[]

banyoyu nasıl neyle temizliyorsunuz?

ilk defa ailemden uzakta eve çıktım. öğrenci evi. banyo pis oluyo hakkaten ve de kokuyor. siz nasıl neyle temizliyorsunuz banyoyu? çamaşır suyu falan mı kullanıyorsunuz? nasıl kullanıyorsunuz onu da anlatın. mesela çamaşır suyunu döküyorsunuz sonra bezle siliyor musunuz napıyosunuz? bilale anlatır gibi anlatır. bu konuda zır cahilim.




 
bir ölçü sirke, bir ölçü sıvı temizleyci bir ölçü suyu karıştırıyorum. onunla siliyorum.
koku varsa dezenfekte etmek de gerekir.
www.bugday.org
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.06.14 20:24:00) 
lavaboya toz vim döküp biraz ıslatıp iyice fırçalıyorum. sonra durulayıp çamaşır suyu döküp 10-15 dakika bekletiyorum. musluğu, aynasını da çamaşır suyu kattığım suyla iyice silip duruluyorum. duşakabini de bu şekilde. yerleri de yıkıyorum. yerlere su döküyorum daha sonra sıvı bulaşık deterjanı döküyorum ve fırçayla yıkıyorum. duruladıktan sonra kovaya su doldurup çamaşır suyu ekliyorum, bir de o şekilde siliyorum. sonra dolapları falan hallediyorum.


  • rock n roll  (15.06.14 20:24:29) 
Banyoyu yıkamak mümkünse yıka. Akan su iyidir. Tabi her gün değil de, iki ayda bir... Boşa su harcamamak gerek.

Derz lekeleri için derz temizleyicileri var. Sıkıyorsun, yarım saat sonra üstünden suyla geçince sıfır gibi oluyor. Kalan her şey için domestos.

Bir de giderlere lavabo açıcı deneyebilirsin. Koku ondan da olabilir.
  • alperz  (15.06.14 20:25:48) 
koku varsa lavabo ve duş giderleri tıkalıdır, onları açıp temizle.
çamaşır suyunu sulandırarak kullan ve uzun süre soluma.
ben daha çok klasik cif tercih ediyorum. eldiven tak, nemli süngere cifi dök ve lavabo, musluk, fayansları sil.
ıslak bezle üstünden geç sabununu al, kuru bezle kurula izi kalmasın.
  • lily briscoe  (15.06.14 20:26:32) 
banyo fırçası denen fırçalardan al önce.
www.safyurkimya.net

sonra cifi dök bi güzel etrafa, bununla fırçala her yeri sonra da bol suyla yıka. ben öyle yapıyorum.
  • earthangell  (15.06.14 20:37:08) 
arkadaşlar, çamaşır suyu ciğerlere zarar veriyor biliyorsunuz.
çamaşır suyu yerine sirke, ovma tozu olarak içme sodası, dezenfakte için sirke soda yeter ama boraks da kullanabilirsiniz.

sirke, banyoda sıcak suyun etkisiyle duvara yapışan sabun kalıntılarını da çözüyor. pırıl pırıl oluyor.

ekleme: arap sabunu müthiş etkili temizlikte. fayans araları neyim tertemiz oluyor. halı silebilirsiniz, çok kirli çamaşırlara kullanabilirsiniz. arap sabunu 1 numara. tavsiye ederim.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.06.14 20:59:49 ~ 21:02:57) 
Tuvalete ve lavaboya koyu kivamli camasir suyundan dokup biraz bekletiyorum. Sonra firca ile ovaliyorum bunlari, sonra sifonu cekiyorum, lavaboyu da masrapaya doldurdugum sularla fircalaya fircalaya duruluyorum. Klozeti, kapagini falan once nemli bi sungerle silip, kuru bi bezle kuruluyorum. Bunlari sik araliklarla yapiyorum bu arada.
Yerler icin, gideri varsa banyonun, ben yine kovaya su dolduruyorum, icine biraz camasir suyu katiyorum.gidere dogru akacak sekilde dokuyorum suyu. Sonra cekceklerle(su arabalari temizlemek icin de kullanilan sey) suyu gidere dogru surukluyorum.

Dusakabinin yerlerini de yine fircayla iyice ovduktan sonra, spiralle tazyikli su sikip duruluyorum.

Banyo duvarlarini temizlemedim hic.

Varsa penceresi, havalandirin arada.

Tuvalete o mavi kokulu seylerden takabilirsiniz koku gidermek icin bir alternatif olarak.
  • mukrime  (15.06.14 21:19:09) 
Banyo temizliginin raconu domestostur arkadas :) hele ki tuvalet.

Klozetin kapagina, iclerine (boyle o kivrik yerin altina altina) domestos dok bol bol. On dakika bekle, kapagi islak sungerle ovala ovala, sifonu cekip tuvalet fircasiyla iclerini ovala, tekrar sifon. Ayrica sifonun cekme yerini, kullaniyorsaniz taharet muslugunun vanasini, her yerleri ovala ovala :)

Lavaboya krem temizleyici, cif olur mr muscle olur, ondan her yerine gezdir, yine sungerle (tuvalet sungerinden ayri olsun lutfen) ovala ovala, suyla temizle, sungerle sil, suyla temizle. Tabi muslugu da. Kurula.

Kuvet ya da tekne icin sprey rahat olur, marc banyo, mr muscle banyo vs. Fis fis fis her yerine, dusakabin varsa kapaklara, fayanslara fis fis fis. Bes dakika bekle, yine sungerle ovala ovala, dusla su tut, ovala ovala, durula. Fayanslari kurula.

Tum giderlere biraz domestos akit.

Yerleri mumkunse once supur, kil tuy vardir. Sileceksen ister yer bezi, ister vileda. Kovaya su ve domestos, sil sil sil. Yikayacaksan bas kova kova suyu, supur, en son domestoslu vileda, kurula.

Derin temizlik icin derzler sart, fircala fircala.

Aynayi da sil camsille. Hiltonsa mobilyanin da tozunu al, sil guzelce.
  • kerbeee  (15.06.14 21:27:02) 
bu yasında temizlik yapmayı bilmiyosan pes çamaşır suyu gördün mü hic arkasında yazar ya da markete gittiysen 1 kere bile temizlik urunleri reyonu var


  • murtazaaaaaa  (15.06.14 21:28:29) 
Dogal urun kullanalim. Tuz dok beklet sonra su dok temizle.


  • evc  (15.06.14 22:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.