[]

müslümanlar bi bakın hele

Bir ateist agnostik ya da dinsiz birini gordugunuzde-arkadas oldugunuzda onlarin bu durumunu dusununce icinizden cehennemde yanacak diyor musunuz? Yoksa tatli su muslumanlari gibi ilimliligi iyice arttirip kur'anda sonsuz ceza vadedilmesine ragmen onemli olan iyi insamln olmasi belki gitmez onu Allah bilir mi diyosunuz?




 
Tatlı su müslümanlığı diye tabir ettiğin durumu yaşıyorum.


  • tohyy  (12.06.14 23:45:05) 
insan gibi olsun yeter. doğru dürüst. banane dininden. çoğu müslümanın günahı ondan fazla nasılsa, belki benim bile fazla. övünülecek ya da abartılacak bir durum değil.


  • westblack  (12.06.14 23:49:45) 
ya Müslüman olup da ben cennete gideceğim diyen kaç kişi var.
cehennem baya bi kalabalık olacak yani :)

farklı inançta olanlarla ilgili pek de kafa yormuyorum, herkes kendi hayatını yaşıyor sonuçta, bunu bilirim ben.
  • livaneli kadir  (12.06.14 23:50:40) 
ınsan olsun yeter. gerısı allah ıle onu arasında


  • kutsalbok  (12.06.14 23:51:43) 
geçen seneydi sanırım, son papa çıktı dedi ki "ateistler de cennete girebilirler, yeter ki vicdanlarını dinlesinler"
olay o yani. herkesin inancı kendine. dinde zorlama olmaz. ateisttir ama iyi biridir belki, bizden iyidir..
ayrıca niye cehennemde yanacak diyelim hiç aklıma bile gelmiyor
  • anil  (12.06.14 23:55:11) 
kendi çapımda inançlı biri olduğumu düşünüyorum, her türlü inançtan da arkadaş çevrem oldu, eski erkek arkadaşım da ateistti ve benim açımdan hiç sorun teşkil eden bir durum değildi. açıkçası bir kere bile böyle bir şey düşünmedim çünkü bilemeyiz o adamın kafasını gönlünü ve asla benim de haddim değildir onun yanacağı gireceği yeri hesaplamak. ne kendimin ne de bir başkasının canını sıkmaya hakkım yok neye inanıyorsa inansın, ne onu mutlu ediyorsa yardırsın gitsin derim. insanı gerçek hayatta iyi biri yapan şey sadece din değil kendi ahlaki değerleridir. eğer o değerlerden de yoksunsa zaten cehennemi hayatına entegre etmeyi başarabilmiştir. ...


  • rubiks cube  (13.06.14 00:23:48 ~ 00:26:48) 
her koyun kendi bacağından asılır diyorum. ben götü kurtaramamışken başkasının inancını/inançsızlığını sorgulama hakkım yok, olamaz.


  • bilmemkacincinick  (13.06.14 00:25:17) 
Dini çıkarları için kullanan tipler, milletin dinini kafasına takar ve bahsettigin gibi şeyler düşünür sanırım.


  • oldboy  (13.06.14 00:26:30) 
insanlar ikiye ayrılır; iyi insan ve kötü insan.
ayrıca ateistlerin müslümanlardan daha iyi insanlar olduklarını da düşünmekteyim, çürütülebilir.
bir ateist gördüğümde bu kesin yanacak da demiyorum, bence hepimiz yanacağız.
iyi geceler efenim.
  • sistem enkazı  (13.06.14 00:35:52) 
cehennemde yanacak demiyorum, inançlı inançsız hepimiz yanabiliriz Allah bilir; ama inançsız arkadaşlarım için "yazık lan ebedi orada kalacak" diyorum ara sıra içimden. günah ayrı inançsızlık ayrı şeyler.


  • gates  (13.06.14 00:49:24) 
@gates evet sormaya calistigimi iyi anlamissin. Inancli bir insanin gunah durumu bir belirsizlik hatta daha kotu bir insan olmasi durumunda bile gidecegi muammada. Ama inancsiz olen birisi icin ebedi cehennem kacinilmaz islama gore.


  • oddyseus  (13.06.14 00:54:46) 
Aklıma bile gelmiyor.


  • arnold schwarzeneger  (13.06.14 08:56:00) 
tatlısu müslümanlığı ne yahu? ya müslümansındır ya değilsindir. sonradan icat edilen saçma sapan tanımlara bakmayalım.

benim çevremde müslüman olmayan arkadaşım daha fazladır. bir kere de cehennemde yanacak bu şöyle böyle diye düşünmedim.
  • tescillimarka  (13.06.14 09:01:04) 
Inanan biri olarak ben hiç düşünmem, aklıma dahi gelmez.
(Çok sevdiğim dostlarıma o yönde (inanmaları yönünde) tavsiye ve telkinde bulunabilirim belki ama inanmıyorsa da daha fazla zorlayamam)
Inanan inanmayan bir çok dostum da var.
Tatlı-Su müslümanlığı tanımlaman garip geldi açıkçası!
Sonuç olarak "islama göre" inanmayan için durum iç açıcı değil tabi ve fakat bu "x" bir kişinin ileride inanmayı seçmeyeceği anlamına gelmez, yani kişinin ileride inanabilme gibi bir ihtimali de var.
Tabi bir de inanan insanların "umudu" yitirmemesi gerektiği de var olayın içerisinde. O sebeple islama göre de hidayeti allah verir bir insana ve belki de inanmayan adam daha sonra inanabilir.
  • gece lampulu  (13.06.14 09:14:03) 
gelmiş duyurunun trollü de.

aklımıza gelmiyor çünkü insanların dinini yargılamak, ne ceza/ödül alacaklarını düşünmek bizim üstümüze vazife değil. kimin cehennemde yanacağına da biz karar vermiyoruz.
  • tescillimarka  (13.06.14 09:47:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.