
  • ron dennis  (16.06.14 00:47:50) 
e tırnağının kenarına bak işte, batmış mı batmamış mı? tam kenarı, o ucu açıktaysa batmamış. batmışsa sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletip, törpü ucuyla çok dürtmeden onu oradan kurtarıp baticonladınız mı tamam bitti-gitti. ama dolamaysa o daha sakat bence, o bir kere başıma geldi, devlet hastanesinin pansumanına gidiyorsun, orada hallediyorlar. ben dolama olduğunu bildiğim için direkt gitmiştim. soğutucu sprey basıp bir çentik atıp akıtıyorlar, sonra yine baticonlayıp sarıyorlar.


  • kerbeee  (16.06.14 00:51:06) 
tırnak batması tırnağın kenarında olur. bu öyle değil.

bir şekilde mikrop kapmış gibi. dolama dedikleri şey olabilir.

doktora gidin. doktora gidemiyorsanız çok da süper ciddi bir şey değil. eczacıya gösterin. onlar en iyi gelen ilaçları bilirler.
  • mea maxima culpa  (16.06.14 00:54:34 ~ 00:55:28) 
tırnak batması böyle bişi değil. tırnak baskı yapar ete. olayı o zaten.


  • eskidim  (16.06.14 00:55:21) 
bence de değil. ama dolamada ciddi bir ağrı, daha doğrusu orada zonk zonk zonklama oluyor, kalbin orada atıyormuş gibi. dokunmasan da acıyacak şekilde. iltihap işte o, sağlık güvencen yoksa sağlık kabinine falan sor, pansuman yapan yerlere sor, olmadı acile git yahu, çekilmez o acı.


  • kerbeee  (16.06.14 00:58:47) 
Bu tırnak batması değil. Enfeksiyon kapmış.


  • Lim5  (16.06.14 01:00:04) 
@herkes

doktora gitmeden yapabileceğim güvenli bir şey var mı?
  • esas itibariyle  (16.06.14 01:02:10) 
Lokum bağla?
Kocakarı tıbbı is here

  • indescribable  (16.06.14 01:10:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.