[]

laptop'un menteşesi kırıldı, ekranda görüntü yok!

lenovo marka laptop bilgisayarımın menteşesi kırıldı. ekrana görüntü gelmiyor. grimsi bir ekranla karşılaşıyorum bilgisayarı açtığım zaman.

garanti süresi bittiği için lenovonun teknik servisine göndermek istemiyorum. zaten bizim burada teknik servisi yok. istanbula gönderdiğim zaman 25 gün gibi bir sürede geri geleceğini söylüyorlar.

bu aşamada bir kaç sorum olacak.

sizce problem ne olabilir? bilgisayarcılardan kazık yememek için neye dikkat etmemi tavsiye edersiniz? eskişehir'de tavsiye edeceğiniz bir bilgisayarcı var mıdır? teşekkür ederim.

 
mentese icinde oluyor genelde baglanti kablolari (model vermemissin ki) neyse o yüzden o kablolar cikmis olabilir (en iyi ihtimal) kopmus zedelenmis olabilir, hunharca yük binince sökülmek yerine lehimli bölgeyi komple yirtip cekmis olabilir ki bu son dedigimde ekran kismi degismek zorunda kalabilir (en kötü durum). tecrübelerim bu yönde. ekran masrafini kablo masrafini ayri ayri aratip, adamlarin bunun üzerine iscilik koydugu durumda ne kadara patlayagini kestirebilirsiniz. katlamadiklarina emin olun önemli olan. ama kendiniz yapamayacaksaniz ki zor görünüyor, ne deseler razi olacakmissiniz gibi.


  • wiillii  (15.06.14 23:04:59) 
@wiillii; hocam öncelikle yanıt için teşekkür ederim.

bilgisayarın modeli; lenovo g550.
  • yokumbenburda  (15.06.14 23:20:36) 
bütün ekran 50 dolar (amazonde 46 civarinda) minimum, menteseler ne kadar kolay bulunur kactan satilir bilmiyorum, hani ekranin arkasinda bir kart bulunuyor genelde, o karttan mi anrildi oraya hasaar verdi mi, ekrana isik geliyor ama görüntü mü yok yoksa ekranda ekran acisini degistirince bir anlik görüntü yakalaniyor mu, icerde neye yol actiniz gibi sorular sorular. umarim dis iskelette hasariniz yoktur.

örnek olarak ekranin arka kismindan ne kastettigimi görmeniz icin bunu ekliyorum:
www.youtube.com

ha ama en kötü senaryolar bu, o kablo sökülmüsse ki zordur da sökmesi takilir biter zedelendiyse degistirilir gene tamamdir.
  • wiillii  (15.06.14 23:27:31 ~ 23:29:55) 
@wiillii; hocam çok teşekkür ederim.


  • yokumbenburda  (16.06.14 00:37:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.