[]

Star trek - star wars

merhabalar efendim, bu sıralar serilere sardım, star wars sonrası star trek'i de izleyeyim dedim ancak star trek, star wars dan daha sonra çıkmış olmasına karşın efect'leri olsun tekniği ve yaratıcılığı olsun oldukça sönük geldi bana, tamam ellerinde ilk film için çok paraları olmayabilir ama o kadar da mı yoktu diye sorasım geldi. bu dandikliğin parasızlık harici başka nedenleri var mı?




 
Star Trek daha eski. İlk bölüm 1966'da yayınlanmış.


  • alperz  (15.06.14 05:05:33) 
star trek film değil dizi. yapılan filmler dizilerin tamamlayıcısı zaten.

kaldı ki star trek daha eski dendiği gibi.

ayrıca star wars'ın ilk filminin bütçesi 11 milyon dolar, ikinci film 33 milyon, üçüncü film ise 32,5 milyon dolar iken bahsettiğin star trek filminin bütçesi 2 milyon dolarmış. arada uçurum var.
  • newbie.  (15.06.14 06:22:37 ~ 06:39:52) 
Star Trek gerçek sci-fi oluyor, star wars sci-fi aromalı popülizm ve efekt karnavalı. : ) Star Trek'i direkt ifade eden yapım 60'larda çekilen şu seri: www.imdb.com Star trek tam olarak bu yani, filmler biraz daha fasa fiso.


  • aberforth x  (15.06.14 07:04:25) 
yaratıcılık da etken tabii.

bu arada stargate serisine de bir göz atmak isteyebilirsin. firefly, battlestar galactica..
  • protothyas  (15.06.14 10:45:20) 
Star Trek dizi ve oldukça düşük bütçeli. Filmleri de dizi bölümünden daha yüksek bütçeyle yapılmadı. Kaptan Kirk'ü oynan Shatner demiş ki "şimdiki dizilerin yemek servisine harcadığı parayla biz tam bir bölüm çekerdik"

Buna rağmen derinliği çok fazladır, kültürler, diller, fizik kanunlarının kullanımı, bilim adamlarından danışmanlık alınması(isaac asimov dahil) falan filan. Adamlar efektlere para harcamamak, çekimleri uzatmamak için ışınlanmayı icat etmiş.

İmza: Bir Star Wars hayranı.
  • r_u_h  (15.06.14 12:49:38) 
herkese cevaplar için teşekkür ederim, izlediğim filmin kaynağında problem varmış o zaman, tarihler yanlış girilmiş.

SG-1 ve galactica'yı izledim çok önceden zaten ama bir batım daha izlenebilirler tabii.

star trek sanki dram gibi çekilmiş, uzun sahneler sabit sahneler ile ve kimi sahnelerde olayın gerçekleşmesinde detay işlenmesi ilginç geldi bana. daha öncede izlemiştim ama dikkat etmemişim pek çok ayrıntıya.

yine star trek'de dikkatimi çeken diğer ırklardan (klington mu neydi) hem kendi diliyle hemde ingilizce konuşması (kendi halkı ile tabii) bu tür şeyler bana kopukluk hissi veriyor.
  • selam  (15.06.14 13:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.