[]

Gebelikte sigara kullanımı..

Hamile olan bir insanın sigarayı yavaş yavaş bırakması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
2 aylık hamile olan birinin hala günde 4-5 dal sigara içmesi normal midir?
Ben bu işlerden anlamam hiç, fakat bence bir insan hamile olduğunu öğrendiği anda sigara içmeyi bırakmalı..

Hatunun doktoru da kendisine böyle akıl vermiş, yavaş yavaş azalt, gün içinde içebilirsin sakıncası olmaz ilk aylarda demiş..
Hamile olan kişinin annesi belli bir ayda midesi bulandığı için sigara içmeyi bırakmış, bizimki de bana da öyle olur nasılsa diye aynen devam ediyor, e ya olmazsa?

Ben bu kızın arkadaşıyım, elimden geldiğince uyarmaya, engel olmaya çalışıyorum fakat olmuyor, zaten çabuk sinirlenen biriyim özellikle bu mevzular beni biraz kızdırıyor, aramız da açılsın istemiyorum, kahveye de devam ediyor bu arada..

Ne yapmak lazım bilemedim..

Teşekkürler..

 
sorsan çocuğu için canından vazgeçer ama sigarasından kahvesinden vazgeçemez. bırak içsin, marifet sanki. hasta, engelli bir bebek dünyaya getirdiğinde de oturup ağlasın. hiç müdahale etme.


  • rock n roll  (15.06.14 22:03:13) 
bir arkadaşıma doktoru, kulaklarımla duydum, sigarasızlığın vereceği stres bebeğe daha çok zarar verir, günde 3 taneye kadar izin veriyorum dedi.

bir arkadaşım bildiğin içmeye devam etti, fas-fus, aynen.

bir arkadaşım azaltarak içti, ama içti. günde 10 tane falan içiyormuştur kesin.

diğer tanıdığım tüm insanlar şak diye bıraktı. bunların %95 i bebeğin kafası vajinadan çıktığı an geri başladı.

bendeki gözlemler bunlar. hepsinin bebeği sağlıklı, en azından şimdilik.

edit: kahvenin yasak olduğunu dahi bilmiyordum.
  • kerbeee  (15.06.14 22:11:26 ~ 22:12:21) 
kerbee'nin ilk söylediği şeyi ben de duymuştum.

benim annem de sigara tiryakisi ama hem bana hem de kardeşime hamile olduğu zamanlarda, hamile olduğunu öğrendiği anda sigarayı bırakmış. emzirme olayı bitene kadar da içmemiş, sonrasında da aynen devam.

millet çay kahve içmiyor, hele hamilelik şekeri çıkanlar canları çekse dahi çoğu şeyden kendini mahrum etmek zorunda kalıyor. tamam bebeğe belki şansa bir şey olmaz içtiği halde de, insan niye böyle bir risk alsın ki? kendi zevki o riskin gerçekleşmesinden çok mu önemli?

geçen de başkasından duydum, kız doktorun yapma dediği ne kadar hareket varsa yapmış "ben hamileyim hasta değilim" tribiyle, şimdi de düşük riski var diye doğuma kadar yatakta yatacakmış. birkaç aylığına dişini sıkmak zor geliyor millete, çocuk doğduktan sonra ne yapacaklar çok merak ediyorum.

başka bir doktor bulabiliyorsan onunla görüştür, seni dinlemez ama onun dediklerini göz önünde bulundurur mutlaka.
  • dust in the wind  (15.06.14 22:38:29) 
@ dust in the wind; doktorunu öğrendim bugün laf arasında ve gelir gelmez araştırdım, birkaç yorum buldum kendisiyle ilgili hoş olmayan ve kayıt ettim, göstereceğim, bu konularda hiçbir tecrübem olmadığı için görüştürebileceğim kimse yok, en azından gittiği doktorla ilgili söylenenleri bilmesini sağlayacağım, dediğiniz gibi benim dememle değişecek bir şey değil bu ama elimden geleni yapıyorum işte..


  • mutekebbir  (15.06.14 22:46:12) 
Bir arkadasim,3 hamileligindede sigarayi birakamdi ve icti.sonuc cocuklar buyudu ama hala dr.gelemiyorlar bunlarin en basinda astim geliyor,ve en ufak hastaligi bile cok agir geciriyorlar.


  • brnbrs  (15.06.14 22:47:23) 
bir dal sigaranın bebeği 17 dk boyunca nefessiz bırakmış gibi olacağını söyle. kendi 17 dk nefesini tutabilirse içsin. ayrıca nikotin bandı kullanabilir. ama bebeği nikotin bağımlısı yapabilir. yine de CO içmesinden iyidir.


  • seksen9  (15.06.14 23:56:16) 
yavaş azaltarak sigara bırakılmaz. hamileyken sigara içen kadın anne olmamalı bence.


  • fayfim  (17.06.14 17:58:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.