[]

torrent indirme hızı

Bu indirme hızı internetin kaç mbps olduğunun yanında seed'ine de mi bakılıyor? Bugün Superonline fiber bağlattım 50 mbps, torrent'in seed'i 68, leech'i 61. Indirme hızı 2.5 mb/s gösteriyor (aşağı yukarı oynuyor). Bu normal mi yoksa internette mi sıkıntı var?

Dosya 12.2 GB


 
50 mbps teorik olarak 6.25 mb/s download imkani sunar. seed dosyanin kac farkli insandan download edildigini gosterir. ne kadar cok o kadar iyi. hiziniz iyi bence. bir de 3 bin-4 bin seedli dosyayla deneyin bakalim. game of thrones'un son bolumunu aratin kickasstorrens'ten.


  • osuruklu  (12.06.14 11:47:49) 
Torren işi biraz araştırma gerektiren bir iş .

-Öncelikle dosya boyutunun indirme hızını etkileme durumu söz konusu söz konusu değil isterse 90 gb olabilir hızı kaynaklar ve eşler belirler.

-Torrent sistemi P2P sistemi ile çalışır people to people dur açılımı ki o da insandan insana paylaşımı temsil eder.Birisi o dosyayı daha önce indirmiştir bilgisayarında kayıtlıdır ve o kişi bilgisayarını açtığı andan itibaren otomatik olarak Upload etmeye başlar sende bu sayede indirmiş olursun.

-Bahsettiğim P2P sisteminde seed ve leech lerin sayısı kadar kaynağın Upload hızı da önemlidir.O an açık olan paylaşımcının upload hızı düşükse senin indirme hızın pek önemli olmaz yinede yavaş indirirsin.

-Dosya seçimi yaparken leach i yüksek olan torrenti seçmen senin hayrına olur.

-Ayrıca kaynak ve eş sayısı binlerce sayı olan dosyalar göz boyar ama bunlar amerika menşelli dosyalardır çoğunlukla ve bizimle aralarında saat farkı olduğundan sen indirme yaparken onlar uyuyor olur haliyle bilgisayarları da kapalı olur sonuç olarak senin gün içersinde indirme hızın düşük olur. Tavsiyem yabancı menşelli dosyaları geceden torrente koy sabaha inmiş olurlar

İyi paylaşımlar
  • 1tam1ayran  (12.06.14 11:50:49 ~ 11:56:48) 
"Dosya seçimi yaparken leach i yüksek olan torrenti seçmen senin hayrına olur."

yanlis, leech'ler upload yapmazlar. indirmeyi bitirip kacarlar. seed'i yuksek olani sececeksiniz.
  • osuruklu  (12.06.14 11:59:03) 
P2P'nin people to people olması da baya iyiymiş.

eksisozluk.com
  • wanksta  (12.06.14 13:31:52) 
En basit şekilde nasıl anlatırım diye düşünürken peer a insan üzerinden kinaye yaptık ki konu anlaşılsın.Konu çok biliniyorsa yardım edene çamur atmak yerine insanlara yardımcı olsunlar...Ayar vermeye çalışan arkadaşlara selamlar olsun.


  • 1tam1ayran  (12.06.14 13:39:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.