[]

dell wireless sorunu

dell inspiron 5110 bilgisayar kullanıyorum. son birkaç aydır sürekli wireless sorunu yaşıyorum. sanırım bu serinin wireless konusunda bir problemi varmış. neyse. durum şu; bilgisayarı kullanırken wireless bir anda (ne zaman olacağı hiç belli olmuyor) gidiyor ve hiçbir ağı görmüyor. her defasında driver'ı tekrar yüklüyorum. ya da kapatıp açıyorum. düzeliyor. ama ben bilgisayarla çalışan bir insanım ve sürekli olarak bununla uğraşmak vaktimi alıyor. problemle ilk karşılaştığımda bilgisayarcıya götürdüm, format attılar. driver'la düzelttiler ama anlaşılan sadece onunla ilgili bir şey değil. bir süre problem yaşamadım formattan sonra ama çok uzun sürmedi. 1 ay sonra yeniden başladı. sorularım şunlar;

1) bunun ne olduğu, nasıl düzeleceği konusunda fikriniz var mı?

2) bu modelde buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu? yaşadıysa düzeldi mi?

3) dell, garanti dışı servis hizmeti veriyor mu?

tişikkirler.

 
usb nanolardan tak bunu deaktive et


  • partizan  (12.06.14 20:26:44) 
dell de böyle bir sorun olduğunu daha önce duymadım olması da bana biraz mantıksız geliyor şöyle ki wireless modülünü dell üretmiyor. Muhtemelen o cihazın içerisinde intel centrino 22xx türünde bir wireless modulu var. O modül de intel tarafından üretiliyor ve işlemciye gömülü olarak geliyor. Çoğu bilgisayarda aynı modul var yani günümüzde. Eğer sorunlu olsaydı bütün markalarda sıkıntı çıkarırdı.

Sizin sorununuz o yüzden yazılımsal gibi. Örneğin benim bilgisayarımda intel centrino N-2230 var. Sürücü versiyonu 15.10.3.2 . Sizinkini bir kontrol eder misiniz. Wireless modülünün ismini ve sürücü versiyonunu yazarsanız daha fazla yardımcı olabilirim.
  • maxhoper  (13.06.14 00:18:22) 
ya bi forumda bu modelde bi sıkıntı olduğunu yazmışlardı. ona dayanarak söyledim ama olmayabilir tabi.

bendeki intel centrino n-1030, versiyon 15.6.1.
  • chubbchubb  (13.06.14 01:30:26) 
bende de aynı bilgisayardan var. benzer hiçbir problem yaşamadım.


  • devilred  (13.06.14 01:34:13) 
aynısı bana oldu 5 ay önce, n5110 r15 kullanıyorum. denemediğim şey kalmadı ve açıkçası nasıl çözdüm ben de bilmiyorum. bir sürü driver programı kurdum, bazıları farklı driver'lar yükledi. en son slimdrivers denen programla bir tane kurdum, 1 saat sorun olmadı, sonra yeniden başladı. bilgisayarı kapatıp yattım, ertesi gün kalktığımdan beri hiç yaşamadım o sorunu.


  • baba jo  (13.06.14 01:47:35) 
downloadcenter.intel.com

şu linkten işletim sisteminizi ve kaç bit olduğunu seçin ve versiyon 16.11.0 a güncelleyin. Başka driver yazılımlarını kullanmanızı hiç tavsiye etmem. Ne yükledikleri yada niyetlerinin ne oldukları hiç belli değil. Zaten üreticiler son sürümleri ücretsiz olarak kendi sitelerinde veriyor. Bunun için ekstra bir yazılıma gerek yok aslında.
  • maxhoper  (13.06.14 03:08:08 ~ 03:08:30) 
indiriyorum şu an son versiyonunu. umarım işe yarar. teşekkür ederim.


  • chubbchubb  (13.06.14 03:53:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.