[]

uçuk ve sevgiliyle öpüşmek

Bu uçuk denen gereksiz oluşum yıllardır bende mevcut fakat en fazla 2-3 senede 1 kere çıkardı. Fakat son 3 aydır yaklaşık 10 kere çıktı ve oldukça rahatsız ediyor bu durum beni. Uçuk kremleri de fayda etmiyor. Son 3 aydır da bir sevgilim var, sık sık ve fazlaca öpüşüyoruz bundan mı kaynaklanıyor acaba, çünkü hayatımdaki tek değişiklik o. Son 10 gündür uçuk çıkmasın diye doktor tavsiyesi ile B vitamini (Benexol) kullanıyorum ama bugün yine çıktı :( Uçuk çıkmasın diye sevgilimden ayrılacak ya da öpüşmeden yaşayacak kadar manyak değilim ama yok mudur bunun başka bir çaresi?




 
senin kullandığın kremlerin aynısını sevgilin de kullansın. uçuk senden ona-ondan sana transfer olup duruyor.


  • ne bok yedim ben  (17.06.09 13:33:16) 
@ne bok yedim ben ama sevgilimde uçuk sadece 1 kez çıktı bu dönem içerisinde.


  • nesenbilneben  (17.06.09 13:40:36) 
onun bünyesi daha sağlam olduğu için çıkmıyor olabilir. ama bu taşıyıcı olmadığı anlamına gelmez.


  • ne bok yedim ben  (17.06.09 13:42:56) 
bu lanet olası virüs (herpes simplex) vücutta her daim kalır, vücut direnci düştüğünde ise aktive olarak uçuk oluşturur. tamamen bünyeye bağlı bir mesele yani. zovirax isimli krem ilk başladığı anlarda sürülürse oldukça etkili oluyor kendi üstümde yaptığım deneyler sonucunda...


  • brainfour  (17.06.09 13:54:31) 
kullandığın dudak kremi, nemlendiricisi gibi bir şey varsa ( belki ruj :s ) orada zulaya yatabiliyorlar. ihtimalen neden buysa, elle sürülen, tüp şeklinde şeyler kullanmak sorunu çözüyor.


  • pyro clustic flow  (17.06.09 16:57:10) 
yıllardır uğraştığım bir sorun olduğu için fevakalade deneyimli olduğum bir husustur uçuk. bilgilerimi ve deneyimlerimi sana kısaca aktarayım.

- bulaşıcı olduğu söyleniyor, doğrudur. fakat bünyesi müsait olmayan insanda uçuk çıkmıyor. benim kız arkadaşımda hayatı boyunca hiç çıkmamış, hala da çıkmadı. annemde, kardeşimde vb çevremdeki hiçkimsede yok ama bende var.

- bundan tamamiyle kurtulmaya imkan yok. benim gözlemim ateş, aşırı yorgunluk, hava değişimi, stres hallerinde özellikle çıkıyor. düzgün beslenilen, egzersiz yapılan, sağlıklı yaşanan dönemlerde çıkmıyor.

- bende son yıllarda artık iyice azaldı (yaş 28) kanımca yaş ilerledikçe azalıyor bu sorun. sürekli zovirax bulunduruyorum ve uçuktan şüphelendiğim zaman ince bir tabaka halinde dudaklarıma sürüyorum. bu şekilde yıllar boyunca uçuk sorunun olmayabilir, hatta zamanla azalır.

- hata kaza zovirax sürmeyi unutup uçuk çıktığında ise en erken sürede mutlaka sürülmesi gerekiyor. virüs çoğalıp dudağı şişirdiği zaman zoviraxın pek bir etkisi olmuyor çünkü. hafif bir kaşıntı varken sürüldüğünde çıkmasına engel oluyor, kabarcık şeklinde kendini belli ettiğinde sürülürse ufak bir yara ile hafif atlatılıyor, şişip kabardığında ise zovirax sadece iyileşme sürecini belki 1 gün kadar kısaltıyor. o yüzden akıllı ve uyanık olmak çok önemli. ortada hiçbir şey yokken bile gripsen, yolculuk yaptıysan, 7-8 defa seviştiysen vb mutlaka zovirax sür dudaklarına.

- sadece uçuğun üzerine değil dudak geneline de sür. uçuk yayılabiliyor çünkü.

- uçuk çıktıktan sonra zovirax sürüp tedavi ettiğinde, uçuk nötr bir yaraya dönüştüğünde zovirax kullanmayı bırak. ben dudaktaki hasar büyükse teramisin kullanıyorum. yara daha hızlı kapanıyor (sanki)
  • blackdog  (17.06.09 18:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.