[]

Yüksek Lisans Yardım

selamlar;

gelecek döneme mezun oluyorum ve iyi bir yerde yüksek lisans yapmak istiyorum odtü,h.tepe gibi. Şimdi İngilizcem baya iyi ama matematik ile ilgili özel bir kabiliyetsizliğim söz konusu. Sizce ALES mi yoksa GRE mi daha uygun lisede sözel okudum ve öyle aşırı bir matematik bilgim yok. GRE'deki matematik soruları kolay geldi ama orda da Verbal baya kasıyor sizce ne yapmalıyım?


 
Yüksek yapmak için ilk önce ales e girmen şart sonra istediğin okul daki bölümün istediklerini karşılaman gerekiyor GRE GMAT olabilir tbunlar arasında ama olmayablirde. Ama yök e bağlı bir kurumda yüksek lisans yapmanın ilk şartı ALES'den gerekli puanı almak. Kısaca GRE mi ALES mi diye bişi yok.

GRE de verbal için GRE kitaplarına başvurabilirsin, bir takım test tekniklerini öğrenmek de işini kolaylaştırabilir.
  • thefin  (17.06.09 23:35:40) 
son birkaç senenin ales sorularını netten indirip çözersen faydası olur. odtü için toefl ya da odtü proficiency e girmen gerekiyor bildiğim kadarıyla. hacettepe de toefl ya da kpds kabul ediyordu. tabi yeniden bak bunlara. hangi okul, bölümden mezun olduğun ve not ortalaman da oldukça önemli.


  • piano factory  (17.06.09 23:45:14) 
ya çok teşekkürler o zmn GRE'nin bir anlamı kalmıyor ama hacettepede bu sınavlardan herhangi biri diye bir ibare var
www.sosyalbilimler.hacettepe.edu.tr

bu adreste şimdi kafam iyice karıştı.
  • redskull  (18.06.09 00:14:29) 
Bazı sağlam üniversiteler Ales yerine GRE kabul ediyor. Hangi bölümde master yapmayı düşünüyorsun? Eğer sözel bi bölümse zaten Ales e girenlerin hepsi senin gibi matematikten bi haber olacak o yüzden dert etme. Ama mühendislik felan istiyosan o biraz zor :)


  • selimse  (18.06.09 13:37:44) 
bazi saglam universitelerin Ales yerine GRE kabul etmesi gibi bir durum yok. her turk vatandasi ogrenci yuksek lisans yapabilmek icin (yok den onayli bir diploma alabilmek icin) ALES e girmesi sart.


  • thefin  (26.06.09 00:36:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.