[]

Sırf süs olsun diye kitap almak

Ekşi markette gezinirken rastladım.

www.eksimarket.com

Siz ne diyorsunuz bu duruma?bence tepki verenler haklı tepkilerinde.

 
üslup çok çirkin herifteki, bir cacık olmaz ondan, şekilci tipler her yerde aynı.


  • devorgilla the gunslinger  (15.06.14 12:29:52) 
Lan bu adam hangi yuzle konusuyor ben anlamiyorum okurken ilani cevaaplarini falan sinirim bozuldu bunun gibi okuzler cok da bari buralarda olmasalar.

edit : bu adama haklı diyen aklıevveller, insanlar okuyacak kitap bulamazken kendi ülkesinde bu herifçioğlu kitaplığına süs için kitap arıyor bunu eleştirenlere de noğğlacak alla alla istersem götüme sokarım tarzı pişkince bir tavır sergiliyor. halbuki kitaba ihtiyacı yok onun için, sizin de...
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.06.14 12:31:19 ~ 13:08:42) 
ben kitap okuyamadığım zamanlarda kendimden utanıyorum. "kitap okumayı sevmem" diyen bi arkadaşım var. bu onun daha kaba versiyonu işte.


  • it's just a cigarette  (15.06.14 12:36:12) 
Eve kız geldiğinde hava atacak çakal.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (15.06.14 12:37:31) 
inandığı kurallarla başkalarının hayatına karışan dallamalara oldum olası sinir olmuşumdur. adam ister okur ister çöpe atar. sana giren çıkan ne?


  • mayeskuel  (15.06.14 12:42:57) 
@mayeskuel o zaman ortalarda yobazlara benzediniz diye bik bik ötmeyecek.

Hem ülkeyi eleştirip hem de olması gerekeni yapmıyorsan eleştiri hakkını kaybedersin.

Toplumsal sözleşmeyi açın okuyun biraz.
  • colorwithnotexist  (15.06.14 12:45:56) 
size ne arkadaş? bence çok doğru söylemiş, yobazlardan farkınız yok diye. ister dekor olarak kullanır ister yakıp atar, tekrar soruyorum size ne? tepki verenler haklı falan da değil. sen kitap okumadığın zaman kendinden utanıyorsan o da öyle olmak zorunda mı?

gelmiş toplumsal sözleşmeyi okuyun biraz yeaa diyor bi de. heh herifin orda küfür ettiği entel bu işte. kitap okuyanlara etmiyor o küfürleri.
  • ack3000  (15.06.14 12:56:35) 
yobazlara benzediniz demekte son derece haklı. çünkü kendisine sataşılıyor. adamın amacı sadece kitap satın almak. o salça olanlar kitap fetişist, faşizanlığını başka yerlerde yapsın. cevap verirken bile hedehödö'yü açıp okuyun diyen bir adam zaten bu konuda onjektif olamaz. açıp okusam ne yazar? kitap yazarlarını allah, kitapları da kutsal gördüğünüz için kitaplara sizin kadar bağlı değilim. ha çok cahil de sayılmam. 200'ün üstünde kitap okudum. en fazla hobi ve ilham kaynağı olabilir.


  • mayeskuel  (15.06.14 13:08:57 ~ 13:11:17) 
Toplumsal sözleşme bir entel kimliği yüklemez kimseye. Söylediğim söz genel bir deyimdir toplumsal sözleşme bir kitap olmadığı gibi etrafınıza bakın sizi rahatsız edebilecekleri halde etmiyorlarsa saygıdandır anlamı çıkar.
Ayrıca toplum için en iyisinş yapın böylece eleştirmenize gerek kalmaz der.

Neyse nato kafa nato mermer siz böyle devam edin sonra oturduğunuz yerden ülkeyi eleştirin.

Değiştirirsiniz ülkeyi değiştirir.
  • colorwithnotexist  (15.06.14 13:09:17) 
@ack30 Dekor olarak satılan kıtaplar var. Fılmlerde dızılerde kafelerde goruyoruz, kartondan yapılmıs oluyolar. Gıtsın ondan alsın. Delı mıdır nedır?


  • yemektehamsivar  (15.06.14 13:13:48) 
Linke bakmadım ama böyle insanlar ne bileyim yani 300kadar kitaplığımda kitabım var ki okudum da hepsini almak istediğim bi o kadar daha var ki.
Ne bileyim garip geliyo gelsin benim evime süs diye alsın kitap :)

Kitaba aç biriyim sanırım.

Var böyle bi tanıdık.
Eşyalı evde oturuyo kitaplık varmış işte raflar boş durmasın diye 3-5kitap atmış ki hiçbirini de okumamış.
İnsanların dikkatini çekiyomuş da falan.

Garip geliyo ama saygı duyuyorm
  • indescribable  (15.06.14 13:16:07) 
Değiştiremeyiz insanları ve tutumlarını yapacak bişe yok


  • indescribable  (15.06.14 13:17:38) 
Tepki göstermek insanların ne haddine anlamış değilim, sonra özgür değiliz şöyleyiz böyleyiz. Adam süs olarak kitap almak istiyormuş size ne oluyor ki? Sen vermezsin ya da satmazsın kitabını olur biter al sana tepki. Sen yardımcı olmayıver.


  • iste o kavunici balik  (15.06.14 13:30:31) 
kişisel tercihtir saygı duyar önümü iliklerim.


  • essoist  (15.06.14 13:39:41) 
eleman ağır troll zaten, buraya da sarmıştı bi ara.


  • [silinmiş]  (15.06.14 13:52:26) 
oyle olsa zaten gider korsandan, eskiciden vs alir toplar getirir, trolldur diyip yuz vermemek en iyisi olurdu


  • beriberi  (15.06.14 13:56:17 ~ 13:56:30) 
adamın yaptığı çok salakça. böyle işlerle uğraşan bir tip hakkında iyi düşünmezdim açıkçası. ama ona saldıranların tavrı da bir o kadar salakça bana kalırsa.

işi kitap ihtiyacı olanlara, kesilen ağaçlara bağlamak falan çok ilgin. halihazırda birileri tarafından satın alınmış, okunmuş ya da zaten adamın amacı olduğu üzere sadece şekil olsun diye bir kenarda bırakılmış 150 küsür kitabı parasını verip alacağını söylüyor adam. gidip kendisi yeni kitaplar bastırmıyor ya da çocukların kütüphanesinden kitap çalmıyor.

yaptığı hoş değil evet de, parasını verip basılmış olan 150 tane kitabı alacak birini bu tip argümanlarla eleştirmek de saçma ya gerçekten. ya istiyorsa götünü silsin size ne oluyor ki? kitap okuyacak parası olmayanlar, birisi 150 tane kitap alacağım deyince mi aklınıza geliyor? geçin bunu. kütüphane var, bilgisayar var, internet var. isteyen her türlü kitap okur.
  • pescador  (15.06.14 13:56:26) 
okuyunca yazan hakkında insan kötü düşünüyor ama, bu konuya eleştiri getiren çoğu kişi evlilik teklifini tek taşla yapıyor/yapılmasını bekliyor. herkesin her yaptığı mantıklı mı sanki?

jspivey.wikispaces.com
  • baal  (15.06.14 15:40:05) 
yobaz entelsiniz cahil okumuyorum eksikliğini hissetmiyorum hobi ne gerek var

Yukardaki kelimeleri içeren cümleler kuran adamlarla tartışmıyorum ben hiç. Size de tavsiye ederim.

Bu arada kitap bulamayan adama kütüphane var internet var demek harika mantık über zekice.
  • MouseP  (15.06.14 16:07:45) 
Bence de haklılar tepkilerinde.

Adam da kitap alacağına, böyle sert kitap kalıplarından alsa ya. Kapağı var, içi yok. Dışarıdan normal kitapmış gibi duruyor.
  • aychovsky  (15.06.14 16:10:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.