[]

yavru kedi bakımı

scontent-b-fra.xx.fbcdn.net

şöyle bir güzellik var. 15 gün önce gece buldum gözü çıkmış halde. ameliyat oldu 15 gün veterinerde kaldı artık bizimle.

ama veterinere sordum ne yapmam gerektiğini hiçbir şey anlatmadı neredeyse. kedi bakımı hakkında bilgim var, evde bir kedim daha var ama dikkat etmem gereken ekstra bir şey var mı? sonuçta çok küçük ve tek gözü olmayan bir kedi.. aşılarından da bahsetmedi. 350 lira ameliyat parası istemeyi bildi ama.


yardım ederseniz çok mutlu olurum.

 
veteriner aşılarını yapmadıysa aşılarını yaptırın. 7-8 aylık olunca kısırlaştırın. onun dışında yavru kedinin ekstra bir ilgi isteyen bakımı yoktur. sadece 1 yaşından küçük yavrular için özel üretilen mamalar vs var. dikkat edeceksen onlarla besleyebilirsin.


  • lesmiserables  (12.06.14 17:37:57) 
Kuru mama yiyebiliyorsa ve tuvaletini kuma yapabiliyorsa büyük bir sıkıntı yaşamazsınız. Kuru mama yiyemiyorsa henüz biberonla vs beslemeniz gerekiyor çünkü.

Hmm, henüz daha çok küçük gözüküyor yavru, o yüzden aşılarına daha vakit var. 5 aylık falan olduktan sonra başlıyor aşılar genelde ama yine de veterinere danışsanız en doğrusu olur aşı başlatma zamanını. Yavru kediler için olan kuru mamalardan alın. Çok zayıf, çelimsizse kediler için vitaminler var onlardan kullanabilirsiniz ama onu da veterinere danışarak kullanmak en iyisi.
Tek gözü olmadığı için görüşte sıkıntı mutlaka yaşayacaktır, balkonunuz varsa çok dikkat edin, aşağı düşebilir mesafeyi ayarlayamayıp, pencerelere çok dikkat edin. Yani evde aşağı düşebileceği yerleri sağlam tellerle falan kapatın özetle.
Görme bozukluğundan dolayı çarpıp kendini yaralayabileceği yerler varsa (ne bileyim çok sivri mobilya uçları vs) oraları yumuşak şeylerle kapatabilirsiniz, bebekler için yaparlar ya. Onun dışında sizin için değerli olan, düşürüp kırabileceği tarzdaki şeyleri ortadan kaldırmakta fayda var, siz üzülmeyin diye.
Evet, aklıma gelenler bunlar şimdilik.
  • buff  (12.06.14 17:57:16) 
Ayy canım :) Geçmiş olsun öncelikle.
İç parazit aşısı önemli.
gözü için sürmelik bir şey vermedi mi? Göz kapağını dikti mi?
Diğer kediyle aralarındaki sürtüşmeye bulaşma, sadece gözünü koru. Benim danalar ilk 3 gün hırlaştılar evde, hiç karışmadım. Şimdi koyun koyuna uyuyorlar. Tabi seninkiler daha yakın ya da daha uzak da olabilir.
Yavru kediler daha hareketliler ve yavru kedi maması istiyorlar, başka farkları yok büyüklerden.
Bir de tek gözü görüyorsa normal kediden pek farkı olmayacaktır diye düşünüyorum. Çoğu zaman tamamen kör kediler bile büyük oranda normal yaşıyorlar ev ortamında. Hafif bi alılşma süreci geçirecektir sadece, mesafeyi ve görüşteki sağı-solu ayarlama hususunda.
Kolaylıklar diliyorum :)
  • aithra  (12.06.14 17:58:50 ~ 18:00:35) 
parazit ilaçlarını verin, diğer aşılar için acele etmeyin, hele biraz kendine gelsin, sonra bakarsınız duruma. enfeksiyon vs olabilir daha vücutta, öyle hemen aşı yapılmaz.

tek göz evin içinde yaşayacak bir kedi için sııntı yaratmaz pek, sadece sizin kediyle birbirlerine alışana kadar normal bir kkediden daha dikatli olmanız gerekebilir. olmayan gözün tarafından gelen saldırıyı görmeyeceği için. bunun dışında normal yavru kedi gibi bakın işte.
  • mutevazi  (12.06.14 18:15:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.