[]

asiri uclardaki usengeclik - cozum? meditasyon?

Her seyi ama her seyi yapmaya useniyorum. 2 dk surecek gunluk islerden tut en onemlilerine akliniza ne geliyorsa. Bir kac ornek vereyim durumun vahimiyetini anlayin.

-camasir yikiyorum bin bir zorlukla, camasirlar kuruduktan sonra yerlestirmiyorum gardroba yerlestiremiyorum.

-oda nasilsa yine dagilacak diye toplamiyorum. her yerde kiyafet var lan nasil bir adamim ben.

-odev teslim saatine 2 saat kala basliyorum odeve, bazen yalan soyluyorum hastayim diye teslim tarihini bir sonraki gune atiyorum. evet gurur duymuyorum bu yaptigimla kendimden igrendim su an. ne kadar pislik bir insanmisim.

Bunlar ufak ornekler daha cook veririm de uzun olmasin duyuru. Hayatimi ciddi anlamda etkilemeye basladi, yapmam gereken onemli seyleri de yapamaz oldum.
Usenmedigim bir tek dus almak var sanirim sikildikca dusa giriyorum. Gecen gun meditasyon yapmayi denedim odeve baslayabilmek icin hafiften ise yarar gibi oldu sanki. Duzgun teknikler gosteren, dogru meditasyon nasil yapilir ogreten vs. bir site oneriniz var mi?

Ne yapayim ben?

Tesekkurler

 
@cigerdelen okumustum ben basligi sanki ya. ya da yeni sekmede actim bir kac ay kaldi sonra sildim okumaya usenip :)

ben de oyle aynen. asmiyorum buyuk cop posedi gibi bir seye koyuyorum oradan ustte ne varsa bulup giyiyorum. igrenc. igrenc!
  • babamasoliimbananickaldirsin  (15.06.14 19:00:44) 
hani yeşilçam filmlerinde hafızayı geri getirecek şoklar var. işte onlardan biri lazım sana. çok sağlam bir dayak, çok ağır bir iş, despot bir patron tüm üşengeçliğini söküp alır.


  • mayeskuel  (15.06.14 19:03:49) 
@mayeskuel dimi aynen. soyle saglam bir dayak lazim. mesela ise basvurmam lazim belki agir patronum olur ama ise basvurmak icin yapmam gereken islemleri geciktiriyorum :(


  • babamasoliimbananickaldirsin  (15.06.14 19:07:44) 
oturup bir film mi izleyeceksin mesela, yada kahve mi iceceksin bir sigara yakip veya hosuna giden birsey, once onu kazanmayalim gibi dusun. camasiri makineye at gel kahveni ic. pc de oyun mu oynayacaksin yarim saat odayi topla oyuna gec. dondurma yemeden once camasiri as dondurmayi kazan gibi. caninin istedigi seyleri yapmadan once onun sarti olan gorevini yap. zaten sonrasinda icin rahatliyor sorumluluklarini yerine getirfigin icin. ic sesinle "erteleme! erteleme!" seklinde baski kur kendine. ise yariyor :))


  • eick  (15.06.14 19:08:21) 
@hayirsiz hocam aslinda uzun uzun yazmam lazim benim durumumu ama dehb falan oldugunu zannetmiyorum. dikkat eksikligim var ama sevmedigim seylerden cok cok cabuk sikildigim icin bu. sevdigim seylerde oyle bir durum yok.

bir de bunun tedavisi ilacla degil mi? dehb tanisi, tedavisi gorursem ilerdeki planlarimin icine eder oyle bir sey yapamam. ee tabi hastaysam tedavi olmadan gezmekten iyidir ama.. yapamam. neyse usenmezsem gideyim bir konusayim doktorla sagol.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (15.06.14 19:23:21) 
belki işe yarar;

habitrpg.com
  • MBrain  (15.06.14 19:44:25) 
aynısı bende de var. herşeyi geciktiriyorum, zamanında yapmıyorum. ama o yapmadığım şeyler sürekli aklımda dolaşıyor ve beni rahatsız ediyor. kişisel atalet olduğuna kanaat getirdim en sonunda bunun. onu yenmek lazım. hatta kitap da gördüm bununla ilgili (bkz: http://www.muminsekman.com/kisisel-ataleti-yenmek.html) ama alıp okumadım. bir de biryerde böyle iş geciktirmelerin mükemmeliyetçilikten de kaynaklandığını okumuştum. ben de var maalesef ondan biraz.


  • Thredith  (15.06.14 19:51:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.