[]

bireysel emeklilik hakkında

iyi diyen vardır kötü diyen vardır ama tahminimce soracağım sorunun cevabı herkesçe bellidir gibime geliyor bunun hesabını iyi yapanlarca.

her ay 100 150 tl yatırsam, devlette yüzde 25 verse, yakın zamanda da %10 a 5 e düşürdüğünü de ekleyelim,

10 yıl sonra ben yatırdığım parayı çektiğimde zarar mı etmiş olurum yoksa hatırı sayılır derecede kar olmuş olur mu? yani hedef 10 yıl sonra çekmek öncelikle tabi o zaman ne gösterir bilinmez ama...

bu olayda enflasyon çok etkili olur mu hani onu da bilmek lazım mı ?

teşekkürler.

edit: her ay vadeli hesaba 100 150 atmakla aynı eşdeğer mi olur? yani alternatif olarak bunu da yapabilirim yoksa bireyselde 10 yıl değerlenmesi daha mı makbul?

 
ben 8 yıl yatırdım ve en agresif Fonları seçtim çıktığımda tek karım aldığım o %25 lik teşviklerdi. bizim ülkemizde o sistem yaramaz en çok hisse senedi fonu kazandırır bizim borsaya bak özellikle Son 5 yıla üstelik sen kazanmasan bile fon işletim gideri kesiliyor. aylık 2000 3000 yatıran adam için karlı. bi de duruma göre ek parada yatırıyorlar daha çok kazanıyorlar.


  • ergenpezeveng  (15.06.14 19:03:13) 
toplam bütçe yaş çoluk çocuk çok önemli bu kararları vermede. ha sen emekli maaşı almanın değil, 10 yıl sonra birikmişi çekmenin derdindeysen, 10x12x100 12bin yapar. süreyi düşünürsek çok da konuşulacak bi para değil. ister vadeliye yatır. atla deve değil. biri 14 yapsa biri 15 yapsa türk lirası olarak biriktirip dolar düşünce dolar alsan 24 de yapabilirsin. nedir yani.


  • vfgerty  (15.06.14 19:25:53) 
Vadeli hesaba yatırmakla aynı olamaz. Öncelikle 100 lira aylıkla vadeli hesap açarsan gülerler. Emeklilik fonlarının 10 yıllık getirisi vadeli mevduatın üzerinde. Son olarak 10 yıl sonra çıkarsan ve yaşın 56 değil ise devlet katkısı hesabındaki paranın %60'ını alırsın. Ama yine de değer.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (15.06.14 20:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.