[]

Bel ağrısı olan kişiye spor önerisinde bulunur musunuz?

Fazla kilolardan kurtulmak istiyorum; ancak çok yürüdüğüm zaman bel ağrısı oluyor hatta ayaklarımın üzerinde zor duruyorum. Bugün doktora gittim bel fıtığı başlangıcı dedi, kilo ver falan dedi. Spor olarak da yatay bisiklet al dedi. Ancak şimdi öyle bir masrafa girmem zor gibi ben yüzmeyi düşünüyordum aslında İBB'nin havuzları vardı çok ucuz; ama doktor kilo verecek kadar yüzemezsin falan dedi :/ Neyse ne yapayım şimdi ben en masrafsız?




 
Senin metabolizmayı bilmem ama
Annem parmağını bile kaldırmadan -spor un s yi yok- sadece yedikleriyle 17kilo vermişti ki annemin metobolizması yavaştı.
Ayrıca yattıgın yerden pedal çeviriyomuş gibi yapabilirsin?
  • indescribable  (12.06.14 20:11:37) 
Doktor bu yolla kilo veremeyeceğiniz söylemiş; ama bel fıtığı başlangıcı için yüzme en iyi tercih olacaktır. Haftada 2-3 gün yüzmeye gitmek çok iyi geliyor bel sorunlarına, hem kendi deneyimlerime hem de çevremde gördüğüm örneklere dayanarak söylüyorum. =)


  • kirliyesilkazak  (12.06.14 20:16:23) 
Öncelikle bazal metabolizmanızı öğrenmek için ölçüm yaptırın, akabinde çıkan sonucun %30 eksiğiyle beslenin. Beslenirken düşük karbonhidratı, yüksek protein ve yağ kaynaklarını tercih. Bu şekilde beslenmeniz yoluna girecek, kilo vermeye başlayacaksınız. Yükünüz azaldığında da uygun bir egzersiz buluruz.


  • angelus  (12.06.14 20:23:48) 
Beslenmeme dikkat ediyorum zaten, spor hakkında öneri istiyorum.


  • loralynn  (12.06.14 20:25:01) 
bende de bel fitigi baslangici vardi. ana sorunum buydu. yüzme ve yürüyüs vermisti doktor, fizyoterapinin yaninda. yürüyemiyorum deyince agrin olunca dur bekle oldugun yerde, sonra tekrar devam et agri var diye birakma demisti. 100 metrede bir dura dura cok uzun surede tamamliyordum parkurumu. fizyoterapi hareketlerini yaptiramiyorlardi cok agrim oldugu icin, o yuzden ters mekikle sirtimi guclendirdiler cok ise yaradi. hareket su: www.iamistanbul.tv(1).jpg bu sekilde kalip sayiyorsun 20-30-40 gitgide yukselterek sayiyi. hergun yapiyorsun bunu 30 dk. bunu yaptikca yuruyus molalarimda gitgide azalma oldu ve duzeldim. kolay gelsin.


  • eick  (12.06.14 20:25:44) 
geçmiş olsun,

daha önce ameliyat geçirdim bel fıtığından, sonrasında yüzdüm, ve en son fizik tedaviye gittim.

baya bir doktor ile muhattap oldum tahmin edersin bu süreçte.

yapabileceğin en iyi şey tempolu yürümek olurdu kilo vermek için, ama eğer zorlanıyorsan geriye tek alternatif yüzmek kalıyor. mutlaka yüzmeni öneririm, kilo verip bel ve karın kaslarını güçlü tutmak zorundasın.

sırt üstü yüzmeyi ihmal etme.
  • sabirstone  (12.06.14 20:26:07) 
Bu şekilde spor yapamazsınız, yani düşündüğünüz anlamda kilo verdirebilecek yoğunlukta bir kardiyo egzersizi yapamazsınız. Yapacağınız şeyler bel bölgesini güçlendirecek deadlift ters mekik gibi hareketleridir ama onları da burada bizim tavsiye etmemiz olmaz; profesyonel bir destek almanız gerekir, aksi halde daha çok zarar görürsünüz.


  • angelus  (12.06.14 20:32:04) 
bende de bel fitigi vardi. mr'da durum kotuymus ama benim o kadar sikayetim yoktu acikcasi. sag bacagima vurmaya baslamisti yalniz son zamanlarda. sene 2008.

adaptasyon antrenmani mi ne diyorlar, vucut gelistirmeye baslamadan once alismak icin yapilan tam vucut antrenmani. 2 ay bunu yaptim. simdi canavar gibiyim. bir sorun yok.
  • osuruklu  (12.06.14 20:34:19) 
Önce diyet, sonra kilo düştükçe o yürüyüşler "çok" olacak.


  • arnold schwarzeneger  (13.06.14 09:04:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.