[]

Neden 330 ml?

Bu kutudaki alkolsüz içeceklerin 330 ml olmasının sebebi nedir uşaklar? Hani mesela six pack bir ev hanımının taşıyabileceği miktar olarak belirlenmiş ya. Bundaki numara nedir acaba?

NOT: Evet, biraların da 330'lukları filan var ama ben onları otelden başka yerde içmedim. Marketlerde de alan görmedim.


 
Bi 10 sene kadar önce kolanın bi büyük boyu yani 500 ml olanları çıkmıştı çok iyi hatırlıyorum. Hatta alıp içmiştim ama talep olmadı demek kaldırdılar.


  • nesenbilneben  (17.06.09 13:33:36) 
efes çevir aç kapaklı şişelerin 330 ml olanı çıkmış. 330 ml değilse de 500 ml'den küçüktü işte. geçenlerde bi bakkalda görmüştüm. tabiki de alıp içmedim.


  • spirit crusher  (17.06.09 13:37:04) 
bu sorulmuştu sanırsam. kutu üretim açısından en az maliyetle bu ölçüde üretiliyormuş galiba. bir ara istersen yine de.


  • gorunen koyun gorunmez kilavuzu  (17.06.09 13:37:22) 
bir litrenin yaklaşık üçte biri olduğu için olabilir.

bazı standartlar sadece standart olmaları için üretilmiştir.
  • thriller  (17.06.09 13:37:38) 
  • skatheist  (17.06.09 13:39:12) 
hum bardaklar da tam bu kadar, sanırım bir bardak kola satmak iiçin sadece.


  • bryan fury  (17.06.09 13:39:58) 
matematiksel olarak denklem bulurlar, türevi sıfıra eşitlerler ve optimum düzeyde maliyet/talep oranıyla bunu bulurlar.


  • passion rules the game  (17.06.09 13:54:51) 
hmm, linkteki cevap bana bayağı ilginç geldi.

@nesenbilneben: ben çocukken de kutuları bir miktar büyütmüşlerdi. 50 ml fazlaydı hatırladığım kadarıyla. fazlalık bölüm beyaz pepsi kutusunun üzerinde kırmızı bir ek şeklindeydi. gayet de severdik.
  • tannhauser  (17.06.09 20:46:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.