[]

Klozette su sicramamasi icin taktikler

Nelerdir? Alaturkaya alismis biri olarak hem tuvalete cikarken suyun sicramasi tedirginligini yasiyor hem de silme konusunu nasi halledecegimi bilemiyorum. Zor oluyo biraz. Daha acik yazmak istemiyorum :)

Biraz su sicradi ve tedirgin oldum açıkçası. Siz nasi hallediyosunuz? Alaturka ne kadar temiz bir şeymiş :(


 
Tuvalet kagidi atiyorum bir parça.


  • 1a2b3c4d  (12.06.14 14:40:03) 
1a2b3c4d +1


  • razvan rat  (12.06.14 14:41:37) 
Öcelikle umumi bir tuvalet değilse kullandığınız klozetteki su pis değildir. Ama illa ki sıçramasın derseniz oturmadan önce bir parça tuvalet kağıdı atabilirsiniz suyun üstüne. O zaman hiç sıçramaz. Taharet meselesine gelince klozetteki taharet musluğunu kullanın. Hiç elinizi kullanmadan hafif tazyikli bir şekilde ilgili bölgeye suyun çarpmasını sağlayın ve tuvalet kağıdı ile kurulayın. Afiyet olsun.


  • iki ekmek bir sigara  (12.06.14 14:41:57) 
Elini kullanmazsan kirli kalır. Kalmaması çok düşük bit ihtimal. Suyu aç ve elinle taharet al. Bunları yazmayalım buraya.

Genelde kalın sıçarsan sıçrar, çözümde peçete.
  • air  (12.06.14 14:44:45) 
bok muhabbeti, en sevdiğim ^^

1a2b3c4d+1

ikinci soruna gelirsek, tuvalet kağıdı-ıslak tuvalet kağıdı-tuvalet kağıdı kombinasyonu ile çözebilirsin bunu. hatta ara sıra -her zaman değil- şunlarla;

www.sackozmetik.com

elimizi değdirmemize de gerek kalmıyor.
  • mayaa  (12.06.14 14:51:14) 
O tuvalet kağıtları zamanla tıkanma yapıyor atık sisteminde. Hayır bir gün sifonu çektiğinizde klozetteki artıklar dışarı doğru taşarsa nedeni o kağıtlardır, aklınızda bulunsun.


  • angelus  (12.06.14 14:51:54) 
O tuvalet kağıtlarını arıtma tesisleri çimento fabrikalarına satıyor, sonra ondan çimento yapıyorlar, bokunuz duvarlarda ölümsüzleşiyor. Atabilirsiniz yani boşuna mı atık su parası veriyorsunuz? Sağlam yapsınlar tesisatları tıkanmaması için.


  • webustad  (12.06.14 14:55:10) 
1- su sıçramaması için denmiş zati, bi parça tuvalet kağıdı..

2- öhöm kişisel temizlik için de.. kıç doktorumdan (bkz: proktolog )aktarıyorum: elini kullanma, sıvarmışsın her yere. %100 temizlik için duşta sıcak suyla (yazın ılık olabilirmiş) makatı 10-20 saniye kadar yıkamak gerekmiş. sabun falan kesinlikle makata sürülmemeliymiş, şöyle çöemelip duş başını tuttun muydu... işte öyle.
  • no avalon  (12.06.14 15:29:30) 
elini sürmene gerek yok. taharet musluğunu kullan sonra musluğu kapat ve istediğin miktarda tuvalet kağıdıyla sil. temizlenir.


  • instant crush  (12.06.14 15:48:16) 
olm tuvalet kağıdı atmayın lan önden, tıkanıyo klozet. 2 kere evde dişi bireyler varken ses olmasın diye öyle yapayım dedim sonra 3 saat açcam diye uğraştım.


  • MBrain  (12.06.14 15:49:32) 
pansiyonda olduğun için çekiniyorsan çamaşır suyu dök girmeden önce klozete, birkaç dakika bekle sifonu çek ve kullan. çamaşır suyunun öldüremeği bakteri henüz varolmadı.


  • instant crush  (12.06.14 15:50:40 ~ 15:51:28) 
  • compadrito  (12.06.14 18:12:57) 
sıçrama sorununu şey etmişler. zaten bir süre sonra alışırsın, bırak sıçrasın evdeysen.

ama anlayamadığım şey hala elle taharet al diyenler var. aga elinizi kıçınıza iki sürtünce o bakteriler ölüyor mu sanıyorsunuz? o bakteriler orada illaki olacak. elini sürünce bi de eline geçiriyorsun o bakterileri, sonra her yere geçiriyorsun. bırak götünde yaşasın o bakteriler sadece. ıslak peçete veya taharet musluğu işe yarar çözümler. ama el sürmek kesinlikle olmamalı. sırf bu taharet geleneğinden ülkenin yarısı eli boklu geziyor. neyse ki zamanla azalıyor.

ek: bırak elini götüne sürünce el yıkamayı sadece tuvalete girip çıkınca da elimi yıkıyorum. ayrıca o el göte değdi mi elden o bakterileri yüzde yüz atmanın bir yolu yok. şöyle diyeyim, elinizde zaten bakteriler var, götte de var. bunlar usul usul yaşıyor. sen elini götüne sürünce, elindeki bakterilerin bir kısmı götüne, göttekiler de ele geçiyor. e farklı ortamlarda zararlı oluyorlar bu sefer. ayrıca ülkenin diğer bir yarısının da elini yıkamadan tuvaletten çıktığı düşünülürse(ve gelenek diye eller göte değiyor) bundan acilen vazgeçmek lazım.

ayrıca göte suyu vurup çıkmak değil, suyu vurduktan sonra peçete denen şey ile iyice silmek gerekir. götü parmaklamaya gerek yok.

şöyle de bnunu araştırmış kişilerden dinleyelim bir de:

Sağlıklı bir insanda idrar mikrop içermez, ancak dışkının her milimetre küpünde milyonlarca bakteri bulunur. Bunlar bağırsaklarımızdan atılmış olmasına rağmen, herhangi bir yolla tekrar vücudumuzun iç ortamına bulaştıklarında hastalığa neden olurlar. Bu nedenle özellikle dışkılama sonrası temizliğin özenle yapılması çok önemlidir. Dışkılama sonrası temizlik, daha önce de belirtildiği gibi idrar çıkışı açıklığına ve kadınlarda vajina girişine mikrop bulaştırmamak için mutlaka önden arkaya doğru yapılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken diğer noktaysa, dışkılama sonrası temizlik yapılırken ellere mikrop bulaştırılmamasıdır. Dışkılama sonrası temizlikte doğrudan eller kullanıldığında kirlilik öyle artmaktadır ki etkili yıkama ile dahi eller tam olarak temizlenmemektedir. Bu nedenle dışkılama sonrasında ilk temizliğin, gözle görünür bir kirlilik kalmayıncaya kadar yinelenerek her seferinde kuru temiz tuvalet kağıdıyla, daha sonra yine el değdirilmeden fışkıran suyla ya da ıslatılmış kağıtla yapılması ve bölgenin tuvalet kağıdı ile kurulanarak temizliğin bitirilmesi en uygunudur. Bu işlem bittiğinde eller mutlaka aşağıda el temizliğinde anlatılan şekilde etkili bir biçimde yıkanmalıdır. Özellikle ellerde istenmeyen bir bulaşmanın olduğu durumlarda kullanılan musluk, sifon ya da kapı kolu ve benzeri bir yüzeye dokunmak gerekiyorsa, buralara doğrudan temas yerine tuvalet kağıdı kullanarak dokunmak, tuvalet kağıdının ruloda kalan bölümünü kirletmemek, hem daha sonra kendimizi hem de birlikte ortamı paylaştığımız insanları, dışkı ile bulaştırmamak açısından önemlidir.
bilheal.bilkent.edu.tr
  • yasli ateist  (12.06.14 18:51:05 ~ 19:40:02) 
tuvaletten çıkınca ellerini yıkamayan arkadaşları gördük. ama biz taharetten sonra elleri yıkarız. nasıl bir cahillik bu suyu vur çık. fransızlar da yıkamadan çıkıyormuş, öyle yapın en iyisi. kıçn boklu gez, ellerin kirlenmesin. sadece suyu çarptırırsan b*k parçalanır ve dağlır. asıl o zaman etrafı batırırsın ve yayarsın. birde suyu kuvvetli açarsan hop tuvaletin zeminine...


  • air  (12.06.14 19:14:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.