[]

Şizofreni nasıl oluşur/nasıl korunulur?

Biraz paranoyakça olacak ama hayatımın hiç bi döneminde bu tip psikolojik bir hastalığa yakalanmak istemiyorum. Bunun için ne gibi önlemler alınabilir?




 
o iş biraz akacak kan damarda durmaz gibi duruyo.

esrar içme. içirtme. depresif adamlardan uzak dur. sülâlende şizofren var mı hiç? zeki misindir?

(bkz: esrar/@compadrito)
  • compadrito  (13.06.14 04:18:57) 
sana bir örnek vereyim. "erkek kişisi liseyi bitirdikten sonra arkadaş çevresinden uzaklaşmış, kendi bakımında gerileme olmaya başlamıştır. birkaç kez işe girmeyi denemişse de en fazla birkaç hafta dayanıp değişik gerekçelerle ayrılmış. son zamanlarda ailesiyle birlikte yemeğe oturmak istememekte, karşı apartmandan odasının gözetlendiği gerekçesiyle perdelerini kapatmaktadır. ailesi bunu lys'yi kazanamama ve moral bozukluğuna bağlamaktadır. hasta bir gün karşı apartmana gidip komşusunu cia ajanı olmakla kendi odasına zararlı ışınlar vermekle suçlar."
halüsinasyonlar, sanrılar, duygunun dışa vurumunda bozukluk (kendi kendine gülme gibi), katatoni ve amaca yönelik olmayan hareketler, konuşmalar vardır genel olarak.
düşünceleri fakirleşir yani düşünce üretmekte zorlanır, depresyonda da görülebilen aktivitelerden vs. zevk almamaya başlama olayı görülür, gelecekle ilgili irade ve istek kaybı görülür.
beyninde yer alan özellikle dopaminerjik sistemle ilgili bir hastalık bu. ama korunması nasıl onu bilemeyeceğim.
  • bass solo take one  (13.06.14 04:21:39 ~ 04:22:40) 
@compadrito hiç şizofren yok sülalede. ben zeki olarak görmüyorum ama uğraştığım şeylerden mütevellit çevremdekiler öyle olduğumu söyler.


  • oddyseus  (13.06.14 04:25:41) 
bass solo, esrar'ı sen de oku. ama yalandan okuma. ders çalışır kimin oku. görecen orda, hangi psikozlara yol açtığını, zemin hazırladığını.

oddyseus, o kadar zekâdan bişiy olman merâgitme. zaati sülalede de yok. depresif insannardan, depresif ortamlardan, müziklerden uzak dur. aydınnık insannarnan takıl. her bakımdan aydınnık olsun bu insannar.

uzun saçlı, rak müzik bebelerine fazla dalma. emoculara, dövmecilere filan.

cici çocuk ol. şizofreni cici çocuklara teğet geçer.
  • compadrito  (13.06.14 04:29:27 ~ 04:32:07) 
2 biçimi söz konusuydu(öncelikle psikolog değilim, bunları uzman görüşü olarak değerlendirmeyin). Biri genetik ve hormonal durumlardan kaynaklanıyor. Ailede şizofren hiç yoksa bu durumun ihtimali biraz zor. Diğeri de ya çocuklukta benliğin kuruluşunda ya da benliğin çoktan kurulduğu yetişkinlik durumunda gerçeklik algısının bölünmesiyle oluşuyor. Bu bölünmede travmalar tehlikelidir ancak her travma bu bölünmeye yol açmaz.

Sizin şizofreni olmayı bu kadar kafanıza takmanız ise panik atağın bir göstergesi olabilir. Günlük hayatta da "ya şizofreni olursam" şeklinde sürekli düşünüyorsanız psikologa görünmekte fayda var.
  • protector  (13.06.14 04:33:14) 
@compadrito bilmiyorum o yolda gibi hissediyorum kendimi. Değişik takıntılarım var. Anti depresan kullanıyorum zaten ve sürekli ışıktan uzak dururum odamda perdeler her zaman kapalıdır. Mensa üyesiyim bu arada.

tr.wikipedia.org
  • oddyseus  (13.06.14 04:36:15) 
haa, bi de bu saatlerde bur'larda gezinme. saat 00:00 ile 06:00 arası mutlaka, karannıkta ve yatay durumda ve uykuda geçsin.

bu çoğönemli!
  • compadrito  (13.06.14 04:36:33) 
Oha! Mensa dedi!

perdeleri aç olm! manyama!

antidepresanı kim yazdı la?
  • compadrito  (13.06.14 04:37:31) 
@compadrito Kimse yazmadı. Paxil kullanıyorum reçetesiz olduğu için.


  • oddyseus  (13.06.14 04:39:30) 
Oha! Paxil dedi! Üstelik reçetesiz!
Nerde kaldı senin Mensa olm?
Manyama!

Sen (bkz: yeni başlayanlar için depresyon/@compadrito) yazısını okudun nu?
(bkz: seroxat)ı okudun nu?
  • compadrito  (13.06.14 04:45:07) 
Bu arada Paxil'i de zort diye bırakma sakın!
O seroxat başlığına yazanlara mesaj at.
Nasıl bırakılıyomuş öğren, eğer psikiyatra verecek paran yoksa.
  • compadrito  (13.06.14 04:57:44) 
bu tarz takıtıların varsa psikolojik rahatsızlığın zaten var olabilir


  • la noix  (13.06.14 07:40:55) 
genetik yatkınlığın şizofrenide payı büyük olsa da bence bir psikiyatriste gidip bu korkudan dolayı doktora danışmadan aldığınız ilaçları falan da söylerek sıkıntınızı anlatın. Tedavi edilmeyen ufak sorunlar çok daha ciddi bir duruma dönüşebilir ilerleyen zamanlarda ve bu tedavi rejimini en iyi doktor belirler.


  • merena  (13.06.14 08:28:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.