[]

ülkenin bölünmesi

Noluyoruz yahu?

Son günlerde her yerde bölüneceğimiz, savaşa gireceğimiz hatta iç savaş çıkacak havası var.


 
alışırsın 90lar boyunca sürdü o hava


  • dinsiz adam  (13.06.14 02:10:56) 
ben de aynı kanaat içindeyim
o bayrak olayı attırdı şartelleri bende.

biz ülke birliğimizi koruyamadığımız için yakında amerika demokrasi getirecek
  • indescribable  (13.06.14 02:12:04) 
Valla bi savaş çıksa da türbanı takınca resetlenenler gibi ülke de resetlense demeden edemiyorum şuan. O kadar saçma her şey. Bi insan savaşı ister mi hacı? Nabıcak götüne mi sokacak belki anası babası kim vurduya gidecek o esnada. Ne bileyim işte ben istiyorum lazım sanki bi savaş.
Ulan artık savaş bile bir gereklilik ya.

  • Solem  (13.06.14 02:13:19) 
son olayın sadece fazla abartılması. başka bir şey değil. bayrak indirilmesi hiç de abartılacak bir mesele değil.

bu dediklerim yanlış anlaşılmasın. iç savaş çıkabilir. çıkacaktır da. bi teoriye göre(ben de kısmen katılıyorum) çıkması gerekiyor da. bölünmek? o da olabilir. olacaktır da diye düşünüyorum.

ama şu dandik bayrak indirme olayından değil bunlar. bunların hepsi bir süreç. tek bir olaya indirgemek fazlaca saçma.
  • mahone  (13.06.14 02:22:20) 
bardağı taşıran son damlaydı bi bakıma o bayrak indirilmesi

nasıl öfkeleniyorum nasıl deliriyorum kelimelere dökemem
kendimi zor tutuyorum hakaret etmemek için ama..
  • indescribable  (13.06.14 02:25:17) 
Bayrağın indirilmesi evinde kardeşinin tecavüze uğraması gibi onur kırıcı birşeydir. Biraz omurgalı olun. Demokratik olun ahlaklı olun falan demiyorum sadece biraz omurgalı olun ya. Dünya sikime minare götüme takılmak da bir yere kadar be kardeşim


  • Solem  (13.06.14 02:30:58) 
iç savaşı istemesek de illaki provakotörler çıkıp yapacak
en yakın örneği gezi parkı.
adamlar öyle türediler ki direnişte yakıp yıktılar üstümüze kaldı?

hadi gezi direnişini hazmederim belki bi nebze ki zor ama..
o bayrağın indirilmesi
o indirenin götüne o direği saplamak istedim ya ibreti alem için.

hele izin veren asker-jand.-polis her kimse etkisiz hale getirme yetkisi varken bi bok yapmamış ihmalmiş falan..

ben başbakan olucam o askeri de o bayrağı indireni de...

hani çocuk deyip geçiştirdiler orası nasıl sinirime dokunuyo.
lan o indiren çocuk da, bu ülkeyi kazanırken savaşmaya aç giden açık giden atalarında çocuk yaştalardı! dönmeyi düşünmediler.

bayrak çocuk oyunumu!


niye bayrak olayına bu kadar yüklendim bilmiyorum ama.
  • indescribable  (13.06.14 02:42:13) 
@solem söylediklerini üzerime alınarak cevap veriyorum. ama sadece sana değil. genel olarak duyuruya da.

omurgalı kelimesi hoş olmamış öncelikle.
bu güne kadar(son 10 yılda) ülkenin,milletinin,milli değerlerinin vs vs hiç mi bir olay olmadı da onurun/onurunuz kırılmadı?

geçmişten tarihten,olan bitenden,yaşanılanlardan bi haber olmak, veya yaşanılan şeyleri değerlendirememek, seni/beni/hepimizi sadece tek bir olayın çirkinliğine odaklıyor. evet bayrak indirilmesi kötü bir olay. peki ya habur şenliklerini hatırlıyor musunuz? veya bdpli milletvekilleriin televizyonlardan yağdırdıkları tehditleri? veyahut hükümetin apoyu ve pkkyı nasıl tepemize çıkardığını? bdpli vekillerin ne zamandan beri apoyla görüşmeye başladığından haberdar mısın/ız? doğudaki illerde kontrolun tamamen pkk/bdp/kck'nın elinde olduğundan, kaymakam/vali/emniyet gibi kurumları kimsenin siklemediğinden haberdar mısın/ız?

hepsini siktir edelim. hatırlıyor musunuz leyla zana'nın serbest bırakılışını? hiç düşündünüz mü o kişilerin neden serbest bırakıldığını, milletvekili olup meclise girdiklerinde dedinizi mi "ulan bunlar hani teröristi? hapisteydi?". veya şimdi diyor musunuz? muhtemelen zana çoğunuzun hafizasından çıkmıtır bile,çünkü gündeme pek gelmiyor. ülkenin üniversitelerinde apo posterlerinin boy boy dalgalandığını biliyor musun/uz?

hala onurdan,gururdan,birlikten beraberlikten vs bahsetmek romantiklikten baaşka bir şey değil.
  • mahone  (13.06.14 02:46:38) 
Hepsini hatırlıyorum ama sen yine de haksızsın kusura bakma. Grupça onurlu gururlu olun veya olalım demiyorum bu olgu bireyde şekillenir, sadece sende göremedim.
Şunu bunu hatırlıyor musun nabtın nettin diye savunmaya geçme, saçma oluyor.

  • Solem  (13.06.14 02:49:03) 
Kesinlikle milliyetciyim.Bayrak bi simgedir fakat bayraktan once hersey hallcpamuguna donmu ise ve biz bunlari bukadar buyutmeden izleyop dinlediysek buna tepkimiz tuhaf geliyor..ben ic savaslik bi durum gormuyotum.bu insanlar daha once bayrak indirmedi ama baska bayraklari yillardir sallayip harita duzenleyip yillardir vatan evladi mehmetcikler sehit olduysa ..ve ortada olmayan bir ulkenin varligi kabul gorulmus gibi isimleri lanse edilmisse.. o an nisey yokken suan burada konusmanin bi anlamini goremiyorum.ic savas cok anlamsiz nicin ki?
Ulkem kesinlikle guzel topraklari olan bi ulke..

  • Barbunya2  (13.06.14 02:50:09) 
hala sen haksızsın diyorsun. mesele senin veya benim haksız olmam değil. bişeyide savunduğum yok :) ayrıca sana "sen naaptın bugüne kadar" demiyorum. bunu demek çok saçma olur. çünkü ne sen ne de ben bişey yapamazdık. yapamayız, ilerde de yapamayacağız.

ben haksızım tamam. iyi geceler.
(bkz: sen haksızsın ibne)
  • mahone  (13.06.14 02:56:41) 
Bayrak olayina ben de sinirlendim. Ama beni en çok çileden çıkaran, içlerinde samimi arkadaşlarımım da bulunduğu "bayrak dediğin nedir ki yeaaa" lafları oldu. Çok samimi 1 arkadaşımın en yakın arkadaşı olması sebebiyle muhabbetim olduğu biriyle ki kendisi pkk destekçisidir ve bu zamana kadar seviyeli olarak birkaç kez tartıştığım oldu, ipleri kopardım.

Ama o bayrağı indireni asker indirmeliydi diyenleri de anlamıyorum. Net 1 bilgim yok ama bayrağa hakaretin cezası hapis. (1 yıl diye kalmış aklımda) yani ceza kanununda neyse cezası odur, çekip vurmak değil. Bu noktada ates falan edilmesini istemek milliyetçilikten öte, nefretle alakalı.

Bölünme olayını cidden destekliyorum. Özellikle Gezi'den beri yaşadığımız süreç halk olarak ne kadar zıt kutuplarda olduğumuzu gösterdi yeterince saniyorum. En azından eyalet sistemi en azindan bireysel özgürlüklerimiz açısından daha rahat bir ortam sürebilir.

Böyle giderse 3 temel kutup birburine daha çok zarar vermekten başka bir şey yapmayacak.

Siyasi eğilimimi ben de tam bilmiyorum. Icimde bir yerlerde sağlam milliyetçi duygular var, bayrak olayında olduğu gibi zaman zaman çıkıyor. Ama mantığımsa baya enternasyonalist solcu falan. Mantığım ve duygularım çok farklı telden otuyor anlayacağınız. Gerçi bu siyasi görüşümle kısıtlı 1 şey değil hayatımın her noktasında geçerli lakin konu dışına çıkıyorum, burada bitsin bu cevap.
  • materyalist imam  (13.06.14 03:05:41) 
bi şey olmaz.


  • icim urperiyor  (13.06.14 03:15:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.