[]

Western Digital External Harddisk Adaptör (Elektrik) Sorunu

Aylardır kullandığım Western Digital My Book Essential 640 Gb'lık external harddiskim, bilgisayara format attıktan sonra çalışmaz oldu.. İşyerime getirdim; burada da 500GB lık My Book Office versiyonu var.. İşyerimdeki harddiskin yerine evden getirdiğimi taktım, çalıştı.. İşyerindeki harddisk 12v ile çalışıyor.. Sorun 9v luk adaptördeymiş.. Bu evden getirdiğim harddisk 12v ile çalışıyor.. Gittim karaköyden yeni bir 9v luk adaptör aldım, sorun hala devam ediyor.. Sorduğum herkes 9v ile çalışan bir alete 12v takmanın zararlı olacağı görüşünde..

E o zaman ne yapmalı? 9v kullanamıyorum; aletin ışığı yanıyor ama güç yetmiyor belli ki! 12v takınca çatır çatır çalışıyor.. Bir de internette bu sorunu araştırırken gördüğüm bir şey vardı; bilgisayardaki 2 usb girişini tek bir usb çıkışına çeviren bir şey.. Bu yarar sağlar mı? Bilgisayardan harddisk için alınan elektirik gücünü arttırır mı?

Teşekkürler..

 
volt değil de amper olmasın meseleniz? iki adaptör arasındaki amper farkına bakın. 9v sabit kalsın amperi arttırın. fazla volt iyi bir şey değil ama fazla amperden zarar gelmez.


  • dehri  (17.06.09 13:43:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.